ШОК ЗА ШИПТАРЕ: НАТО представник не признаје тзв. државу Косово

ШОК ЗА ШИПТАРЕ: НАТО представник не признаје тзв. државу Косово

2 новембра 2017

Амбасадор Шпаније у НАТО Мигел Агире де Карсер је, током посете бази КФОР у Приштини, од косовских званичника тражио да се не представљају функцијама.

Како преноси приштински „Експрес“, током посете која се догодила прошле недеље, он је од косовског премијера Рамуша Харадинаја затражио да се не представља као премијер, као и од других косовских званичника да се не представљају функцијама које обављају, а од представника Косовских безбедносних снага да буду без униформи.

Лист наводи да је то био дан када је Шпанија била суочена са независношћу Каталоније, а шпански амбасадор у НАТО је поставио услове под којима званичници косовских институција могу да присуствују састанку са амбасадорима НАТО-а.

Извори „Екпреса“ указују да је Харадинај на то одговорио одбијањем да присуствује састанку, а потом и одбијањем да учествује на заједничкој конференцији са високим званичницима НАТО у штабу Кфора.

Делегацију НАТО-а предводила је заменица генералног секретара НАТО-а Роуз Гетемелер, која се састала са косовским председником Хашимом Тачијем.

Она се, како наводи „Експрес“, обраћала косовоским званичницима само личним именима, не помињући њихове функције и водећи рачуна да се не прејудицира ништа о статусу Косова.

Шпанија није признала једнострано проглашену независност Косова, уз још четири земље ЕУ.

KOMENTARI2 коментара

  1. Velika Metla says:

    Потпуно је нормално да се амбасадор Шпаније обраћа шиптарима по имену,јер она је амбасадор Шпаније и следи шпански став по питању нарко-"државе"!

  2. Neša says:

    Sta vredi kada Vucic poštuje ustav i izbore te kvazi države a ukinuo je i sve institucije Srbije dole za svog mandata od PPV do sada. I pozivni tel broj je prihvatio.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u