ШОКАНТАН ОДГОВОР РУСИЈЕ И ОПОМЕНА: “Убијали смо, убијамо и убијаћемо терористе ма где они били”

ŠOKANTAN ODGOVOR RUSIJE I OPOMENA: “Ubijali smo, ubijamo i ubijaćemo teroriste ma gde oni bili”

6 septembra 2018

Rusija “ubija i ubijaće teroriste”, bili oni u Idlibu, poslednjem uporištu pobunjenika u Siriji, ili negde drugde u toj zemlji, izjavila je u Moskvi portparolka ruske diplomatije Marija Zaharova.“Ubijali smo, ubijamo i ubijaćemo teroriste… Nema veze da li su oni u Alepu, Idlibu ili drugim mestima u Siriji”, rekla je Zaharova i dodala da je reč i o bezbednosti Rusa.

Četiri ruska aviona bombardovala su položaje grupe Hajat Tahrir al Šam, bivšeg sirijskog ogranka Al Kaide u Idlibu, provinciji na severozapadu Sirije.

Snage sirijskog predsednika Bašara el Asada planiraju da preuzmu kontrolu u Idlibu, čiji je veći deo teritorije u rukama te grupe i drugih pobunjenika.

Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je nekoliko stotina civila pobeglo iz Idliba u strahu od najavljene ofanzive.

Međunarodna zajednica i UN strahuju da bi u slučaju ofanzive došlo do humanitarne katastrofe u Idlibu gde živi gotovo tri miliona ljudi, među kojima polovinu predstavljaju raseljeni Sirijci, koji su već napustili svoje domove u drugim delovima Sirije.

U sirijskom ratu započetom 2011. godine, koji je tokom godina postao složeniji sa učešćem stranih zemalja i raznih džihadističkih grupa, poginulo je više od 350.000 ljudi, a nekoliko miliona je raseljeno unutar zemlje ili izbeglo u susedne države.

(Beta)

KOMENTARI2 komentara

  1. kiki_ ćeraćemo se says:

    Od kada su imali posla sa francuzima osvajačima, nacistima osvajačima, čečenima i tatarima, ni pakao im neće teško pasti a kamoli neki teroristi pod američkom zastavom.Rusija je velika majka ali i velika hrabrost.Obratiće teroriste u jaganjce kad utihnu.

  2. kiki_ ćeraćemo se says:

    Senjator Keri odavno već seče vene što Asad još nije otišao a teroristi mu padaju na kolena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *