ШОКАНТАН ИНТЕРВЈУ ШЕШЕЉА: „Ђинђић је још у раној младости…“

ШОКАНТАН ИНТЕРВЈУ ШЕШЕЉА: „Ђинђић је још у раној младости…“

13 јуна 2016

vojislav-seselj-foto-fonet-1453497366-829763Војислав Шешељ, лидер СРС, у шокантном интервјуу тврди да је покојни премијер Зоран Ђинђић блиско и тесно сарађивао са Чуметовим “сурчинским кланом”! Шешељ чак наводи да је Ђинђићу дат и део милионских откупа који су наплаћени за отмице Брениног сина, Мирослава Мишковића и Милије Бабовића! Интервју Војислава Шешеља за “Информер” преносимо у целости.

Шеф радикала истиче да су управо милиони који је Ђинђић добио од ових отмица, почињених 2000, 2001. и 2002. године, главни разлог због ког оне никад нису до краја разјашњене. Шешељ тврди и да су за ове шокантне тврдње знали сви Ђинђићеви сарадници, који баш због тога нису желели да му дигну споменик у Београду.

– Зоран Ђинђић је био ноторни криминалац и не заслужује споменик. Криминалом се бавио и у раној младости, деведесетих година, о томе је писала још Даница Драшковић у “Српској речи”, а 2000. године је израстао у једног од главних мафијашких босова у Србији. Био је у спрези са “сурчинским кланом”, био је један од тројице главних. Ту је био и Драгољуб Марковић, власник фирме “Крмиво продукт”, који је Ђинђићу подигао и кућу у Новим Бановцима, док је трећи био Љубиша Буха Чуме. Та њихова криминална банда директно је учествовала петооктобарском пучу у ком су анимирали и многе друге криминалце. Под Ђинђићевом заштитом, наставили су да се баве крупним криминалом и после 5. октобра.

То су јако тешке оптужбе. Имате ли било какве доказе за то?

– Имам доказе. Па, молим вас, они су покупили оно силно оружје из полицијске станице у Улици Мајке Јевросиме. Отели су, између осталих, и сина Лепе Брене, отели су и Мирослава Мишковића, Милију Бабовића и још неке људе. Сваки пут су наплатили милионски откуп. Ниједна та отмица није расветљена. Знате ли зашто? Зато што је сваки пут велики износ у кешу добијао лично Зоран Ђинђић! То су многи знали у Београду.

Ко је знао? Тражили сте да се саслуша Чедомир Јовановић, да ли је и он био умешан у све то?

– Треба да се саслуша Јовановић, јер он зна за Ђинђићево учешће у криминалу и поделу новца. И сам Чеда је добијао те паре. Много мање него Ђинђић, али је и он добијао. Ђинђић је 2001. године упозорен од Запада да мора да прекине везе с криминалцима. Пронашао је варијанту да неке од криминалаца легализује, да их уведе у легалне или полулегалне токове, а са другима да се обрачуна. На пример, Чумета је легализовао преко неког великог међународног кредита за асфалтирање путева. Уместо да ангажује домаће фирме, Ђинђић је договорио са Чуметом да овај отвори фиктивну фирму у Бечу и да у Аустрији изнајми машине. Свуда је асфалтирао, поготово аутопутеве. Огромна је зарада ту била, коју је Чуме делио са Ђинђићем и још неким другим члановима банде. У свему је извисио Душан Спасојевић, због чега долази до сукоба у “сурчинском клану”. Кад се Спасојевић издвојио, настао је 2002. године “земунски клан”. Та два клана била су у жестоком сукобу.

Питали смо вас за Чеду…

– Мало стрпљења, молим… Чеда није напуштао Спасојевића. Кад је Спасојевић ухапшен у Француској или Шпанији и испоручен Београду због неке од отмица, Јовановић га је посећивао у затвору. Међутим, кад је дошло до сукоба са Ђинђићем, Чеда се повукао и дистанцирао. Ђинђић је тада донео одлуку да се обрачуна са “земунцима”, који су у међувремену много ојачали јер им се прикључио Милорад Улемек Легија. Ђинђићев план је био да се почетком 2003. године убију Френки Симатовић и Легија, а да се Јовица Станишић и ја испоручимо Хагу. Доведени су чак и британски специјалци да то обаве! Ђинђић је планирао да убије и Милета Луковића Кума и Спасојевића. Али, није био довољно брз…

Тврдите и да је Шилерова срушена да би се сакрили докази о мафији.

– Да, то је истина. Кад је Ђинђић убијен, Чеда је наредио хитно рушење Шилерове. Велика је то била зграда, користили су бензин, динамит, ко зна шта још да би је срушили… Плаћали су и милионску одштету околним кућама за штету.

А “Мељак”?

– Полиција је ухватила Кума и Спасојевића живе. Издао их је ваљда онај Дејан Миленковић Багзи. Руководство ДОС, Небојша Човић, Душан Михајловић, Чедомир Јовановић, Ненад Милић и још неки, одлучили су да се Спасојевић и Кум убију како не би причали на суђењу. Лично је генерал Родољуб Миловић убио Спасојевића, док је Спасоје Вуловић, који је још командант САЈ, убио Милета Луковића Кума… Касније је режиран и читав судски поступак. Суд је одбио да призна три метка, Звездан Јовановић је ухапшен и свирепо мучен у притвору да би потписао признање. Потом је уцењен убиством жене и деце ако не призна да је убио Ђинђића, па је потписао изјаву коју је диктирао Миловић. Тек кад је потписао, доведена је адвокатица Весна Радомировић да потпише као да је присуствовала све време саслушању, а није… У правној држави овај поступак би се поновио Чединим саслушањем. Видим, тај човек се данас нуди за министра уместо да буде у затвору! Недавно сам прочитао и да је из државних резерви украо шест хиљада тона пшенице! Еј, па то је шест милиона килограма пшенице! То је вредно више од милион евра!

Рекли сте да ДС намерно није подигао споменик Ђинђићу?

– Нису, јер су знали какав је он криминалац био. Увек је један велики део ДС био против Зорана Ђинђића. Пазите, он је још 1993. године вољом Удбе доведен за шефа странке. Удба је имала задатак, вероватно директно од Милошевића, да смени Драгољуба Мићуновића у ДС и Вука Драшковића у СПО, и доведе Ђинђића и Слободана Ракитића. Операција “Ракитић” није успела јер је Драшковић победио у СПО, али је операција “Ђинђић” успела.

Али Ђинђић је победио на страначким изборима…

– Ђинђић је на тајном гласању, чији су резултати фалсификовани, као победио Мићуновића, али је истина да је Мићун имао више гласова, а те резултате је фалсификовао Горан Весић. Нешто слично било је и 1999. године кад је Ђинђић побегао у иностранство и тамо давао антисрпске изјаве и залагао се за бомбардовање све док Србија не капитулира. После бомбардовања се вратио, а у странци му је противкандидат био Слободан Вуксановић, који је предводио странку у Ђинђићевом одсуству. Вуксановић је добио много више гласова, али су резултати опет фалсификовани.

Серж Брамерц се пожалио у Савету безбедности да Србија, пошто није испоручила троје радикала, више не сарађује у пуној мери?

– Брамерц може да бесни до миле воље! Правоснажно је окончан процес. Пошто је беспрекорно утврђено да нема основа да се процес обнови, нема основа да се то тражи. Брамерц и Хаг би могли тај случај да препусте српским судовима, али би то био још један фијаско за њих и њихове газде.

Како вам се чини случај “Савамала”?

– Не могу да оправдам нелегално рушење у Савамали. Ако су објекти нелегални, морају бити срушени по закону… Али занимљиво је питање како онима којима сад смета Савамала није сметао динамит у Шилеровој?! Неће бити да је Шилерова срушена са дозволом! Уосталом, што су уопште рушили ту зграду?! Да нису крили доказе о везама са мафијом, зар није било логичније да се Шилерова одузме и да се тамо сместе неке избеглице, болесна деца или сиротиња?

Како коментаришете документацију до које смо дошли, а која указује да амбасадори САД и ЕУ плаћају протесте “Не да(ви)мо Београд” и “Подржи РТВ”?

– Реч је о државама које су се слично понашале и деведесетих година. Они деценијама финансирају невладине организације, медије, партије, синдикате, па чак и анархисте и марксисте. И не бирају! Свако им је добродошао ко жели да им служи. За свакога од њих има новца.

Званично, амбасаде све демантују…

– Негирали су и финансирање “Отпора”, па је САД администрација после потврдила да су милиони долара уложени у рушење Милошевића. Целокупан тадашњи политички врх био је поткупљен. Биће и ово ваше сазнање признато једног дана. Можда неки нови “Викиликс” то потврди…

(Информер)

KOMENTARI36 коментара

 1. opet ja says:

  Kakav lažljivi krelac koji je iznedrio Acu dramosera...

  • Jovan says:

   Koji deo recenice nije tacan?

   • mijo says:

    doktore seselju sto se tice kriminalaca nide ih nije bilo nego kod tite a ti si naj mladi doktor jugoslavije titin dak sve lazes od doktoru dindicu cije su crvene beretke bile u srbiji i koji ih je osnovo ili milosevic ili didic reci vojo. a svi poznajemo cija su vojska parovojna bile arkan i crvenkapici a jugoslavenske vojske nema nide tudman u hrvatskoj lovi oficire a arkan po srbskoj republici i srbskoj krajini i beogradu koje ko jeli to dindic osnova seselju

  • kosovac says:

   Опет Ти, ако је изнедрио драмосера, опростићемо му као и теби уколико тако засереш.

 2. Souza says:

  Ova recenica " Ali zanimljivo je pitanje kako onima kojima sad smeta Savamala nije smetao dinamit u Šilerovoj?! Neće biti da je Šilerova srušena sa dozvolom!" dokazuje da vise nema ni Sh o Sheselja... umesto da oplete po Vucicu I njegovim izdajnicima Kosova I Srbije, on skrece temu na Shilerovu.... e moj Sheshelju... nisi ti vise onaj stari... kilavog Nikolica napadas a Vucicu se sklanjas I saginjes... seronjo!

  • Skromni lala says:

   Nisam nikada bio Magistrov član i fan ali on ima strategiju kao i pre 20 godina,nenapada direktno i polako kruni poverenje naroda u protivnika a privlači sebi,onda mu je uspelo.Sračunati Ercegovac.

  • Zozo says:

   Žavo mu je Šilerove, uživao je tamo sa Spasojevićem, dobija lovu i drugu pomoć. Sada nema takvih drugara, ostao je sam.

 3. DFVT says:

  DB-vo placenicko djubre koje je unistilo srpski nacionalizam, jos uvek laprda o nekim davno proslim stvarima, a i dan danas unistava nacionalno jedinstvo.

  • baja says:

   brao za komenter on je titin glavni naslednik i placenik da unistyi sve srpsko ovo njegovoa izjeve su sramne za srpski narod i istoriju srbi vise treba pratiti ljude i vladu srbije nego ista drugo sad je opstati ili ne .opstati srbije i srba u celini

 4. Harry Neron says:

  Ova priča je veoma šuplja. Ako radi ništa drugog radi činjenice da je intervju i informacija data Informeru koji je SNS lupetalo i otrov za masovno pranje mozga narodu. Ako ima nešto da kaže Šešelj na tu temu neka izađe pred sve medijie sa dokumentiranim saznanjima o tim događanjima a ne kao u ovom interjuju po sistemu rekla kazala.

 5. Bojan says:

  Sve je ovo rekao na konferenciji za novinare. Kurir izgleda jedini preneo. Imate na netu snimku konferencije. Kaze da ima i dokaze. Medjutim,u ovoj drzavi nikog,pa ni vas,ne interesuje istina,ako je uperena protiv vasih politickih pulena. Zalosno.

 6. opet ja says:

  A jedini koji je i vredeo u Dem. stranci i uopšte u tadašnjoj nazovi opoziciji je bio Đinđić. Što se tiče lažnog vojvode mogao je malo da napadne svoj iverak, Acu dramosera, ne da sa njim pravi dilove.

  • Jovan says:

   Djincic je vredeo ali Nato okupatoru! Vredeo im je dok je likvidirao Milosevica i sva drzavna preduzeca koja su radila i pod najgorim sankcijamai nato bombi. Njegova vrednost je jednaka vrednosti svakog saradnika pljackaskih hordi Nato fasista, to je 0(nula). E sad to sto je rekao Seselj a ne neko drugi nebitno. A to sto ne napada Vucica je tagodje druga tema.

  • Pera says:

   opet ti. samo gledam posrani botu kako odradjujes svoju crkavicu. svi smo mi licno gledali tv kada je crkotina uz sredera rekla da treba da budemo jos bombardovani. govno jedno izdajnicko i ti i crknuti ! drugo, komentari da je Seselj unistio nacionalizam i drugi idiotluci, stvarno neznam kako to vi polupismeni napisete, a nemate scim da obrazlozite. trece, sve ovo sto je sad Seselj govorio, to svi mi znamo odavno iz mnogih izvora i kako onda to Seselj izmislja ? molim ubuduce prodane debile i botove, da ako misle nekog da prevare, nek napisano obrazloze sa nekim adutima. sadasnje Seseljovo pomirljivo ponasanje prema kurjacicu, ni meni se nesvidja, za sada ja mu to otpisujem zbog bolesti, valjda je i vama ocigledno da je nabacio 100 kila od kada je dosao ? to meni nije odraz zdravog coveka. takodje, za sada meni je jos uvek heroj, koji se umorio i koji je bolestan. necu da ga vise hvalim, necu ni da ga opravdavam, a takodje necu ni da ga napadam, do sada nema nesto ! vreme ce pokazati svoje !

 7. Tandara says:

  Vredeo je kao prosečna divlja svinja,što je u svakom slučaju više od ovih što se sad otimaju za njegove kljove.Tačno je da je od Voje otpao dramoser ali i od pokojnika je otpalo što-šta ali ni blizu uspešno kao dramoser.Prihvatite poraz sportski!

 8. opstanak srbije says:

  svi znamo kako jugoslavia nestala i koje srusijo zato braco srbi cuvaj mo srbiju a iznamo ko je izdajnik u vladi srbije zato glasajmo za savez rusije jedini spas da se resimo srbi izdaje komunizma pljacke ubijanje dece i silovanje po srbiji znaj kome dajemo glas

 9. Svetislav says:

  @baja @opstanak srbije..itd. Za koga mi Srbi treba da glasamo po vasim kurvatskim interesima? Postavili ste nam vi zapad mnoge usrase kao franceticevog sestrica, pa pola "crvene kurvatske", itd! Za Seselja moze biti da je imao i tomu i vucica, i ostale izdajnike, ali ko nam ne garantuje da to nisu vasi kurvatski agenti? On je barem bio po zatvorima za svoje ideje, a ovi sadasnji i bivsi komunjare i usrase su samo punili srbske zatvore! On je mozda prevazidjen ali ideje nisu, jer su Srbi preskupo platili oslobadjanje usrasa, sljovenaca i isljamaca a dobili smo samo pokolje i proterivanja. Zato ideje za oslobododjenje srbskih zemalja mogu biti zlootrebljene od svakog politicara kao sto smo videli, ali ne mogu biti prevazidjene.

 10. Sremac says:

  U tekstu ima istinitih navoda ali je sve spakovano u manipulativnom stilu. Isti stil kao kod njegovih bolesnih učenika. "Ista faca, ista rasa". Službe su ih postavile, službe ih i dalje održavaju u životu. Ako uspemo sve da ih smestimo tamo gde treba da budu (kompletna politička scena od 1990.g. koren sa svim granama i grančicama) spašćemo se kao Narod. Dosta što je napisao za Đinđića ubacio je i svog autobigrafskog materijala. Odakle Šešelju tolike pare? Od knjiga?

 11. Zozo says:

  Dr. Vojo je stari drugar sa Zemuncima, dobio je auto na poklon od Spasojevića, dolazio svakodnevno u Šilerovu na čašicu razgovora i znao jako dobro kada će Đinđić biti ubijen.On kao pravnik zna gde je nejgova krivica pa je pobegao u Hag. Ako misli da je moralan i pošten, da može pkojnika opanjkavati neka radi no neka zna da ga vidimo kao krajnje nemoralnog političara jer dosta znamo o njemu kao prevarantu.

 12. Pavle says:

  Ova spodoba od govornika je Trojanska Konjina a uz to i Dupljak !!!

 13. Pitagora says:

  Spodoba, ili kanta govana, specijalizovana za "šokantne intervjue". Tužno je samo to, što je mnogim ljudima trebalo mnogo vremena da ga pročitaju.

 14. Viktor says:

  Само бих волео да чујем одговор на питање: КОЈА ИНДИВИДУА, А КОЈА СЕ БАВИ ПОЛИТИКОМ У ЗЕМЉИ СРБИЈИ, НИЈЕ НОТОРНИ КРИМИНАЛАЦ ? Ту убрајам и сподобу која је дала интервју, а дакако не умањујем значај и лика о ком говори. Дакле - СВИ СУ АПСОЛУТНО ИСТИ ТАЛОГ И ШЉАМ !

 15. Derim says:

  Očigledno da Šešelj ima ogromnu ekipu pratioca koji pljuju i napadaju svaku njegovu reč. Jadni ste vi i vase zanimanje. Lajete na čoveka koji je pred kamerama celog sveta razvalio svetsku mafiju u Hagu. Čovek koji je dosao u Hag i rekao da mu popuse ku,rac i jedu go,vna da nista drugo nije u zivotu nije uradio vredan je najvećeg postovanja. ŽIVEO VOJVODA DR. VOJISLAV ŠEŠELJ!

  • kosovac says:

   Derim, Читао сам ове коментаре горе, али нисам реаговао. Да се ниси ти јавио, не бих ни сада. Уз пут да се сложим са тобом у подршци војводи Шешељу. Једино се не слажем да они који пљују имају велику екипу. Нема их толико много, или су сакривени испод неке финоће, а Шешељ служи као добра провокација тако да многи забораве на образац понашања којим себе представљају својој околини. Например овај „pitagora“ ми објашњава да је најважније код човека култура, а ено га горе назива другог човека „канта гована“. Шешеља ценим највише због тога што он може да послужи као гајгеров бројач, спомињањем његовог имена Хрватима почињу да се тресу руке, а они који глуме Србе – они се забораве па у нервози изгубе ту маску и видиш њихову праву представу Србина посебне врсте. У сваком случају, ако колега коментатор употреби неку ружну реч, она говори пре свега о осећају, а ако је реч на месту, добија подршку, ако реч није на месту добија осуду. Када на пример за Јелену Милић кажем да ни ора из њене руке не бих узео, имам подршку од свих, па и жена. Зато што је она појам нечег одвратног и сви се слажу са тим. А о Шешељу ружно причају само комуњаре, обновитељи српства, и понеки демократа који је успео да конвертује своје комуњарско порекло.

 16. saki says:

  Svi vi koji ovde ne vidite istinu u Seseljevoj prici , ste u najmanju ruku stetni za Srbiju ne manje od bilo kog izdajnika iz DOSa ! Licno sam gledao na tv-u ovde u Londonu kad su trazeci tada jos zivog Gadafija rekli da bi u pridobijanju Libijske mlade populacije trebalo konsultovati srbski OTPOR ! Jer su im oni ionako ostali finansiski duzni ,i da im je amerika u nekoliko navrata preko DOSa slala milione ! .....i sta mislite kome verujem ;Seselju ili odpadnicima DOSa???

 17. opstanak srbije says:

  seselju nije zameriti izgubijo je miru i slobu de je mogo da radi sto hoce i da zaradi kad je seselj raskino sa vukom drskovicem i priso je kod slobodana milosevica uzo je dva milojona maraka to su lazovi i izdajice svog obraza i i naroda koji ga stite tako ce opet primiti od skota dolare i ode seselj u uniju mesto ,u rusiju

 18. Derim says:

  Opstanak! Ti ne umes jednu normalnu recenicu da napises a poznajes najveće drzavne tajne. Jesi ti brojao milione koje je Šešelj primio za izdaju? Bas si jadan sa tim svojim glupim izmisljotinama.

  • loncar says:

   ja ko je bijo seseljev vojnik i miosevicev sve se zna samo nezna onaj ko je pijo u kafani i svercova cigare po srbiji i krajini . seselj veliki pretelj mire markovic i slobe zasto pitaj me recu ti istina ce pobediti

 19. Pitagora says:

  kosovac: „pitagora“ mi objašnjava da je najvažnije kod čoveka kultura, a eno ga gore naziva drugog čoveka „kanta govana“. Vi ste potpuno u pravu. Otelo mi se. On nije čak ni to.

  • kosovac says:

   Pitagora, Када упадаш у говна немој никако да таласаш.

 20. rale says:

  Zozo:Đinđić je najveći izdajnik Srbije,pozivajući nato da nas bombarduje

 21. bole says:

  Dovoljno je proveriti imovno stanje pomenutih pa ce biti jasnije svima o cemu se radi.

 22. Lilit says:

  Reci Šešelju, ali iskreno: ko je tebe doveo iz Bosne u Beograd i zbog ćega!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u