ШОКАНТАН КОНТРАУДАР РУСИЈЕ! Немачка и Запад ће одговарати за злочине – СПРЕМА СЕ НОВИ „НИРНБЕРГ“

ШОКАНТАН КОНТРАУДАР РУСИЈЕ! Немачка и Запад ће одговарати за злочине – СПРЕМА СЕ НОВИ „НИРНБЕРГ“

19 марта 2023

Руски парламентарци су подсетили, да ратни злочини немају рок застарелости, и дали су на разматрање нацрт изјаве „О геноциду над народима Совјетског Савеза од стране Немачке и њених саучесника током Великог отаџбинског рата 1941-1945″. Овај документ је објављен у електронској бази података руског парламента.

Припремио га је Kомитет Државне думе за међународне послове. У ствари, посланици су препознали потребу судске и правне оцене злочина против човечности, почињених током Великог отаџбинског рата.Документ није настао ниоткуда. Њени творци се позивају на одредбе Повеље УН, Повеље и пресуде Нирнбершког трибунала, Kонвенције о спречавању и кажњавању злочина геноцида и Kонвенције о непримењивости застарелости ратних злочина и злочине против човечности.

Односно, гласањем за усвајање ове изјаве, Државна дума Руске Федерације „признаје злочиначка дела нацистичких освајача и њихових саучесника против цивилног становништва СССР-а као геноцид над народима Совјетског Савеза“.

Међутим, поставља се питање- да ли је прекасно за ово? Нирнбершки трибунал је 1946. изрекао оштре казне нацистичким вођама. Немачка је платила репарације и дуги низ година се кајала за грешке из прошлости, а нацистичке организације су се гониле по закону.

Што се тиче саучесника нациста који су вршили репресалије над цивилима, они су после Другог светског рата активно идентификовани и затварани, а неки су стрељани, и не само на територији СССР-а. Они који су ипак успели да избегну одмазду, већ су на оном свету, пише Свободнаја преса

Историчар Андреј Марчуков сматра, да је ову изјаву одавно требало прихватити. Боље икад него никад.

Све је то требало урадити, наравно, пре неколико деценија. Нажалост, тада нико од владајућих није сматрао потребним да покрене ову тему. Идеја о придруживању западним економским и политичким структурама, владала је у главама руских владајућих кругова. Поврх свега, постојала је илузија блиског пријатељства са Немачком.

Према томе, покретање питања злочина нацизма над совјетским народом сматрало се непотребним, бесмисленим и уопште нико то није желео да уради.

Свака држава живи за себе, за свој народ, а не за неке привремене политичке комбинације. Нажалост, много времена је изгубљено, али се морају предузети кораци у том правцу. Јер нико није одговарао за чињеницу, да је нацизам постао доминантна идеологија.

Русија мора стално да држи на дневном реду питање, да је нацистички режим у Немачкој негован под окриљем политичке, финансијске и интелектуалне елите Европе и САД. Морамо подсетити цео свет да је колективни Запад заправо неговао Хитлера, а затим организовао геноцид у Совјетском Савезу над низом совјетских народа, укључујући и Русе. Стога, на законодавном нивоу и на нивоу политичке праксе, наравно, Русија мора да брани ову тезу.

За руске грађане је важно, да светска заједница препозна, да је совјетски народ постао жртва политике геноцида од стране нацистичке Немачке, и колективног Запада. Дакле, у овом случају ова иницијатива је исправна.

Међутим, нису само руски посланици одлучили да узбуркају прошлост. Прошлог новембра, немачки Бундестаг је усвојио резолуцију којом се глад почетком 1930-их признаје као геноцид над Украјинцима, који је намерно организован и подржан. Односно, немачки парламентарци су саопштили да, по њиховом мишљењу, масовно умирање становништва од глади није изазвала неплодна земља, већ „политичко руководство СССР-а на челу са Јосифом Стаљином “.

Резолуција је усвојена већином гласова, а уздржане су биле само две странке – Алтернатива за Немачку (АфД) и Левица.

Министарство спољних послова Русије назвало је ову одлуку „антиисторијском“ јер је у супротности са стварним догађајима. Они који сумњају треба да прочитају потресни епски роман „Сунце мртвих“ руског писца емигранта Ивана Шмељева , који такође описује страшну сушу која је исушила полуострво Kрим.Шмељев је имао своје рачуне са бољшевицима, који су стрељали његовог сина, официра царске војске. Дакле, овај писац се не може сумњичити да је покушао да одговорност за глад на Kриму, пребаци на природну катаклизму. Међутим, немачки посланици не читају руске књиге, па су радосно гласали за пропагандну резолуцију, па чак и сами себи са одушевљењем аплаудирали.

Сада их је руска државна дума подсетила на тешко погођене странице немачке историје. Тако да сада имају о чему да размишљају.

У нацрту саопштења помињу се и данашња дешавања у Украјини. Посебно се истиче да одговорност за украјински сукоб сносе они који снабдевају кијевски режим смртоносним оружјем, финансирају милитанте и терористе, и који су спремни да се боре против Русије у реваншистичком лудилу „до последњег украјинског војника“.

Политиколог Сергеј Марков сматра, да је ово тежак камен у башти Сједињених Држава, које гурају Зеленског да настави самоубилачки сукоб са Русијом. Ако посматрамо овај проблем глобално, онда Сједињене Државе, али и колективни Запад, осуђују десетине хиљада Украјинаца на смрт у биткама, а стотине хиљада на лишавање и глад. То јест, они врше геноцид над украјинским народом.

Међутим, нажалост, изјава руских посланика неће имати озбиљне политичке последице:

„Прекасно је, иако је и даље веома важно то прихватити. Апсолутно је неопходно признати чињеницу геноцида над совјетским народом. Сада се признаје само геноцид над Јеврејима. Међутим, совјети, људи различитих националности, такође су много патили. Јевреји су изгубили 6 милиона људи, а губитак совјета је био око 27 милиона.

Штавише, око осам милиона је погинуло у борбама, три и по су војна лица која су страдала у нацистичким концентрационим логорима, у потпуно нељудским условима који крше све норме међународног права. Остали су цивили који су убијени, или умрли од глади и болести.

Нажалост, Запад ће вероватно игнорисати ову изјаву. На пример, кијевски режим не оклева да оптужи Русију за геноцид над Украјинцима. Иако су такве оптужбе чисте глупости, на Западу их радо слушају. Стога, мало је вероватно да ће хтети да слушају Русију.

Ако руски посланици гласају за ову изјаву, онда ће се у Kривичном законику Руске Федерације појавити члан који кажњава негирање геноцида над совјетским народом. Ово, барем, неће дозволити да се оцрни сећање на мртве.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI14 коментара

 1. padre says:

  Nikad nije kasno, pa i Srbe je Hag pozatvarao,ali još uvek traži, da priznamo, da smo genocidni!

  • Praslovan says:

   Ha ha ha , srbi ste stvarno mnogo poremečen narod. Bože moj s kim smo nekad živeli.......Pozdrav iz Ljubljane

 2. Perun says:

  ŠOKANTNO ali ISTINITO: Treći Rajh na papiru postoji, Nemačka okupirana 70 i kusur godina posle rata?! Hitlerov naslednik Denic nikada nije svoja ovlašćenja legalno preneo na Saveznike i nikad s njima nije potpisao mir, zbog čega pravno gledano nacistički Treći Rajh postoji paralelno sa SR Nemačkom, samo je bez administrativne organizacije. PS Ovo STANJE je i PRAVNI OSNOV za podnošenje tužbe za genocid nad sovjetskim narodom.

  • RASPUCHIN says:

   И над нашим , Србским , народом а уз швабе ће одговарати и њихови савезници усташе , балисти и балије. Не д'о Бог неком ј"U"госу да покуша спашавати ове нове усташе јер ће имати исти третман као и они. Постоје директни докази о сарадњи шваба и усташа почетком деведесетих на организовању истребљења Срба у "лијепој њиној" али те доказе ј"U"госи скривају надајући се да само они знају шта се дешавало.

 3. persida says:

  Nacisti da plate odstetu ruskom narodu i da zavrse na vesalima. To je minimalni uslov za bilo kakav razgovor.

 4. test01 says:

  Ninberg -velika podvala! Ubili su samo PAR nacista (cista farsa) i time je kao sve zavrseno. Sada se zna da je cak i Hitler umro od starosti u Juznoj Americi... Ocigledno je da rat sa nacistima nije bio zavrsen (a ni sa onima koji su ih pomagali i koji sada guraju ovo zlo).

  • Praslovan says:

   Ma kakvi Hitler je još živ ali se danas zove Putin, seljo jadni....

 5. Pingback: ŠOKANTAN KONTRA UDAR RUSIJE! Nemačka i Zapad će odgovarati za zločine – SPREMA SE NOVI „NIRNBERG“ – Sedma Sila

 6. За Србију says:

  Bolje ikad nego nikad.

 7. 1389 says:

  Rusija će na kraju sve pobediti, glad će naterati ostatak zapadnog sveta da povuču sankcije da može Rusija da odredi svoje granice i da krene put normalnog života bez nacista, satanista i pedofila...

 8. Zeka says:

  Amerikanci sa svojim satelitima imaju presudan uticaj na mehanizme medjunarodnog suda pravde u Hagu. Otud i licemerno podizanje optužnice protiv Putina. Za to vreme svojom propagandom u kojoj su neprevazidjeni majstori (čitaj: lažovi) prilično uspešno su razbuktali većinsku rusofobiju u svom dvorištu. Rusi, po običaju, kaskaju za dogadjajima i isključivo se bave odgovorom na brojne provokacije koje im Zapad neprestano priredjuje. Tako i ovog puta, ova odluka ruske Dume više deluje kao odgovor na prethodnu provokaciju medjunarodnog suda pravde u Hagu. Zapravo, pred našim očima je sve intenzivnije (za sada političko i propagandno) prepucavanje velikih sila kao priprema za odlučujuće dogadjaje koji tek predstoje. Istorija 2.sv.rata je na Zapadu odavno revidirana u korist nacista, a krimski svetski poredak srušen još pre više od 30 godina raspadom Sovjetskog Saveza. U Ukrajini se vodi iscrpljujući rat dva slovenska i pravoslavna naroda. Dakle, na teritoriji stare Rusije, a ne na američkom kontinentu. Ratnim razaranjima i ubijanju ne vidi se kraj, što latinski Zapad zmijski svesno podstiče. Neprijatelja ne treba potcenjivati i unositi nerealan optimizam za budućnost, već dobro posmatrati u kom pravcu ide svet. A ide u pogrešnom pravcu i to ubrzano, slično stanju pred 1. i 2. svetski rat.

  • Velika Metla says:

   Никаква анти руска пропаганда на западу није потребна, јер западни сатанисти мрзе Русију по " дифолту". ( не цео запад али сигурно најмање 70% становништва ) Западни сатанисти одлично знају да ако се не дочепају руских природних ресурса су готови.

  • Velika Metla says:

   У несталој "укропији" не ратују два народа, јер Рус је етничка припадност, а " украјинац" није него територијална одредница. Зато је неупоредиво стављати Рус и " украјинац" једно поред другог у контекст " народа". " Украјинац" је потпуно исто што и " југословен".

 9. Бранко says:

  Ако се деси да Руси крену са тим хиперсоничним кинџалима или како се већ зову, ван граница несрећне (иако по заслузи!) Украјине, ваљало би да међу првим метама буде тај назови суд у Хагу. Није то суд него срамота човечанства. Поздравићу то, па макар следећи пао на моју главу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u