ШОКАНТАН ВИДЕО: РУСИЈА има необориве доказе да НИЈЕ било хемијског напада у Сирији!

ŠOKANTAN VIDEO: RUSIJA ima neoborive dokaze da NIJE bilo hemijskog napada u Siriji!

16 aprila 2018

Rusija ima neoborive dokaze da incidenta sa korišćenjem hemijskog oružja u sirijskom gradu Dumi uopšte nije ni bilo, kao i da je za tu provokaciju odgovorna specijalna služba Velike Britanije, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Međunarodnoj organizaciji za hemijsko oružje Aleksandar Šulgin.

Kako je ocenio, prilikom istrage nije primećen nijedan dokaz koji bi ukazao na to da je u Dumi korišćeno hemijsko oružje.

– Nijednog svedoka, nijedno trovanje nije zabeleženo. Nije bilo nikakvih ostataka hemijskog oružja – rekao je on.

Istovremeno, ruski diplomata je rekao da su pronađeni snimci koji su potom korišćeni kako bi se inscenirao hemijski napad.

Jedan video snimak je posebno privukao pažnju, a na njemu je devojčica koja tvrdi da je preživela hemijski napad tog kobnog dana.

Niko joj ne veruje…

– Televizijama su poslati lažni intervjui sa tim ljudima – oni su obojica medicinski radnici, koji su zaposleni u hitnoj pomoći u Dumi – precizirao je Šulgin i dodao da su ovu akciju celokupno osmislile britanske službe uz moguće učešće i američkih službi.

– Ne možemo sa apsolutnom sigurnošću da tvrdimo, kao što to čine naši zapadni partneri, ali imamo neosporive dokaze da 7. aprila u Dumi nije korišćeno hemijsko oružje. Sve je to provokacija kako bi se svet doveo u zabludu i opravdala agresija protiv Sirije – zaključio je on, a prenosi sputnik.

Sjedinjene Američke Države, Francuska i Velika Britanija izvele su u subotu ujutru raketne napade na sirijske vladine objekte, koji se, prema njihovom mišljenju, upotrebljavaju za proizvodnju hemijskog oružja.

Tokom vojne operacije one su na Siriju lansirale više od 100 raketa, od kojih su 71 oborile snage sirijske protivvazdušne odbrane. Ruske snage nisu bile uključene u obaranje raketa, ali su pratile sva lansiranja.

Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je vojnu operaciju agresijom na suverenu državu, podsećajući da hemijski napad u Siriji nije potvrđen.

KOMENTARI3 komentara

 1. zlatko says:

  Zapad nije dokazao da je bilo napada otrovnim gasom, ali je ceo svet video da su oni počinili zločin napadom na Siriju. S kojim pravom? Ko je njih imenovao za svetske policajce, tužioce, sudije i dželate? I to sve istovremeno, u razmaku od svega nekoliko minuta. Munjevito se prolazi kroz čitav dokazni i "pravosudni" proces. Pošto naprave štetu i donesu smrt svojim žrtvama mirno odlaze kućiama da večeraju. Sramotno!

 2. Velika Metla says:

  "kao što to čine naši zapadni partneri......"! Ako su vam ovo partneri kakvi su vam onda nepartneri?

  • Branko says:

   Ako iz "naši zapadni partneri" ne možeš iščitati ironiju i sarkazam, onda se više ne javljaj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *