ШОКАНТАН ЗАОКРЕТ ЗБОГ ПРИТИСКА РУСИЈЕ: Ердоган пружио подршку Асаду!

ŠOKANTAN ZAOKRET ZBOG PRITISKA RUSIJE: Erdogan pružio podršku Asadu!

11 jula 2016

hbdrgfsd-640x360Turska je sve bliža odluci da podrži aktuelnog predsednika Bašara al Asada da ostane na čelu Sirije sve dok se ne završi prelazni period, piše list “Šark el Ausat”, koji se poziva na izvor u turskom Ministarstvu inostranih poslova.

Kako se navodi, kada se završi prelazni period, Turska neće izmeniti svoj stav o njegovom opstanku na funkciji predsednika i zahtevaće njegov momentalni odlazak, piše Sputnjik.

Ističe se da je Turska spremna da podrži njegov privremeni ostanak ne period koji bi trajao ne duže od šest meseci, ali takvu odluku treba da podrže i Vašington i Moskva.

Izvori smatraju da je do ovakve odluke turskih vlasti moglo da dođe usred pojačane pretnje od strane Kurda, ali i zbog gubitaka koje je Turska pretrpela u poslednjih nekoliko godina kao rezultat politike zemlje prema Asadu.

KOMENTARI4 komentara

 1. B. Izmetjedović says:

  ovaj erdogan nije normalan...ko se tako ponaša on ne prođe dobro

 2. micky says:

  Turcin je jajara i sljam a Putin neka mu xsalje turiste da bi opstao na vlasti. Jos samo treba bomba u turistickim centrima. Ali i Toga ce biti. Putin je sagubio kompas.

 3. kapetan says:

  turska mora popustiti jer bi nestala sa karte i vidi da je zapad izda i nema kud nego bratu rusiji

 4. Mali says:

  Koje su ovo nebuloze Sta ima turska zvanicno protiv legalno izabranog predsednika susedne zemlje?Svidjalo mu se ili ne,ako ga njegov narod hoce,on moze samo da preusmeri odnose spoljne politike prema Siriji. Isto bi bilo da Vucic ne prihvata ostanak Orbana,kao predsednika Madjarske.Koji ludaci vladaju svetom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *