ШОКАНТАН ИЗВЕШТАЈ: Азербејџански дронови не уништавају јерменска тешка возила него РУСKЕ МАKЕТЕ

ŠOKANTAN IZVEŠTAJ: Azerbejdžanski dronovi ne uništavaju jermenska teška vozila nego RUSKE MAKETE

4 oktobra 2020

Događaji koji se odvijaju u Nagorno-Karabahu potvrdili su opravdanost ruskog kursa ka opremanju svojih oružanih snaga modelima vojne opreme na naduvavanje.

Pre skoro 25 godina u Rusiji su počeli da koriste pneumatske modele, koje još uvek proizvodi istraživačko-proizvodno preduzeće RusBal (ruski balon).Otkako je 1996. godine ušao na tržište maskirne odeće, njegovi stručnjaci su razvili preko 10 proizvoda za prikrivanje i oko 80 proizvoda za imitaciju.

Istovremeno, makete od vodonepropusne tkanine ne samo da kopiraju izgled vojne opreme, već mogu i da imitiraju toplotnu i radarsku pozadinu oklopnih vozila, samohodnih topova, raketnih sistema itd.

Drugim rečima, neprijateljski termovizijski snimci i radari neće razlikovati „vojsku na naduvavanje“ od stvarne.

Činjenica da je posao u ovom pravcu urađen apsolutno korisno potvrđuje trenutni sukob u Nagorno-Karabahu.

Upotreba takozvanih bespilotnih letelica kamikaza postala je svojevrsna vizit karta sukoba Jermenije i Azerbejdžana.

Baku stalno izveštava da se svakodnevno onesposobljava veliki broj jermenske vojne opreme.

Prema izjavama koje dolaze odatle, prebrojane su stotine uništenih jedinica teškog oružja. Međutim, Jerevan se ne slaže sa ovom procenom i odgovara da su stvarne cifre mnogo manje.

Delimično su se i Azerbejdžanci složili sa svojim protivnicima, objavivši 30. septembra na Internetu video snimak uništavanja jermenske vojne opreme.Ako pažljivo pogledate, možete videti da žrtve bespilotnih letelica kamikaza nisu bili protivavionski raketni sistemi Osa, već makete. Međutim, operateri dronova nisu mogli da primete razlike tokom akcije.

Tako se ispostavlja da u Azerbejdžanu jednostavno nisu mogli znati da se sve to vreme uništavaju gumene kopije koje je Jermeniji isporučila Rusija.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Gardista says:

    Mi smo imali drvene sa smederevcima, evo nama biznisa za izvoz.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *