ШОК ЗА РЕГИОН! Хрвати плаћају МИЛИЈАРДУ ЕВРА Израелу за наоружање!

ŠOK ZA REGION! Hrvati plaćaju MILIJARDU EVRA Izraelu za naoružanje!

17 decembra 2017

Hrvatska je sve bliže realizaciji najveće investicije ikad u Hrvatskoj vojsci. Prastare MIG 21 zameniće tridesetak godina starim izraelskim lovcima F-16 „Barak“ za šta će izdvojiti čak milijardu evra

Zagrebu se žuri da obnovi ratnu avijaciju, tim pre jer je Beograd iz Rusije već nabavio moćne migove 29, a uskoro će dobiti još šest aviona iz Belorusije.

Izraelski F-16 Barak je, podsetimo, čak trideset godina star avion, a pripada tri plus i četiri generaciji borbenih aviona.

Napravljen je krajem osamdesetih, ali mu je velika mana to što zahteva visoke troškove održavanja.

Ipak, ova letelica ima i neke prednosti u odnosu na standardne F 16. Ima ojačanu konstrukciju, a ugrađena mu je i dodatna oprema, a Izrael ga sistematski modernizuje.

F-16 Barak Izraelci su Hrvatima ponudili po ceni od oko 25 miliona evra po komadu.

Istovremeno, Šveđani su za svoje Gripene C i D serije, koji su, takođe ušli u uži izbor za novi hrvatski lovac, tražili 70 miliona evra po komadu.

Gripeni, međutim, imaju znatno manje troškove održavanja i korišćenja.

Poređenje i performanse srpskih migova 29 i budućih hrvatskih F16 pogledajte u priloženom video zapisu!!!

KOMENTARI17 komentara

 1. Beli Orao says:

  Ustaše dođite na dvoboj iznad Knina !

 2. R.Srpska says:

  ne nasmejavajte nas, otkud hrvatima milijarda za ove kante ? Doduš,e hrvati se u zadnjih 25 godina baš uhvatili kontejnera :-)))

  • Željko, Hrvatska says:

   @R.Srpska Da li bi vi sve na svijetu da možete dobiti hrvatske domovnice i putovnice i raditi na "mrskom" vam Zapadu a ne sa "pempas" pelenama u Srbije jer u entitetu R. Srpska su sve "pojeli" Dodikovi "skakavci"!!A i "majčica" Rusija zeza jer Putin reče:" Da ne želi da se u Donbasu desi genocid kao u Srebrenici!"

 3. goran says:

  Izraelci prave pare, a mi se kokamo. Divota.

 4. R.Srpska says:

  Hrvati imaju bujnu mastu i dug jezik ali NEMAJU mlrd.evra, oni jedino imaju najanje 60 mlrd.evra dugova zapadnim bankama.

 5. Dušan says:

  hrvati izgleda da nisu naučili lekciju sa trgovinom vojne opreme sa Ukrajinom?

 6. Portopranco says:

  Židovski lobi odradio posao.Pušiona za rvate.Golema lova će im ići za održavanje i skladištenje tih starih kanta, mladih i obučenih pilota nemaju, a nemaju ni tehničkog osoblja za održavanje.I da nađu pilote i tehničko osoblje, treba im velika lova za njihove plate, a love nemaju.

 7. goran says:

  Dace im jevrejska banka i za to kredit. Ostace bez gaca cela drzava kao i ovi njeni huligani.

 8. vindfaker says:

  E to ce ih dotuci, gotovi su....

 9. M says:

  USA je imala povijesnu šansu da Hrvatskoj pokloni avione i vojnu opremu,ali je propustila!A kad uskoro po Europi i širim regionima zapušu oluje i uragani povijesnih zbiljnica,bit će kasno!Što će platiti i Europa!O Balkanu da ne govorim,kad dođu tuđini!

 10. goran says:

  Da, dobro me podsetiste, jeste li primetili da je Putin na krajnje podmukao nacin pomenuo Srebrenicu kao veliko zlo. Ako se zna zapadna verzija dogadjaja u Srebrenici, ostaje pitanje: zasto Putin pominje nesto sto je direktno protiv Srba? A ovamo se kune u prijateljstvo i glumi srpskog brata???

 11. m;laden says:

  ostavtite se te price o hrvatima hrvatska je u bankrotu kao grcka i pola evrope to je zemlja gde je bdp duga prsao 1-2 % otislo hrvta preko 280 000 u 25 godina od rata onaj koji malo zna o toj zemlji novca nemaju kakvo oruzje iskompleksirani time sto su srbi nekakve avione kupili u ovom regionu gde vojske bivsih zema;lja sve su obicna vatrogasna drustva po snazi kad se gleda realno

 12. Svetislav Surina says:

  Gospodo ne zavaravajte se...te kante su još uvek bolje od ruskih migova.

 13. Dule says:

  Ovi avioni su ferari za migove 29..po elektronici,radarima,raketama itd..Izraelci su ih odrzavali u top stanju..Koliko su dobri f-16 videli smo njihovu efikasnost 1999 godine...

 14. goran says:

  Javite kada pocinje kokanje da ukljucim televizor.

 15. vindfaker says:

  Sta ce njima takvo naoruzanje, oni su hrabri samo za klanje dece i zarobljenih zena i staraca.

 16. goran says:

  Dobro kazes, u klanju dece Hrvati su nenadmasni, junaci nad junacima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *