ШОКАНТАН ИЗВЕШТАЈ: Владари из сенке траже разлог за почетак Трећег светског рата!

ШОКАНТАН ИЗВЕШТАЈ: Владари из сенке траже разлог за почетак Трећег светског рата!

27 децембра 2015

The Shadow Government - The powers that beЗа само недељу дана, сви западни лидери су се одрекли циља за којим су жудели 5 година уназад – да збаце сиријског демократски изабраног председника Башара ал Асада.

Чини се као да се све променило након потписивања споразума П5+1 држава са Ираном, али то није заслуга ни лидера Ирана, ни председника Путина, већ случајност да се њихови циљеви поклапају са циљевима Беле куће.

За време прве половине 2012. године, САД и Русија су почеле да распоређују моћ на Блиском истоку на нови начин помоћу Женевске конференције, пошто Муслиманско братство није успевало да преузме моћ путем „Арапског пролећа“.

Ипак, председник Обама није одржао своју реч. Недељу дана касније, Франсоа Оланд је позвао „пријатеље Сирије“ да поново започну рат, а затим је Кофи Анан приредио међународни спектакл подневши оставку на функцији посредника, док су Француска, Катар, Јордан и Израел покренули операцију „Вулкан Дамаска“, усмртивши шефове Савета националне безбедности Сирије.

Убрзо је постало јасно да америчка секретарка државе, Хилари Клинтон, затим директор ЦИА-е, Дејвид Петреус, као и нови директор Политичких послова УНО, Џефри Фелтман, вуку конце од самог почетка.

Било је потребно да се заврши изборна кампања и поново изабере Барак Обама за председника, како би могао да блокира или ухапси генерала Петреуса и отпусти Хилари Клинтон.

Што се Фелтмана тиче, он је остао у сенци и наставио да саботира политику Беле куће, уверавајући све да ће Сирија бити поражена и да ће кад тад морати безусловно да се преда.

Обамина политика је брутално уништена с успехом обојене револуције у Украјини у новембру 2013. године. Ова операција, која је покренула уништење Украјине и изолацију Русије, започета је без одобрења Беле куће.


САД обично припремају своје тајне операције годинама унапред и покрећу их када се пружи политичка прилика. Овога пута је неко дао наређење без одобрења Националног савета безбедности САД.

Као резултат тога настала је криза без преседана, а Крим је прогласио независност, припојивши се Руској федерацији. Почеле су побуне у Донбасу и Луганску, Запад је увео санкције Москви и Москва је увела контрасанкције Западу. Укратко, односи између Истока и Запада су озбиљно угрожени.

Чудно је било то што је председник Обама омогућио политику коју није одабрао. Ипак, он је наставио са тајним преговорима са Ираном које је покренуо на почетку свог другог мандата. Преговори су се развукли, а споразум је постигнут тек у јулу 2015. године.

Од тог датума, почели су да се побољшавају односи између Вашингтона и Москве, а постигнуто је и решење за украјинску кризу – споразуми у Минску. Примена споразума је почела када је Русија 26. септембра потписала споразум о поновном снабдевању Украјине гасом.

Такође је дошло и до политичког преображаја на Блиском истоку. Стога је сада ситуација слична као 30. јуна 2012. године, за време Женевске конференције.

Ипак, разлика је у томе што је сада Сирија у потпуности уништена, при чему је изгубила и више од 200.000 становника, док је Муслиманско братство успоставило калифат за којим жуди још од 1928. године, а план је да се рашири на цео регион.

У сваком случају, отпор сиријског народа и њихових савезника, конкретно Хезболаха, Ирана и Русије, омогућио је председнику Обами да преузме контролу над својом политиком.

Бивша десна рука Дејвида Петреуса, генерал Џон Ален, који је успео да побегне у новембру 2012. године, поново је ухапшен. Он је био командант „анти-ИСИС“ коалиције. Радна документа Џефрија Фелтмана сада круже међу члановима Савета безбедности.

Одређени мудри и храбри људи су спречили да „Арапско пролеће“ прерасте у Трећи светски рат.

Имајте следеће ствари на уму:

„Арапско пролеће“ је имало за циљ да постави Муслиманско братство на власт широм арапског света. Услед њиховог пораза, неки чланови братства су се удружили у калифат ИСИС-а.

Либерали и неоконзервативци желе рат против Русије. Управо зато су они подржали „Арапско пролеће“, осудили идеју о миру у Сирији и организовали обојену револуцију у Украјини пре него што су подржали ИСИС у Ираку и Сирији.

Председнику Обами је било потребно три године да очисти своју администрацију и још увек није успео.

Постоји споразум између Барака Обаме, Владимира Путина и Ајатолаха Али Каменеја за поновно успостављање мира на Блиском истоку.

Thierry Meysann (Voltairenet)

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 коментара

  1. Aleksandar says:

    Kako je to bombast naslov: vladari iz senke traže razlog za početak rata! Mnogo ima ovakvih naslova, svuda, u poslednje vreme. Vladari iz senke su najkrupnije ličnosti međunarodnog kapitala. Roblje radi za njih, u celom svetu. Zašto bi oni započinjali rušenje poretka u kome je njima dobro? To niko ne objašnjava.

  2. triglav says:

    možda zato, što u ratu ljudi rade bez plate, i novac mrtvih ostaje u bankama?

  3. qryber says:

    никако да неко напише КО СУ ВЛАДАРИ ИЗ СЕНКЕ!!?? увек нешто увијено, изокола, никако да неко напише - е ово је списак тих владара...! нисам био лењ, па сам нашао одличан чланак у Правди који управо даје праву информацију: http://www.pravdareport.com/business/finance/18-10-2011/119355-The_Large_Families_that_rule_the_world-0/ укратко, ово су компаније које имају власништво у свему што вреди: BlackRock, State Street, Vanguard and Fidelity. а ово је списак фамилија које поседују горепоменуте компаније: Goldman Sachs, Rockefellers, Loebs Kuh and Lehmans in New York, the Rothschilds of Paris and London, the Warburgs of Hamburg, Paris and Lazards Israel Moses Seifs Rome.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u