ШОК НА ЗАПАДУ: Сирија уступила Русима луку Тартус на 49 година!

ŠOK NA ZAPADU: Sirija ustupila Rusima luku Tartus na 49 godina!

21 aprila 2019

SIRIJA narednih dana može svoju mediteransku liku Tartus dati Rusiji u arendu na narednih 49 godina – ovo je objavio ruski vice-premijer Jurij Borisov.

Nakon susreta sa predsednikom Sirije Bašarom Asadom, Borisov je naglasio da će uslediti međudržavni sporazum o „ekonomskom korišćenju Tartusa“.Pre dve godine su Moskva i Damask potpisali sporazum  kojima je Rusija – takođe na 49 godina – dobila pravo da u Tartusu drži `remontne dokove` i skladišta za opsluživanje svojih ratnih brodova.

Borisov je bio potpuno jasan povodom novog sporazuma:

„Pregovori su pred finalizacijom. Nadam se da ćemo brzo potpisati sporazum po kome će Tartus u narednih pola veka eksploatisati ruski biznis“.

Ukazao je da je tekst sporazuma već prošao usaglašavanje u `međuvladinoj komisiji` i dodao:

„Narednih godina ćemo, zahvaljujući novom statusu Tartusa, imati ozbiljno povećanje robne razmene između Rusije i Sirije. Nadam se da će od toga korist imati prvenstveno sirijska ekonomija“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

    Hvala Izraelcima na asistenciji sa njihovim raketicama, taman odličan razlog da se Rusi TRAJNO ubace u Siriju i TRAJNO onemoguće Zapadu pljačkanje sirijskih energenata HAAAA-HAAAAA-HAAAAAAAAA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *