ШОK ЗА НЕМАЧKУ, ЛОША ВЕСТ KАО ГРОМ ИЗ ВЕДРА НЕБА!

ШОK ЗА НЕМАЧKУ, ЛОША ВЕСТ KАО ГРОМ ИЗ ВЕДРА НЕБА!

5 августа 2022

Цена електричне енергије за годину дана унапред достигла је 400 евра/мВх након што је Унипер саопштио да ће можда морати да обузда производњу у немачкој електрани на угаљ због ниског водостаја реке Рајне.

Унипер упозорио на „неправилан рад“ у кључној електрани на угаљ у Немачкој, јер се компанија бори да обезбеди залихе горива дуж реке Рајне, јавља Блумберг.Нивои воде на Рајни пали су на минимум. Униперова електрана Стаудингер-5 од 510 мегавата има ограничене количине угља на локацији и не може лако добити више, наводи компанија у поднеску.

Европа се већ суочава са највећом кризом у снабдевању енергијом у последњих неколико деценија, јер Русија ограничава испоруке природног гаса. Ограничење на реци, погоршано климатским променама, могло би да поремети проток свега, од горива до хемикалија, док владе покушавају да спрече енергетску кризу да регион одведе у рецесију.

Низак ниво река такође утиче на нуклеарне електране у Француској. Топлотни талас подиже температуру воде, ограничавајући способност Елецтриците де Франце СА да охлади неке објекте.

Француска компанија саопштила је да ће електране на рекама Рона и Гарона вероватно производити мање електричне енергије у наредним данима, али ће постојати минимални ниво производње да би мрежа била стабилна.

Електранама је потребна расхладна вода која се обично доводи из оближње реке или мора пре него што се врати, често на вишој температури него када је ушла. Постоје ограничења у томе колико топла вода може бити како би се заштитиле рибе и други водени организми.

(Тањуг)

KOMENTARI9 коментара

 1. Toma says:

  Немачку очекују тешки дани,биће штрајкова,криминал,трговина роблјем,то су заслужили јер су вековима убијали Србе.

 2. Косовац says:

  Сада је јасно како то Зелена Банда (агенда) успева да и Немце, и Србе направи на идиоте са дебилитетом. Преко медијума успеју да слажу Немце да њихова термоелектрана не може да ради зато што нема воде у Рајни за хлађење турбине. Преко медијума успеју да слажу Србе да њихова термоелектрана не може да ради зато што нема угља (сиц!). ……………Немачка термоелектрана има изграђен хладњак који природним путем вентилације хлади воду из електране, па је као такву враћа у процес. А део испушта у реку Рајну. И шта лажу новинари, никада се није десило да Рајна пресуши, све те новинаре треба ставити под мач. ……………Српска термоелектрана користи карбонизован угаљ - лигнит. А наш кровни председник Александар Вучић и министар из поткровља Зорана Михајловић, фол увозе угаљ, нама кажу да нема угља. А само у Костолцу имамо резерве угља у количини од 3 милијарде тона. До сада, за 76 година рада српске термоелектране су потрошиле 1 милијарду тона. Остало је 2 милијарде, које можемо да крцкамо још 150 година. Чујеш, кровни председник саботира своје термоелектране, ми лежимо на угљу, а он паметњаковић доброчинитељ увози угаљ. Па онда прича около како је ЕПС у губитку и да пропада. Знате, мораћемо да га продамо као нерентабилног. Не кровног, него ЕПС. Плус што је наметнуо ЕПС-у да издржава приватне соларне електране, и мини, и макси. Чујеш, ЕПС нама продаје струју, а власницима соларних панела је обавезан да плаћа (купује) испоручену струју. Где то има? Неће да кажу по којој цени, део ми сиротиња исплаћујемо те нерентабилне „обновљиве“ произвођаче, према сваком пристиглом рачуну за струју.

 3. Čudoser iz Nazareta says:

  Al Hrvacka je energetski stabilna sila, oni će pomoći nemcima, hrvacka ima more i iz mora proizvode užasno mnogo morske električne struje i nema za švabiju brige dok je Hrvata, a hrvacka ima mnoštvo hidrogenskih morskih centrala i ako svu tu snagu skoncentrišu u jedan električni projektil oni mogu da unište i Rusiju koliko su samo ekonomski jaki ti hrvati a i nemci isto, šta je njima 400 eura, nemojmo da smo smešni i da smo laici 😁

 4. Rostand says:

  Slom švabije namjeravam dostojno proslaviti,nek crknu prokleti nepopravljivi srbožderski ološ.

 5. Риста Бре says:

  Па немојте тако Руси, бре! Мислим, није лепо. Укинули сте им гас и нафту, угаљ и дрво али шта ће вам немачка вода?

 6. Kulak says:

  Neka pitaju Plenkija kako da se izvuku iz novonastalih govana. Plenki i njegovi su od stoljeća sedmog čekali da dobiju državu. Valjda su ponešto naučili čekajući toliko, pa mogu i druge da savetuju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u