ШОКАНТАН ОБРТ У РУМУНИЈИ: Суди се „БАНДИ ИЛИЈЕСКУ“ која је рушила Чаушескуа уз помоћ ЦИА-е!

ŠOKANTAN OBRT U RUMUNIJI: Sudi se „BANDI ILIJESKU“ koja je rušila Čaušeskua uz pomoć CIA-e!

11 januara 2019

U RUMUNIJI sude svom bivšem rukovodstvu koje je organizovalo streljanje bračnog para Čaušesku.

Ovo bi se moglo smatrati unutarrumunskom čarkom da svrgavanje Nikolae Čaušekua nije bilo obojena revolucaija u američkoj režiji i da nije bila važna faza u usavršavanju mehanizama za destabilizovanje zemalja i režima koji nisu bili po volji Vašingtona.U Rumuniji je `uhodavano` ono što je kasnije bilo primenjeno u Jugoslaviji, Gruziji i Ukrajini.

Sasvim konkretno, sada rumunska obojena revolucija jede svoju decu i heroje.

Suđenje ondašnjem predsedniku države Jonu Ilijeskuu i drugim političkim funkcionerima ušlo je u završnu fazu.

Svi su optuženi za „zločine protiv čovečnosti“ u periodu nakon 1989-te. Ilijesku se dodatno tereti za autoritarno vladanje zemljom tokom dva predsednička mandata i za „provociranje masovnih nereda“.

Epilog suđenja u Bukureštu mogao bi da bude model za pozivanje na odgovornost aktuelnog ukrajinskog predsednika Petra Porošenka i kamarile koju su Amerikanci doveli na vlast u Kijevu preko obojene revolucije izvedene početkom 2014-te.

„Narodni ustanak“ protiv Čaušeskua CIA  je pripremila na teritoriji Mađarske. Sada je rumunsko klatno – iako je zemlja u EU i NATO – krenulo na drugu stranu pa se povodom suđenja govori o „bandi Ilijeskua“.

Da bi se ovo razumelo treba imati u vidu da je EU naložila Rumuniji da stvori Antikorupcioni komitet – faktički nezavissni od nacionalne vlasti istražni i represivni aparat koji ima pravo da hapsi bez usaglašavanja sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i bez traženja rešenja suda.

Progon „bande Ilijeskua“ počeo nakon pokušajaamnestiranja nekoliko državnih funkcionera uhapšenih i osuđenih u režiji Antikorupcionog komiteta. Usledili su protesti protiv amnestiranja koji su bili tipična obojena revolucija sa teatralizovanim mitinzima-spektaklima u Bukureštu.

Ilijesku i ostali prvo su optuženi za dva druga „slučaja“, ali su vrlo brzo u proces uključeni i događaji iz 1989. i godina njegove vladavine.

Ilijesku je bio visoki komunistički funkcioner pa je obojena revolucija u nastavku – sa traženjem totalne lustracije i i bezmalo straljanja svih članova čaušeskuove kompartije – ugrožavala i njega. On je tada `lustratore` nazvao huliganima.

Njima su Amerikanci dirigovali iz susedne Mađarske gde je bila smišljena i pesmica za mlade „Bolje biti huligannego (Ilijeskuov) aktivista, bolje biti mrtav nego komunista“.

Ilijesku je doveo u Bukurešt rudare koji su lako rasterali studente učesnike produžene obojene revolucije.

Ilijesku je na izborima koji su usledili osvojio 85 odsto glasova. Sada je rto prva tačka optužnice protiv njega.

Trik sa rudarima Ilijesku je ponovio još dva puta. Poslednji put je to uradio 1999-te. Međutim, rudarski lider Miron Kuzma – koji je nastupao sa parolom „Smrt inteligenciji“ – počeo je da izmiče kontroli i da traži previše, pa ga je Ilijesku poslao u zatvor (18 godina).

„Zloupotreba rudara“ je druga tačka optužnice.

„Bandi Ilijeskua“ se – što je najsimptomatičnije – sudi i za širenje lažnih vesti u decembru 1989-te  da su armija i Sekuritate pobile hiljade ljudi što je isprovociralo masovne demonstracije i nermire u kojima je poginulo do 1000 ljudi.

Istraga je utvrdila da vojska i policija uglavnom nisu pucale u demonstrante jer su tragovi većine ispaljenih metaka u centru Bukurešta nađeni na fasadama gornjih spratova okolnih zgrada.

Otkrilo se i da bi neredi u temišvaru ostali lokalni incident da agenti CIA i MI6 nisu počeli da po Rumuniji šire glasine o hiljadama pobijenih, o „Čaušeskuovim eskadronima smrti“ i „arapskim najamnicima“…

I Ilijesku je širio glasine o „hiljadama ubijenih“.

Poslednja anketa pokazala je da bi polovina Rumuna glasala za Čaušeskua. Šta god to u toj zemlji danas značilo.

(Fakti)

KOMENTARI6 komentara

 1. Velika Metla says:

  Sasvim konkretno, sada rumunska obojena revolucija jede svoju decu i heroje.??? Od kada se izdajnici nazivaju herojima? Čaušesku je vratio MMF-u (najgoroj međunarodnoj pljačkaškoj organizaciji)svaki dinar koji je Rumunija bila dužna! I to uz dosta teška odricanja svih Rumuna! Čim su postali slobodni,vratili dug,lopovi iz MMF-a su rekli Čaušeskuu da mora da uzme još kredita! Međutim,Čaušesku je to odbio,i onda je počela rumunska "borba za demokratiju",uz obilatu pomoć kriminalaca iz MMF-a! Govorili su kako supruga Čaušeskua ima 20 pari cipela,a narod gladan! I eto Rumuni se prodaše za 20 pari ženskih cipela! Osoba koja je došla na mesto Nikolaja Čaušeskua je zadužila rumunski narod 80 milijardi dolara kredita,za period od samo 6 meseci! Toliko o "demokratiji"!

  • Deda Micko says:

   Upravo si objasnio, pravice Rumuni Causeskua od blata.

 2. RASPUCHIN says:

  Baš me zanima da li će isplivati i umješanost "Brozovih" službi koje su u tom debelo učestvovale kao ispomoć CIA-i?

 3. Miraš says:

  Poslednja anketa pokazala je da bi polovina Rumuna glasala za Čaušeskua. Šta god to u toj zemlji danas značilo. - Rumunija je od 29.03.2004 članica NATO-a, a od 2007 godine je članica EU. Ne sumnjam da umesto nekadašnje nule za ovih nekoliko decenija skupili su i solidan dug kod MMF-a. Bez obzira na ovo suđenje Rumunija u svemu tome ostaje, sad mogu da se slikaju.

 4. Budi Bog s nama says:

  Kada će se suditi našim uzurpatorima koji su svrgli Miloševića jer nije odgovarao zapadu? Ima ih još koji su živi i zdravi i obogatiše se preko naših leđa i naših prsa? Kod nas je još uvek to toliko obojeno da smo na kraju dobili crne i sive nijanse. Znači gde god nije bilo stranog kapitala, ulaganja, banki i političkog upliva - biće ga makar na silu. Asad je zlatni primer preostalog čoveka i preostale države bez toga, a još ima i resurse i naftu! Putin se čisti od zapadnog upliva i oligarha, Kina i Japan ih uglavnom nemaju puno, mali Džong Un ni malo. Neka pravda i Bog vodi ove Rumune jer umesto jednog kojeg su imali sada su im se pojavili mnogi drugi Čaušeski koji im sišu krv kamatama i dugovima. Nama su to napravili Dinkić i Đelić i naravno (Džej) svi aktivisti tog vremena.

 5. Slobodanka says:

  Lipši mago do zelene trave. Rumunija će biti više suverena tek kad raspadne se EU, zatim kad počne da se osipa i raspadne se NATO, a dugovi poznati kao "loši drugovi" oni ostaju. Pritom treba primereno organizovati celu državu i u tako izmenjenim uslovima, a ako dobra organizacija izostane biće opet u nekom haosu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *