ШОК ЗА ЗАПАД: Десет држава спремно да призна Републику Српску!

ŠOK ZA ZAPAD: Deset država spremno da prizna Republiku Srpsku!

7 novembra 2019

U ovom času deset država je spremno da prizna samostalnost Republike Srpske, ali mi ćemo opciju otcepljenja aktivirati samo ako budu nastavljeni pokušaji ukidanja Srpske, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, prenosi RTRS.

Dodik je rekao i da su nedavno predstavnici američke administracije srušili dogovor političkih lidera u BiH postignut u prisustvu tadašnjeg šefa Delegacije Evropske unije u BiH Larsa Gunara Vigemarka.– A onda nakon dva dana iz američke ambasade ili od Palmera dođe pitanje gde je tu Godišnji nacionalni plan. I to je bio znak da je sve propalo. To znači da Amerikanci ne prihvataju ono u šta nisu involvirani u pregovaračkoj strukturi, pa taman to bila samo pozicija posmatrača, a tu je poziciju imala Evropska unija. Ono što je bilo iskreirano, iskreirali smo nas trojica. A bili smo dogovorili sve, sva postavljenja i ministre i pomoćnike ministara i onda neko kaže da hoće taj Akcioni plan – istakao je Dodik.

Dodik je napomenuo da u BiH postoji konsenzus o članstvu u EU, ali da se operativno ne radi ništa.

– EU je rekla da oni ne smatraju da je uslov NATO kretanje. Dali su mišljenje koje je jasno, niz stvari — da BiH ne može da kreće ka članstvu ako postoji visoki predstavnik i mnogo čega drugog. Ođednom je došla priča o NATO-u kao najvažnija – naveo je.

On je rekao da je sinoć sa članovima Predsedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem razgovarao o svim pitanjima, pa i o NATO-u.

– Fino sam rekao, koliko sam razumeo, njima je važno da se ne dovode u pitanje ranije donesene odluke. Ja ih ne mogu ni dovesti. Član tri sporazuma koji smo potpisali govori upravo to. Govori o tome da se moraju uvažiti stavovi i drugih organa nivoa vlasti – rekao je Dodik.

KOMENTARI4 komentara

 1. Ozren 17 says:

  "...Ima jedna zemlja od Une do Drine___ republika Srpska tako joj je ime___ ___ Ta je zemlja brate srcu mome draga___ od Trebinja ona je do Novoga grada___ ___ Romanija gora majci siri ruke___ a za Srpsku kuca srce Banja Luke___ Majevica, Majevica i dolovi ravni___ i tu zive, i tu zive moji pravoslavni___ ___ Kako koja, kako koja zaratuje gora___ Ozren gora, Ozren gora i Trebava mora___ ___ Za tebe se majko uvijek Bogu molim___ sto te vise napadaju, sve te vise volim..."

  • Rafmanjinov says:

   Prelepo!

 2. da da says:

  Zovi Milorade i 50 hiljada dobrovoljaca imaš za tri dana,bez da brojiš Republiku Srpsku.

 3. Slobodanka says:

  U opsežnom intervjuu za londonski „Ekonomist“, Makron je govorio i o Bosni i Hercegovini, istakavši da se ta zemlje suočava s problemom džihadista-povratnika. „Uveren sam da, prvo, moramo reformisati svoje procedure za članstvo u EU, jer one više ne služe svrsi. Nisu strateške. Takođe nisu ni političke, već su previše birokratske i nepovratne, a morate biti u stanju da u nekim trenucima razmotrite pitanje reverzibiliteta. Drugo, ako ste zabrinuti za ovaj region (Zapadnog Balkana), prvo pitanje nisu ni Severna Makedonija ni Albanija, već Bosna i Hercegovina. Bosna i Hercegovina je tempirana bomba koja kuca tik uz Hrvatsku i koja se suočava s problemom povratka džihadista“, rekao je Makron. - IZGLEDA DA ON CENI HRVATSKU KAO NEVINO NEVINAŠCE, aha a samo BIH je problem. Nema velike razlike izmedju zvaničnog Zagreba i zvaničnog Sarajeva, veoma je to slična banda. NEGO ZAŠTO SE MAKRON NATOVRZAO BAŠ NA BIH? Ti povratnici džihadisti neće se samoinicijativno aktivirati nego na poziv. Može da ih pozove Izetbegović i njegova svita, ali ni on to neće uraditi bez zelenog svetla moćnih krugova sa Zapada. Dakle Makron može unapred da zna DA će se NEŠTO dogoditi U bih, i to baš iz svojih dubokih izvora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *