ШОКАНТНА АНАЛИЗА ИТАЛИЈАНА: Ово су градови које ће УКРАЈИНА ИЗГУБИТИ ЗБОГ НАТО-а

ŠOKANTNA ANALIZA ITALIJANA: Ovo su gradovi koje će UKRAJINA IZGUBITI ZBOG NATO-a

10 avgusta 2023

Želja NATO-a za proširenjem na istok mogla bi dovesti do toga da Ukrajina izgubi Harkov, Sumi, Nikolajev i Odesu, napisao je kolumnista Alesandro Orsini u članku za Il Fatto Quotidiano.

„Što NATO bude veći, to će Ukrajina biti manja“, objasnio je on.Prema novinaru, sada je poremećen odnos snaga u regionu. To se dogodilo zbog ulaska Finske u Severnoatlantski savez i vojnih snabdevanja Oružanih snaga Ukrajine.

Zbog toga je Rusija morala da proširi zonu specijalne operacije kako bi osigurala svoju bezbednost, rekao je Orsini.

Autor materijala je postupke Sjedinjenih Država nazvao ciničnim, budući da „krivicom Bele kuće, Ukrajina može da izgubi kontrolu nad nekoliko gradova“.

Reč je o Harkovu, Sumi, Nikolajevu i Odesi, zaključio je on.Vladimir Putin je krajem jula rekao da Rusija ne želi direktan vojni sukob sa NATO-om, ali „ako neko želi, Moskva je spremna za to“.

Pokušaji uvlačenja Ukrajine u alijansu predstavljaju pretnju međunarodnoj bezbednosti, pa Kremlj ne razume motive zapadnih zemalja, naglasio je šef države.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. umni 'rvat says:

    To je minimum, mi.očekujemo gotovo celu ukrajinu, katolička sirotinjska galicija ni ti...ajmo ih nazvati ljudi tamo, Rusiji me trebaju, to je tumor...papisti...nek idu u Poljsku, nek ih Poljaci osisaju za zločine iz 2.sv.rata.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *