ШОКАНТАН МАНЕВАР – МНОШТВО РУСКИХ АВИОНА СТИЖЕ У СИРИЈУ: Спрема се ударац какав непријатељ није осетио до сада! (ВИДЕО)

ŠOKANTAN MANEVAR – MNOŠTVO RUSKIH AVIONA STIŽE U SIRIJU: Sprema se udarac kakav neprijatelj nije osetio do sada! (VIDEO)

22 februara 2018

Ruske Vazduhoplovno-kosmičke snage rasporedile su dodatni kontigent ratne avijacije u avio-bazu Hmejmim u Siriji.

Prema izveštajima lokalnih aktivista u bazu su danas pristigla četiri multifunkcionalna lovca Su-35S, četiri jurišnika Su-25, turbomotorni Tu-154M i dva aviona sa elektronskom opremom za rano upozoravanje A-50U.

Provladini aktivisti zabeležli su dolazak nekih od ovih aviona u Hmejmim:

A-50U, avion koji u vazduhu može da ostane i do 9 sati, specijalizovan je za uočavanje ispaljene rakete ili neprijateljskog aviona na razdaljinama do 650 kilometara, označavanje ciljeva na zemlji do 300 kilometara, a može da prepoznaje i navodi prijateljske snage na terenu, kao i kretanje neprijateljskih boraca.

Iako se pretpostavlja da je novi kontigent ruskih aviona dopremljen u Hmejmim radi učestvovanja u predstojećoj ofanzivi Sirijske arapske armije (SAA) u Istočnoj Guti, primetno je da se njihov dolazak u Siriju dešava u trenutku narastajućih tenzija na obalama Eufrata između proameričkih snaga i sirijsko-rusko-iranskog saveza.

Da podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin, tokom posete Hmejmimu u decembru prošle godine, naredio je povlačenje velikog dela ruskih snaga u Siriji i upozorio, ukoliko teroristi ponovo dobiju zamah u toj zemlji, da će im Rusija „zadati udarac kakav nisu videli do sad“.

Rusko Ministarstvo odbrane nije se oglašavalo povodom dolaska novih aviona u Siriju.

(Pravda)

KOMENTARI4 komentara

 1. milos says:

  Lokalni izvori navode da su primetili i SU-57 (PAK FA)

 2. opet ja says:

  2x Su-57, 4x Su-35, 4x Su-25 i 1x A-50U. Tu-154 služi za transport osoblja i ne predstavlja borbeni avion. Za Su-57 je već potvrđeno iz više izvora.

  • Roy says:

   I sta onda ako je SU -57 otisao u Sirju? Jel to nesto strasno? Prvi let prototipa SU -57 ili tada zvanog PAK FA je bio prije vise od 8 godina (januar 2010.), pa valjda su ga vec usavrsili. Da su ga od zvaka i keksa praivli vec bi ga napravili i ispitali. Jos malo pa ce i zastariti, a vi od toga pravite senzaciju.

 3. žoŕž says:

  Avioni kakav je SU57 druže moj i svi Ruski avioni su napravljeni da se vječito mogu nadograđivat.Mig 29 kao što su nama isporučiliima opremu kakva se mogla samo sanjat kad se počeo zvanično koristiti.Da ti bude jasnije oklop aviona je samo ambalaža a MIG29je i danas pojam ljepote dizajna za sve zapadne letilice.PAK FAjeavion budućnosti a MIG 41 opet nešto što bi rekli a što će im on sad.Treba da se zna da Rusi nepoznaju granice.Oružje nikad nije skupo kad ratuje smješteno u hangare.To je pokazao i ovaj primjer u Siriji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *