ШОK ЗА ВУЧИЋА: Руси поставили новог човека за Србију

ŠOK ZA VUČIĆA: Rusi postavili novog čoveka za Srbiju

4 juna 2020

Aleksandar Vučić nije bio mnogo rečit na pitanje novinara kako komentariše da je Rusija kao prvog čoveka za Srbiju postavila Jevgenija Primakova, čoveka koga su svojevremeno Vučićevi tabloidi napali kako je posle masovnih protesta u Beogradu tražio predsedniku Srbije da napravi prelaznu vladu sa Boškom Obradovićem i Draganom Đilasom.

– Mi imamo veoma dobar odnos sa predsednikom Putinom i ponosan sam na činjenicu da sam posle Nikole Pašića prvi koji je dobio orden i u njihovu politiku se neću mešati – kazao je Vučić.Predsednik je o tome govorio u kontekstu informacija koje su se pojavile juče, a prema kojima će Jevgenij Primakov biti imenovan na mesto direktora “Ruske saradnje” (Rossatrudnicevstvo).

Primakov je ranije, kako je „Blic“ pisao, nudio Vučiću pravljenje tehničke vlade sa predsednikom SSP Draganom Đilasom i liderom Dveri Boškom Obradovićem.

(Srbin.info)

KOMENTARI6 komentara

 1. Kosovac says:

  Kada „Blic“ nešto napiše, a priskoči „Srbin.info“ da priposoli, tada žaba može samo da uživa. I da kaže: „Uf, uf…. podloži još malo više“.

 2. persida says:

  Znaci, Vucic plus Djilas, umesto Vucic plus Dacic. Kakva epohalna promena. Rusi su nasi prijatelji, koliko i Siptari.

 3. Pravda says:

  i taj je bio veleizdajnik.

 4. Rista says:

  Može ih Rusija menjati svaki dan pa ni jedan neće učiniti ništa više od prethodnika, sve dok su po kancelarijama srpskog precedništva Zapadni savetnici a po kancelarijama srpsko-ohajske vojske NATO desetari. Rusija ne sme ni da nam da neko bolje naoružanje jer će ga NATINI stručnjaci oma na licinom mestu rastaviti u paramparčiće i poslati izveštaj u svoje laboratorije. Naravno, nisu oni baš onoliko ludi pa će posle skrpiti ponovo sve na gomilu koja će samo ličiti na rusko oružje. Zato nam Putin i šalje ili izraubovane političare i ambasadore ili trećepozivce i menja ih svakih par dana da ljudi ne istrule od nerada. Nesmeju ni na ulicu da izađu a ne još i da pokupe smeće oko ambasada. Samo kad NATO dozvoli, mogu da daju neku nežnu izjavu srpskim medijima nakon dolaska i uskoro nakon ispraćaja iz Srbije. Nisu se ni Merički ambasadori proslavili u Srbiji. Sve i jedan odlazi razbijena nosa uz srceparajuće oproštajne govore, ali to je zasluga naroda a ne NATE. Ni jedni ni drugi ne mogu da ostvare ama baš ništa i odlaze pomalo postiđeni i posramljeni. To nije, osim delimično, zasluga naroda. Kladim se da nemate primedbe, mada ja nisam nikad dobio na kocki.

 5. Miraš says:

  Koha objavila juče: 16 srpskih kamiona ušlo je na Kosovo sa dokumentima „Republika Kosovo“ Dačić i Djurić zasad ćute > od Ministarstva spoljnih poslova, odnosno iz Kancelarije za vezu Kosova u Beogradu o tome koliko je srpskih kompanija od ove kancelarije zatražilo dozvolu za izvoz robe na Kosovo prema novim trgovinskim pravilima, nije bilo odgovora. Kurti više nije premijer, ali važi njegova Odluka o povećanju mera reciprociteta koja obavezuje Agenciju za hranu i veterinu da u fitosanitarnim i veterinarskim sertifikatima za robu koja ulazi na Kosovo upotrebljava se grb i ime Republika Kosovo.

  • Miraš says:

   Tačnije Odlukom kosovskih vlasti od 30.05.2020. traži se sledeće: na dokumentima uz trgovinsku robu koja ulazi iz Srbije mora da stoji "Republika Kosovo". Preduzeća iz Srbije moraju obezbediti ulaznu dozvolu za svako vozilo koje ulazi na Kosovo, a zahtev za tu dozvolu podnose Kancelariji za vezu sa Kosovom u Srbiji, dopisom ili mejlom. Takodje naložili su njihovoj Agenciji za hranu i veterinu da upotrebljava grb i ime Republika Kosovo. Ako su uopšte kamioni sa srpskom robom ušli na KIM, oni nisu mogli ući bez dozvole Marka Djurića.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *