ШОКАНТАН ИНТЕРВЈУ ШЕШЕЉА: „Ђинђић је још у раној младости…“

ŠOKANTAN INTERVJU ŠEŠELJA: „Đinđić je još u ranoj mladosti…“

13 juna 2016

vojislav-seselj-foto-fonet-1453497366-829763Vojislav Šešelj, lider SRS, u šokantnom intervjuu tvrdi da je pokojni premijer Zoran Đinđić blisko i tesno sarađivao sa Čumetovim “surčinskim klanom”! Šešelj čak navodi da je Đinđiću dat i deo milionskih otkupa koji su naplaćeni za otmice Breninog sina, Miroslava Miškovića i Milije Babovića! Intervju Vojislava Šešelja za “Informer” prenosimo u celosti.

Šef radikala ističe da su upravo milioni koji je Đinđić dobio od ovih otmica, počinjenih 2000, 2001. i 2002. godine, glavni razlog zbog kog one nikad nisu do kraja razjašnjene. Šešelj tvrdi i da su za ove šokantne tvrdnje znali svi Đinđićevi saradnici, koji baš zbog toga nisu želeli da mu dignu spomenik u Beogradu.

– Zoran Đinđić je bio notorni kriminalac i ne zaslužuje spomenik. Kriminalom se bavio i u ranoj mladosti, devedesetih godina, o tome je pisala još Danica Drašković u “Srpskoj reči”, a 2000. godine je izrastao u jednog od glavnih mafijaških bosova u Srbiji. Bio je u sprezi sa “surčinskim klanom”, bio je jedan od trojice glavnih. Tu je bio i Dragoljub Marković, vlasnik firme “Krmivo produkt”, koji je Đinđiću podigao i kuću u Novim Banovcima, dok je treći bio Ljubiša Buha Čume. Ta njihova kriminalna banda direktno je učestvovala petooktobarskom puču u kom su animirali i mnoge druge kriminalce. Pod Đinđićevom zaštitom, nastavili su da se bave krupnim kriminalom i posle 5. oktobra.

To su jako teške optužbe. Imate li bilo kakve dokaze za to?

– Imam dokaze. Pa, molim vas, oni su pokupili ono silno oružje iz policijske stanice u Ulici Majke Jevrosime. Oteli su, između ostalih, i sina Lepe Brene, oteli su i Miroslava Miškovića, Miliju Babovića i još neke ljude. Svaki put su naplatili milionski otkup. Nijedna ta otmica nije rasvetljena. Znate li zašto? Zato što je svaki put veliki iznos u kešu dobijao lično Zoran Đinđić! To su mnogi znali u Beogradu.

Ko je znao? Tražili ste da se sasluša Čedomir Jovanović, da li je i on bio umešan u sve to?

– Treba da se sasluša Jovanović, jer on zna za Đinđićevo učešće u kriminalu i podelu novca. I sam Čeda je dobijao te pare. Mnogo manje nego Đinđić, ali je i on dobijao. Đinđić je 2001. godine upozoren od Zapada da mora da prekine veze s kriminalcima. Pronašao je varijantu da neke od kriminalaca legalizuje, da ih uvede u legalne ili polulegalne tokove, a sa drugima da se obračuna. Na primer, Čumeta je legalizovao preko nekog velikog međunarodnog kredita za asfaltiranje puteva. Umesto da angažuje domaće firme, Đinđić je dogovorio sa Čumetom da ovaj otvori fiktivnu firmu u Beču i da u Austriji iznajmi mašine. Svuda je asfaltirao, pogotovo autoputeve. Ogromna je zarada tu bila, koju je Čume delio sa Đinđićem i još nekim drugim članovima bande. U svemu je izvisio Dušan Spasojević, zbog čega dolazi do sukoba u “surčinskom klanu”. Kad se Spasojević izdvojio, nastao je 2002. godine “zemunski klan”. Ta dva klana bila su u žestokom sukobu.

Pitali smo vas za Čedu…

– Malo strpljenja, molim… Čeda nije napuštao Spasojevića. Kad je Spasojević uhapšen u Francuskoj ili Španiji i isporučen Beogradu zbog neke od otmica, Jovanović ga je posećivao u zatvoru. Međutim, kad je došlo do sukoba sa Đinđićem, Čeda se povukao i distancirao. Đinđić je tada doneo odluku da se obračuna sa “zemuncima”, koji su u međuvremenu mnogo ojačali jer im se priključio Milorad Ulemek Legija. Đinđićev plan je bio da se početkom 2003. godine ubiju Frenki Simatović i Legija, a da se Jovica Stanišić i ja isporučimo Hagu. Dovedeni su čak i britanski specijalci da to obave! Đinđić je planirao da ubije i Mileta Lukovića Kuma i Spasojevića. Ali, nije bio dovoljno brz…

Tvrdite i da je Šilerova srušena da bi se sakrili dokazi o mafiji.

– Da, to je istina. Kad je Đinđić ubijen, Čeda je naredio hitno rušenje Šilerove. Velika je to bila zgrada, koristili su benzin, dinamit, ko zna šta još da bi je srušili… Plaćali su i milionsku odštetu okolnim kućama za štetu.

A “Meljak”?

– Policija je uhvatila Kuma i Spasojevića žive. Izdao ih je valjda onaj Dejan Milenković Bagzi. Rukovodstvo DOS, Nebojša Čović, Dušan Mihajlović, Čedomir Jovanović, Nenad Milić i još neki, odlučili su da se Spasojević i Kum ubiju kako ne bi pričali na suđenju. Lično je general Rodoljub Milović ubio Spasojevića, dok je Spasoje Vulović, koji je još komandant SAJ, ubio Mileta Lukovića Kuma… Kasnije je režiran i čitav sudski postupak. Sud je odbio da prizna tri metka, Zvezdan Jovanović je uhapšen i svirepo mučen u pritvoru da bi potpisao priznanje. Potom je ucenjen ubistvom žene i dece ako ne prizna da je ubio Đinđića, pa je potpisao izjavu koju je diktirao Milović. Tek kad je potpisao, dovedena je advokatica Vesna Radomirović da potpiše kao da je prisustvovala sve vreme saslušanju, a nije… U pravnoj državi ovaj postupak bi se ponovio Čedinim saslušanjem. Vidim, taj čovek se danas nudi za ministra umesto da bude u zatvoru! Nedavno sam pročitao i da je iz državnih rezervi ukrao šest hiljada tona pšenice! Ej, pa to je šest miliona kilograma pšenice! To je vredno više od milion evra!

Rekli ste da DS namerno nije podigao spomenik Đinđiću?

– Nisu, jer su znali kakav je on kriminalac bio. Uvek je jedan veliki deo DS bio protiv Zorana Đinđića. Pazite, on je još 1993. godine voljom Udbe doveden za šefa stranke. Udba je imala zadatak, verovatno direktno od Miloševića, da smeni Dragoljuba Mićunovića u DS i Vuka Draškovića u SPO, i dovede Đinđića i Slobodana Rakitića. Operacija “Rakitić” nije uspela jer je Drašković pobedio u SPO, ali je operacija “Đinđić” uspela.

Ali Đinđić je pobedio na stranačkim izborima…

– Đinđić je na tajnom glasanju, čiji su rezultati falsifikovani, kao pobedio Mićunovića, ali je istina da je Mićun imao više glasova, a te rezultate je falsifikovao Goran Vesić. Nešto slično bilo je i 1999. godine kad je Đinđić pobegao u inostranstvo i tamo davao antisrpske izjave i zalagao se za bombardovanje sve dok Srbija ne kapitulira. Posle bombardovanja se vratio, a u stranci mu je protivkandidat bio Slobodan Vuksanović, koji je predvodio stranku u Đinđićevom odsustvu. Vuksanović je dobio mnogo više glasova, ali su rezultati opet falsifikovani.

Serž Bramerc se požalio u Savetu bezbednosti da Srbija, pošto nije isporučila troje radikala, više ne sarađuje u punoj meri?

– Bramerc može da besni do mile volje! Pravosnažno je okončan proces. Pošto je besprekorno utvrđeno da nema osnova da se proces obnovi, nema osnova da se to traži. Bramerc i Hag bi mogli taj slučaj da prepuste srpskim sudovima, ali bi to bio još jedan fijasko za njih i njihove gazde.

Kako vam se čini slučaj “Savamala”?

– Ne mogu da opravdam nelegalno rušenje u Savamali. Ako su objekti nelegalni, moraju biti srušeni po zakonu… Ali zanimljivo je pitanje kako onima kojima sad smeta Savamala nije smetao dinamit u Šilerovoj?! Neće biti da je Šilerova srušena sa dozvolom! Uostalom, što su uopšte rušili tu zgradu?! Da nisu krili dokaze o vezama sa mafijom, zar nije bilo logičnije da se Šilerova oduzme i da se tamo smeste neke izbeglice, bolesna deca ili sirotinja?

Kako komentarišete dokumentaciju do koje smo došli, a koja ukazuje da ambasadori SAD i EU plaćaju proteste “Ne da(vi)mo Beograd” i “Podrži RTV”?

– Reč je o državama koje su se slično ponašale i devedesetih godina. Oni decenijama finansiraju nevladine organizacije, medije, partije, sindikate, pa čak i anarhiste i marksiste. I ne biraju! Svako im je dobrodošao ko želi da im služi. Za svakoga od njih ima novca.

Zvanično, ambasade sve demantuju…

– Negirali su i finansiranje “Otpora”, pa je SAD administracija posle potvrdila da su milioni dolara uloženi u rušenje Miloševića. Celokupan tadašnji politički vrh bio je potkupljen. Biće i ovo vaše saznanje priznato jednog dana. Možda neki novi “Vikiliks” to potvrdi…

(Informer)

KOMENTARI36 komentara

 1. opet ja says:

  Kakav lažljivi krelac koji je iznedrio Acu dramosera...

  • Jovan says:

   Koji deo recenice nije tacan?

  • Zozo says:

   Sve je tačno!!!

   • mijo says:

    doktore seselju sto se tice kriminalaca nide ih nije bilo nego kod tite a ti si naj mladi doktor jugoslavije titin dak sve lazes od doktoru dindicu cije su crvene beretke bile u srbiji i koji ih je osnovo ili milosevic ili didic reci vojo. a svi poznajemo cija su vojska parovojna bile arkan i crvenkapici a jugoslavenske vojske nema nide tudman u hrvatskoj lovi oficire a arkan po srbskoj republici i srbskoj krajini i beogradu koje ko jeli to dindic osnova seselju

  • kosovac says:

   Opet Ti, ako je iznedrio dramosera, oprostićemo mu kao i tebi ukoliko tako zasereš.

 2. Souza says:

  Ova recenica " Ali zanimljivo je pitanje kako onima kojima sad smeta Savamala nije smetao dinamit u Šilerovoj?! Neće biti da je Šilerova srušena sa dozvolom!" dokazuje da vise nema ni Sh o Sheselja... umesto da oplete po Vucicu I njegovim izdajnicima Kosova I Srbije, on skrece temu na Shilerovu.... e moj Sheshelju... nisi ti vise onaj stari... kilavog Nikolica napadas a Vucicu se sklanjas I saginjes... seronjo!

  • Skromni lala says:

   Nisam nikada bio Magistrov član i fan ali on ima strategiju kao i pre 20 godina,nenapada direktno i polako kruni poverenje naroda u protivnika a privlači sebi,onda mu je uspelo.Sračunati Ercegovac.

  • Zozo says:

   Žavo mu je Šilerove, uživao je tamo sa Spasojevićem, dobija lovu i drugu pomoć. Sada nema takvih drugara, ostao je sam.

 3. DFVT says:

  DB-vo placenicko djubre koje je unistilo srpski nacionalizam, jos uvek laprda o nekim davno proslim stvarima, a i dan danas unistava nacionalno jedinstvo.

  • baja says:

   brao za komenter on je titin glavni naslednik i placenik da unistyi sve srpsko ovo njegovoa izjeve su sramne za srpski narod i istoriju srbi vise treba pratiti ljude i vladu srbije nego ista drugo sad je opstati ili ne .opstati srbije i srba u celini

   • lajla says:

    SVI POLITICARI SU LAZOVI:

    • DFVT says:

     Naravno, znam.

 4. Harry Neron says:

  Ova priča je veoma šuplja. Ako radi ništa drugog radi činjenice da je intervju i informacija data Informeru koji je SNS lupetalo i otrov za masovno pranje mozga narodu. Ako ima nešto da kaže Šešelj na tu temu neka izađe pred sve medijie sa dokumentiranim saznanjima o tim događanjima a ne kao u ovom interjuju po sistemu rekla kazala.

 5. Bojan says:

  Sve je ovo rekao na konferenciji za novinare. Kurir izgleda jedini preneo. Imate na netu snimku konferencije. Kaze da ima i dokaze. Medjutim,u ovoj drzavi nikog,pa ni vas,ne interesuje istina,ako je uperena protiv vasih politickih pulena. Zalosno.

 6. opet ja says:

  A jedini koji je i vredeo u Dem. stranci i uopšte u tadašnjoj nazovi opoziciji je bio Đinđić. Što se tiče lažnog vojvode mogao je malo da napadne svoj iverak, Acu dramosera, ne da sa njim pravi dilove.

  • Jovan says:

   Djincic je vredeo ali Nato okupatoru! Vredeo im je dok je likvidirao Milosevica i sva drzavna preduzeca koja su radila i pod najgorim sankcijamai nato bombi. Njegova vrednost je jednaka vrednosti svakog saradnika pljackaskih hordi Nato fasista, to je 0(nula). E sad to sto je rekao Seselj a ne neko drugi nebitno. A to sto ne napada Vucica je tagodje druga tema.

  • Pera says:

   opet ti. samo gledam posrani botu kako odradjujes svoju crkavicu. svi smo mi licno gledali tv kada je crkotina uz sredera rekla da treba da budemo jos bombardovani. govno jedno izdajnicko i ti i crknuti ! drugo, komentari da je Seselj unistio nacionalizam i drugi idiotluci, stvarno neznam kako to vi polupismeni napisete, a nemate scim da obrazlozite. trece, sve ovo sto je sad Seselj govorio, to svi mi znamo odavno iz mnogih izvora i kako onda to Seselj izmislja ? molim ubuduce prodane debile i botove, da ako misle nekog da prevare, nek napisano obrazloze sa nekim adutima. sadasnje Seseljovo pomirljivo ponasanje prema kurjacicu, ni meni se nesvidja, za sada ja mu to otpisujem zbog bolesti, valjda je i vama ocigledno da je nabacio 100 kila od kada je dosao ? to meni nije odraz zdravog coveka. takodje, za sada meni je jos uvek heroj, koji se umorio i koji je bolestan. necu da ga vise hvalim, necu ni da ga opravdavam, a takodje necu ni da ga napadam, do sada nema nesto ! vreme ce pokazati svoje !

 7. Tandara says:

  Vredeo je kao prosečna divlja svinja,što je u svakom slučaju više od ovih što se sad otimaju za njegove kljove.Tačno je da je od Voje otpao dramoser ali i od pokojnika je otpalo što-šta ali ni blizu uspešno kao dramoser.Prihvatite poraz sportski!

 8. opstanak srbije says:

  svi znamo kako jugoslavia nestala i koje srusijo zato braco srbi cuvaj mo srbiju a iznamo ko je izdajnik u vladi srbije zato glasajmo za savez rusije jedini spas da se resimo srbi izdaje komunizma pljacke ubijanje dece i silovanje po srbiji znaj kome dajemo glas

 9. Svetislav says:

  @baja @opstanak srbije..itd. Za koga mi Srbi treba da glasamo po vasim kurvatskim interesima? Postavili ste nam vi zapad mnoge usrase kao franceticevog sestrica, pa pola "crvene kurvatske", itd! Za Seselja moze biti da je imao i tomu i vucica, i ostale izdajnike, ali ko nam ne garantuje da to nisu vasi kurvatski agenti? On je barem bio po zatvorima za svoje ideje, a ovi sadasnji i bivsi komunjare i usrase su samo punili srbske zatvore! On je mozda prevazidjen ali ideje nisu, jer su Srbi preskupo platili oslobadjanje usrasa, sljovenaca i isljamaca a dobili smo samo pokolje i proterivanja. Zato ideje za oslobododjenje srbskih zemalja mogu biti zlootrebljene od svakog politicara kao sto smo videli, ali ne mogu biti prevazidjene.

 10. Sremac says:

  U tekstu ima istinitih navoda ali je sve spakovano u manipulativnom stilu. Isti stil kao kod njegovih bolesnih učenika. "Ista faca, ista rasa". Službe su ih postavile, službe ih i dalje održavaju u životu. Ako uspemo sve da ih smestimo tamo gde treba da budu (kompletna politička scena od 1990.g. koren sa svim granama i grančicama) spašćemo se kao Narod. Dosta što je napisao za Đinđića ubacio je i svog autobigrafskog materijala. Odakle Šešelju tolike pare? Od knjiga?

 11. Zozo says:

  Dr. Vojo je stari drugar sa Zemuncima, dobio je auto na poklon od Spasojevića, dolazio svakodnevno u Šilerovu na čašicu razgovora i znao jako dobro kada će Đinđić biti ubijen.On kao pravnik zna gde je nejgova krivica pa je pobegao u Hag. Ako misli da je moralan i pošten, da može pkojnika opanjkavati neka radi no neka zna da ga vidimo kao krajnje nemoralnog političara jer dosta znamo o njemu kao prevarantu.

 12. Pavle says:

  Ova spodoba od govornika je Trojanska Konjina a uz to i Dupljak !!!

 13. Pitagora says:

  Spodoba, ili kanta govana, specijalizovana za "šokantne intervjue". Tužno je samo to, što je mnogim ljudima trebalo mnogo vremena da ga pročitaju.

 14. Viktor says:

  Samo bih voleo da čujem odgovor na pitanje: KOJA INDIVIDUA, A KOJA SE BAVI POLITIKOM U ZEMLJI SRBIJI, NIJE NOTORNI KRIMINALAC ? Tu ubrajam i spodobu koja je dala intervju, a dakako ne umanjujem značaj i lika o kom govori. Dakle - SVI SU APSOLUTNO ISTI TALOG I ŠLJAM !

 15. Derim says:

  Očigledno da Šešelj ima ogromnu ekipu pratioca koji pljuju i napadaju svaku njegovu reč. Jadni ste vi i vase zanimanje. Lajete na čoveka koji je pred kamerama celog sveta razvalio svetsku mafiju u Hagu. Čovek koji je dosao u Hag i rekao da mu popuse ku,rac i jedu go,vna da nista drugo nije u zivotu nije uradio vredan je najvećeg postovanja. ŽIVEO VOJVODA DR. VOJISLAV ŠEŠELJ!

  • kosovac says:

   Derim, Čitao sam ove komentare gore, ali nisam reagovao. Da se nisi ti javio, ne bih ni sada. Uz put da se složim sa tobom u podršci vojvodi Šešelju. Jedino se ne slažem da oni koji pljuju imaju veliku ekipu. Nema ih toliko mnogo, ili su sakriveni ispod neke finoće, a Šešelj služi kao dobra provokacija tako da mnogi zaborave na obrazac ponašanja kojim sebe predstavljaju svojoj okolini. Naprimer ovaj „pitagora“ mi objašnjava da je najvažnije kod čoveka kultura, a eno ga gore naziva drugog čoveka „kanta govana“. Šešelja cenim najviše zbog toga što on može da posluži kao gajgerov brojač, spominjanjem njegovog imena Hrvatima počinju da se tresu ruke, a oni koji glume Srbe – oni se zaborave pa u nervozi izgube tu masku i vidiš njihovu pravu predstavu Srbina posebne vrste. U svakom slučaju, ako kolega komentator upotrebi neku ružnu reč, ona govori pre svega o osećaju, a ako je reč na mestu, dobija podršku, ako reč nije na mestu dobija osudu. Kada na primer za Jelenu Milić kažem da ni ora iz njene ruke ne bih uzeo, imam podršku od svih, pa i žena. Zato što je ona pojam nečeg odvratnog i svi se slažu sa tim. A o Šešelju ružno pričaju samo komunjare, obnovitelji srpstva, i poneki demokrata koji je uspeo da konvertuje svoje komunjarsko poreklo.

 16. saki says:

  Svi vi koji ovde ne vidite istinu u Seseljevoj prici , ste u najmanju ruku stetni za Srbiju ne manje od bilo kog izdajnika iz DOSa ! Licno sam gledao na tv-u ovde u Londonu kad su trazeci tada jos zivog Gadafija rekli da bi u pridobijanju Libijske mlade populacije trebalo konsultovati srbski OTPOR ! Jer su im oni ionako ostali finansiski duzni ,i da im je amerika u nekoliko navrata preko DOSa slala milione ! .....i sta mislite kome verujem ;Seselju ili odpadnicima DOSa???

 17. opstanak srbije says:

  seselju nije zameriti izgubijo je miru i slobu de je mogo da radi sto hoce i da zaradi kad je seselj raskino sa vukom drskovicem i priso je kod slobodana milosevica uzo je dva milojona maraka to su lazovi i izdajice svog obraza i i naroda koji ga stite tako ce opet primiti od skota dolare i ode seselj u uniju mesto ,u rusiju

 18. Derim says:

  Opstanak! Ti ne umes jednu normalnu recenicu da napises a poznajes najveće drzavne tajne. Jesi ti brojao milione koje je Šešelj primio za izdaju? Bas si jadan sa tim svojim glupim izmisljotinama.

  • loncar says:

   ja ko je bijo seseljev vojnik i miosevicev sve se zna samo nezna onaj ko je pijo u kafani i svercova cigare po srbiji i krajini . seselj veliki pretelj mire markovic i slobe zasto pitaj me recu ti istina ce pobediti

 19. Pitagora says:

  kosovac: „pitagora“ mi objašnjava da je najvažnije kod čoveka kultura, a eno ga gore naziva drugog čoveka „kanta govana“. Vi ste potpuno u pravu. Otelo mi se. On nije čak ni to.

  • kosovac says:

   Pitagora, Kada upadaš u govna nemoj nikako da talasaš.

 20. rale says:

  Zozo:Đinđić je najveći izdajnik Srbije,pozivajući nato da nas bombarduje

 21. bole says:

  Dovoljno je proveriti imovno stanje pomenutih pa ce biti jasnije svima o cemu se radi.

 22. Lilit says:

  Reci Šešelju, ali iskreno: ko je tebe doveo iz Bosne u Beograd i zbog ćega!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *