ШОКАНТНА АНАЛИЗА: Путин сменио јединог човека који је могао да се ОДУПРЕ АМЕРИЦИ!

ŠOKANTNA ANALIZA: Putin smenio jedinog čoveka koji je mogao da se ODUPRE AMERICI!

22 avgusta 2019

Sa kontinentalnim pljačkanjima SAD-a, američki kapitalizam se nadao da će nastaviti da se bogati pljačkajući Rusiju kao što su to radili tokom Jeljcinovog predsedništva, pažljivo uključujući ruske „atlantske integracioniste“ u pljačku kako bi imali podršku liberalnih, progresivnih snaga u Rusiji za otimanje Rusiji njene imovine.

Ali Putin je manje-više zaustavio američko / izraelsko pustošenje Rusije, iako se to i dalje nastavlja neoliberalnom ekonomijom kojom Harvard ispira mozak ruskoj centralnoj banci i ekonomskoj profesiji. Ruski ekonomisti kojima je mozak ispran glavni su razlog što je Vašington u stanju da sankcioniše snažnu zemlju poput Rusije ekonomskim sankcijama.Zavisnost američkog kapitalizma od pljačke razlog je što Vašington želi da sruši narodnu vladu Venecuele. Čavez je uspostavio reformističku vladu u Venecueli, a Maduro je održao.

Reformistička vlada nacionalizovala je zalihe nafte u Venecueli. Umesto da američke naftne kompanije odnesu profit, on je zadržan unutar zemlje čime su podigli stopu pismenosti i smanjili stopu siromaštva. Američki kapitalizam želi povraćaj prihoda. Zbog toga Vašington napada Venecuelu.

Isto važi za Iran. Iranci su bili prvi i najuspešniji u skidanju jarma američkog imperijalizma. Oni su svrgli američku marionetu Šaha 1979. godine i iskoristili prihode od nafte za razvoj Irana, umesto za kupovinu oružja iz američkog vojno-bezbednosnog kompleksa.

Sva propaganda protiv Irana deo je napora dopunjenog sankcijama kako bi se ponovo stekla kontrola nad iranskim naftnim bogatstvom i kako bi se Iran isključio kao snabdevač militantne grupe Hezbolah, koja je sprečila okupaciju Izraela od strane Južnog Libana.

Rusija i Kina su takođe na udaru, a vlade obeju zemalja nastavljaju lakoverno da igraju po američkim pravilima. Obe vlade dozvoljavaju nevladinim organizacijama, koje finansira američka država, da deluju u njihovim zemljama u otvorenim, izdajničkim aktivnostima protiv vlada. Ulični protesti u Hong Kongu, koji su u toku, jesu operacija Vašingtona usmerena na podrivanje ugleda i stabilnosti kineske vlade.

Tolerancija Putinove vlade prema američkim izdajnicima rezultirala je nedavnim neredima i protestima koje je ruska policija bila primorana da suzbije. Ruska vlada nije istraživala protestante i njihove američke finansijere, već policiju zaduženu za održavanje javnog reda u Rusiji!

Ruska policija je, prema mišljenju ruske vlade, kritikovana kao “previše brutalna”. Ovako zbunjena vlada ima nisku stopu preživljavanja. Možda je situacija u Rusiji drugačija od načina na koji je predstavljena u američkim medijima, ali način na koji je predstavljena u SAD-u je način na koji je svet vidi. A to ne ide u korist Rusije.

Ne čudi što Vašington smatra Putina i kinesko rukovodstvo političarima sa kojima se može suočiti.

Možda su Rusija i Kina toliko očajne u dokazivanju Zapadu koliko su demokratske dozvoljavajući strane orkestrirane pobune. Mladi iz Hong Konga koji mašu američkim zastavama verovatno nisu svesni da SAD-om vlada manja i lošija oligarhija od kineske.SAD ne dozvoljavaju da strane države, osim Izraela, finansiraju nevladine organizacije posvećene uticaju na vladu Sjedinjenih Država. Nisu poznate nijedne ruske, kineske, iranske ili venecuelanske nevladine organizacije kojima je dozvoljeno da deluju u SAD-u.

Ko može da zamisli Izrael kako dozvoljava palestinskim nevladinim organizacijama da deluju u Izraelu i priređuju ulične demonstracije i nerede. U Sjedinjenim Državama predsedniku nije dozvoljeno čak ni da komunicira s Rusijom, a da ne bude optužen da je „Putinov pijun“ umešan u zavere za prodaju Amerike Rusiji.

Rusija ima jednog ekonomistu koji razume ekonomiju. Njegovo ime je Sergej Glazjev. Glazjev, najkompetentniji ekonomista u Rusiji, razume da ekonomski razvoj Rusije ne zavisi od stranih kredita i kapitala iz inostranstva. Krediti sa Zapada su jednostavno način da se Rusija zadrži u rukama spoljnih kreditora, kao što se to dogodilo s Grčkom. Prema nedavnom izveštaju, Glazjev je smenjen sa mesta Putinovog savetnika.

Čekajući priliku za nastavak eksploatacije Rusije, Irana, Venecuele i Kine, američki kapitalizam će u međuvremenu pljačkati ono što je ostalo od javnih površina – nacionalne šume, parkove, spomenike i utočišta divljih životinja.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI25 komentara

 1. Slobodanka says:

  Ova vest je najverovatnije izfabrikovana, sa lošim namerama. Sergej Glazjev je postavljen za Ministra za integracije i makroekonomiku Evroazijske ekonomske komisije. Inače on je i jedan od tvoraca Evroazijskih integracija. Glavni protivnik i prepreka za stvaranje Evroazijskog ekonomskog saveza je Lukašenko koji blokira sva knjučna rešenja. Glazjev u saradnji sa Mihajlom Babičem , koji je trenutno ambasador Rusije u Belorusiji, privešće Minsk ka integracijama. Glazjev je dobio zadatak da ubrza integracije i da početkom 2021 godine pređe se na jedinstvenu valutu EAES (Evroazijskog ekonomskog saveza). Protivnik Glazjeva je i Elvira Nabiulina.

  • Slobodanka says:

   ključna rešenja

 2. M says:

  Nema nikakvog problema!Nije nikakav problem ako su vrhuške svijeta uvezane u zavjeru protiv stoke sitnog zuba!Iz dubine Svemira stiže nešto na Zemlju što će je izokrenuti kao čarapu!Sve je pod kontrolom,kreteni neće proći!

 3. Slobodanka says:

  Tek ovo kad bi znali. U Rusiji i u nekom broju bivših sovjetskih republika i dan danas živi želja da obnove svoju zajedničku državu. Naravno ovo se ne odnosi na Estoniju, Gruziju i slične. Oni jednostavno kažu: "Nedostaje nam naš SSSR", ali zapravo nedostaje im njihova velika zajednička država. Čini mi se da ove aktuelne Evroazijske ekonomske integracije koje pominju i ovo stvaranje zajedničke tj. jedinstvene valute su put da to bude i ostvareno. Ne iznenađuje da Rusija i Belorusija bi mogle biti prve koje će dati primer, a posle bi se priključivale i ostale.

  • persida says:

   Kako da ne, Jermeni, Gruzijci, Azerberjdzanci, jedva cekaju da ponovo postanu gradjani drugog reda u novokomponovanoj Sovjetiji. Slobodanka masta, a bujna masta lupa svasta.

   • Slobodanka says:

    Ne budi zlonamerna. Ruska imperija je bila velika država koja je postojala značajno duže nego SSSR, od 1721 do 1917 godine. Sada je reč o potpunijim integracijama u okviru Evroazijske unije, idu do stvaranja zajedničke valute. Videli su a i isprobali su šta im nudi Zapad, videli su šta se dešava zemljama južnije od njih, u koje su kročile SAD i "vrli" Zapad, ne verujem da će pristati da budu robovi u krvavom i pljačkaškom zapadnom projektu. Ako uspostave zdrave principe integracije taj evroazijski projekat može da bude uspešan. Zato ne čudi da sada na tim poslovima radi baš Sergej Glazjev. ... Napomena: Na Svezaveznom referendumu o očuvanju SSSR-a u obnovljenom vidu iz Marta 1991 godine gradjani su pozitivno odgovorili u 9 tadašnjih republika: Rusija, Belorusija, Kazahstan, Ukrajina, Uzbekistan, Azerbejdžan, Kirgizija, Tadžikistan, Turkmenistan.

   • Milan says:

    "Sovjetija" je u tvojoj maloj glavi? "Mala glava" je oprana zapadnom propagandom. Da li ti je učitelj Čeda prašak?

 4. Slobodanka says:

  Zar nije smešna ova tvrdnja: "Rusija ima jednog ekonomistu koji razume ekonomiju." - Od tolikih ekonomista po Rusiji nemoguće je da samo jedan zna i razume ekonomiju.

  • Goran Swe says:

   Draga Slobodanka, Robert je kao i obično vrlo dobronamjerno analizirao stanje. Naravmo da ima još puno dobrih ekonomista ali on prati par njih pri vrhu ljestvice. Jedan od rjetkih analitičara koji se usuđuje reći istinu i ka crnoj listi je preko bare. Pozdrav

   • Slobodanka says:

    Ovaj put ipak ne vidi ono što je bitno. Glazjev će itekako da se odupire Americi i ostalim evroatlanskim silama, posebno zapadnim ekonomskim integracijama, stvarajući Evroazijski savez (uniju).

  • harry neron says:

   Ne razumije taj wunderkind ekonomista ništa od makro ekonomije nego je još jedan od mnoštva mediokriteta i ništa više. Ako bi razumeo barem osnovice makroekonomje znao bi da od udruživanja u Euroazijsku integraciju na prostoru ex SSSR nema ništa jer te države nisu komplementarne nego konkurenske, sve nude isto, sirovine i poluproizvode. To je od prilike isto kao da bi od istopolnih brakova očekivao da stvore svoje potomstvo prirodnim putem, nemoguča misija.

 5. Simon Saivil says:

  "...kako bi se Iran isključio kao snabdevač militantne grupe Hezbolah, koja je sprečila okupaciju Izraela od strane Južnog Libana..." Ko je ovo pisao? Zar ovo nije strmoglav? Da niste mozda htjeli reci: okupacija Juznog Libana od strane Izraela?

  • Goran Swe says:

   Greška prevodioca. Original ima na sajtu analitičara.

 6. Slobodanka says:

  Hm, veliki evroazijski kontinent. Na njegovom zapadu počinje raspad EU, a po velikoj srednjoj i istočnoj teritoriji tog kontinenta radja se EAU. ... Raspad bivšeg SSSR-a smatran je krajem hladnog rata. Medjutim ubrzo se pokazalo da se hladni rat nastavlja i to kao hladno-vrući. EU koja se rodila odmah posle dezintegracije i raspada SSSR-a, pokazala je tendencije da usisava u svoj sastav bivše sovjetske republike, zatim da širi istočno partnerstvo, da razvija projekat TRASEKA (Briselska dekleracija iz 1993 godine). To je transportni koridor Evropa-Kavkaz-Azija koji obuhvata zemlje Azerbejdžan, Jermenija, Gruzija, Kazahstan, Kirgizija, Tadžikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Moldavija, Ukrajina, a sve su bivše sovjetske republike. Zatim priključile su se Mongolija, Turska, Rumunija i Bugarska i čak i Iran 2009 godine. Koliko je EU kao integracija nastala na zdravim principima? Da li je njena glavna uloga da bude žderač dezorijentisanih država bivšeg Varšavskog pakta, zatim sa bivšeg sovjetskog prostora i uopšte na azijskom prostoru?

 7. lUKA says:

  @SLOBODANKA "Da li je njena glavna uloga da bude žderač dezorijentisanih država bivšeg Varšavskog pakta, zatim sa bivšeg sovjetskog prostora i uopšte na azijskom prostoru? Sve je izuzetno dobrp postavljeno i analizirano sa Vaše strane ali postoji događaj koji je tome prethodio ili je tekao paralelno .Razbijanje velike Jugoslavije .

  • Velika Metla says:

   Svaki iole samosvesni Srbin treba da slavi dan rzbijanja "jugoslavije",i duboke zablude o "divnom" životu u njoj,kao i lažnom bratstvu i jedinstvu!

   • Slobodanka says:

    Promašili ste temu. Ovde nije reč o našim unutrašnjim odnosima nego kako su zapadne sile gledale spolja Jugoslaviju. Razlika je velika. Na Jugoslaviju su gledali kao na plen, isto kao i na razne druge zemlje. Ipak kao svestan Srbin ne treba da slavite razbijanje Jugoslavije jer gledajući evo samo to razbijanje: 1) koliku cenu je platio srpski narod, 2) Od 2000 godine na ovamo, gde u čijim rukama su završile fabrike i značajni prirodni resursi, a koje su pripadale narodu tj. srpskom narodu? 3) Pomoć Zapada u razbijanju Jugoslavije je ogromna, ali ta "pomoć" nije bila pomoć srpskom narodu.

  • Slobodanka says:

   Naravno pored svih ostalih i bivšu Jugoslaviju su namerili da prožderu, ali prethodno morali su da je raskomadaju.

 8. Miroslav says:

  Prezime mu je GLAZAJEV

 9. Slobodanka says:

  Naravno pored svih ostalih namerili su se da prožderu i bivšu Jugoslaviju, a prethodno morali su da je raskomadaju.

  • persida says:

   Ovo je ravno otkricu tople vode na Havajima.

  • mlanm says:

   Svi, Slobodanka najmanje grebu po povrsini :), istina je u otporu prema projektima koje Zapad provodi stoljecima, a Zapad kako koji clanovi se mijenjaju na prvim pozicijama od; Svedske, Finske, Francuske, Njemacke, Velike Britanije,USA cine da se brojcano Slaveni drze pod kontrolom. Problem Zapadu, njihovim projektima, je u tome sto tesko odrzavaju danas kontrolu nad Kinom 1,4 mlrd i Indijom i okolnim zemljama cca 2 mlrd. Sila je to koja ne samo da ima kvantitet vec ima i ogromni kvalitet u techgnologiji i znanosti.

 10. padre says:

  Neada davno, boi je običaj, da ipsred ili ispod svakogčlanka stoji ime autora!A sad, koga da grdim i psujem, kad priča gluposti?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *