ШОКАНТНА АНАЛИЗА РУСКОГ АНАЛИТИЧАРА: Ево какви су односи Русије и Србије

ШОКАНТНА АНАЛИЗА РУСКОГ АНАЛИТИЧАРА: Ево какви су односи Русије и Србије

17 септембра 2020

Пише: Александар Некропни за tehnowar.ru

Недавно је Београд ужасно увређен објавом коју је на Фејсбук објавила портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова – о Вучићу у Белој кући и „Ниским страстима“.

Каква се олуја дигла! Руског амбасадора у Србији су позвали „ради објашњења“, а неки Руси су стајали усправно попут планине „за једини братски народ у Европи“. Да, братски …

Можете да расправљате колико год желите о форми и степену опуштености говора Захарове, о томе да ли је такво изношење сопственог мишљења дозвољено дипломати на тако високом положају.

Нећемо ни покушати да улазимо у ову дискусију. Али, смањујући рецимо друштвену одговорност неких државних лидера, на крају се испоставило да је сто одсто у праву. Најновије акције Београда и Александра Вучића лично, то потпуно потврђују.

Српски министар одбране Александар Вулин, онај који је тако грубо и бескомпромисно коментарисао изјаву Захарове, патетично подсећајући да је Вучић, који јој се исмевао, „врховни командант војске, са којом руске оружане снаге имају сарадњу на највишем нивоу“, рекао је дан раније да Београд, као што је раније обећано, неће учествовати у вежбама Словенско братство-2020 планираним у блиској будућности.

Прво је шеф локалног одбрамбеног одсека покушао да промрмља нешто о владиној одлуци, на основу које је војна сарадња Србије са „било којим партнерима и савезницима“ обустављена на шест месеци.

Међутим, касније је, очигледно скупивши храбрости, Вулин дао искреније признање: Отказивање маневара са Русијом и Белорусијом изазвано је „страшним и неоправданим притиском Европске уније“. Односно, Срби су за то свим срцем! Једногласно спремни да стојимо у једној формацији са словенском браћом! Али само ако Брисел то дозволи.

Истовремено, треба напоменути да Београд није у свим стварима толико забринут због претњи из Брисела. На пример, говор представника ЕУ за спољну и безбедносну политику Петера Станоа, који је одлучно упозорио Србију на најављено пресељење амбасаде у Јерусалим од стране Доналда Трампа, који се чуо овог понедељка. Разлог је једноставан – у овој ситуацији Вучић следи директно наређење Вашингтона, а не Москве.

Званични Београд, тешко увређен од Захарове, оптужио је њу и Москву у целини да Александра Вучића нису ценили довољно. А он је сав неутралан – не намеће антируске санкције, а пријем руског председника „чека сат и по“.

Главна ствар је „никад не тражи засебну столицу“. На заједничкој клупи, вероватно испред Владимира Владимировича. Питамо се с ким? Све су то цитати из одговора на Фејсбуку Марка Ђурића, који се завршавају изјавом да „се никоме неће дозволити да нападне поносну Србију!“.

Али питамо се куда је отишао тај понос управо у тренутку када је Вучић у Белој кући потписао папире које му је Доналд Трамп дотурио, очигледно без права да их прво прочита.

Када је амерички председник поносно најавио новинарима предстојеће пресељење српских дипломата у Јерусалим, шеф „поносне Србије“ умало се није онесвестио и почео махнито да листа странице по фасциклу у својим рукама.

Међутим, за Русију су други моменти који су формализовани на истом састанку много болнији. Чак и ако до билатералног споразума између Београда и Приштине није дошло као резултат „окупљања“ у Овалној канцеларији, први озбиљнији корак ка признању независности Косова од стране Србије тамо је направљен, и то се ради не само без консултација са Русијом, већ упркос њеном сасвим недвосмислено израженом (и више пута поновљеном) ставу.

Москва је више пута прогласила своје потпуно непризнавање „независности“ Приштине. За то постоји пуно геополитичких разлога. Ипак, под блиским надзором Доналда Трампа, Александар Вучић и косовски премијер Авдулах Хоти потписали су пакет докумената који заправо означавају повлачење Београда са ранијих позиција.

„Економска сарадња“, укључивање Косова у такозвани „мали шенген“, заједнички пројекти који се спроводе америчким новцем – такође удруживање напора у „борби против дискриминације ЛГБТ особа“, веома важно, наравно, посебно за православну Србију.

Све је то, додуше на први поглед мало, али у стварности врло озбиљно „померање“ ка независности. Како можете економски сарађивати и истовремено „одлучно не признавати државу“?

У исто време, иначе, српска издаја извршена је не само против Москве. Ни Пекинг није мимоиђен. У Сједињеним Државама, Вучић и Хоти показали су заиста дирљиво јединство, обећавши да ће се заједно борити против „непоузданих добављача телекомуникационе опреме“, посебно забраном употребе компоненти добијених од њих у стварању 5Г комуникационих мрежа.

Почетком прошле године председник Русије је свог српског колегу одликовао орденом Александра Невског – „за његов велики лични допринос развоју сарадње међу земљама“. Ипак, тренутни поступци Вучића и других представника Београда терају на размишљање о потпуно другачијим „обележјима“.

О нечему попут Јудејског реда који је успоставио Петар Велики, а који је затим додељен другом представнику „братског народа“ који је прешао на страну непријатеља Русије.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI44 коментара

 1. persida says:

  Sledi priznavanje Kosova od strane Rusije i Kine. Srbi su to zasluzili, napokvareniji narod Evrope. Daj boze.

  • Kupujmo kinesko says:

   Ne lupetaj! A pokvarenost mozes samo sebi pripisati. Nema nista od svega toga, jer i nnema razloga. Analiza je krs .. a analiticar ‘pokvaren’, s neiskrenim namjerama.

 2. persida says:

  Znam da ce Srbi reci, pa to je Vucic, nismo to mi. A gde je makar pola miliona na ulicama onih koji ce izraziti neslaganje sa Vucicem? Nema ih jer su moralno potonuli. E, pa, sada slede polodovi karme koju jos niko nadmudrio nije, a pogotovo ne Jevrejin Hrist, srpski duhovni Vucic.

  • Миша says:

   Ајде за почетак одлучи да ли си Српкиња или ниси!?

 3. Kupujmo kinesko says:

  Jak analiticar...Cita sto se njemu 'cini' a ne sto je napisano. Takodje bez grama razumijevanja polozaja Srbije i da Srbija ne sjedi na atomskoj bombi pa da moze onako samo svim srcem...

  • Риста says:

   подршка (али не купујте само кинеско. Мало и српског...)

 4. Doktor says:

  Kada smo mi ratovali protiv 27-drzava vi ste cutali,zato sada zacepite gubicu,pi.ke!

  • Nine says:

   Evo klasičnog SNS bota. Srbija nije ratovala protiv 27, već protiv 19 država članica NATO u nelegalnoj vojnoj intervenciji. Ti naravno pojma nemaš da je presudom Okružnog suda u Beogradu Kb.381/2000, od 21. septembra 2000. godine, osuđeno 14 odgovornih lica za tu vojnu intervenciju nad SRJ 1999 godine. Za tvoju informaciju ovo su imena osuđenih lica: 1. VILIJEM KLINTON 2. MEDLIN OLBRAJT 3. VILIJEM KOEN 4. ENTONI BLER 5. ROBIN KUK 6. DŽORDŽ ROBERTSON 7. ŽAK ŠIRAK 8. IBER VEDRIN 9. ALEN RIŠAR 10. GERHARD ŠREDER 11. JOZEF FIŠER 12. RUDOLF ŠARPING 13. HAVIJER SOLANA 14. VESLI KLARK Svima je bila izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od po 20 (DVADESET GODINA) Svi su osuđeni za sledeća krivična dela: - podsticanje na agresivni rat, - povreda teritorijalnog integriteta, - ubistvo najviših državnih funkcionera u pokušaju, - ratni zločin protiv civilnog stanovništva i - upotreba nedozvoljenih sredstava borbe Ovu odluku ukinuo je Vrhovni sud Srbije nakon petooktobarskog puča, uz obrazloženje da Okružni sud nije nadležan za ovo suđenje već Vojni sud, koji je u međuvremenu vlast ukinula. Obzirom da ratni zločin ne zastareva može li neko od svih koji su se izredali na vlasti od petog oktobra do danas objasniti zašto nije obnovljen postupak protiv odgovornih lica pred stvarno nadležnim sudom. To bi samoproglašeni najbolji student prava morao znati, ako već nije naučio Ustavno i Međunarodno javno pravo, te ne pominje ni Ustav republike Srbije, na koji je položio zakletvu, ni Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN kojima je na nedvosmislen način regulisan status Kosova i Metohije, kao sastvavnog dela SRJ (čiji je pravni sledbenik Srbija), a Aneksom 2 Rezolucije narodu Kosova se mora obezbediti suštinska autonomija. Mudri pregovarač je umesto pregovora tehničke prirode koje je vodila prethodna vlast, čije je odluke pre dolaska na vlast obećao ukinuti, u Briselu nastavio pregovore statusne prirode, na šta ga niko nije ovlastio, jer je o statusu AP Kosovo i Metohija narod odlučio referendumom 2006. godine. Ti samozvani doktore pojma nemaš ni o čemu, a prostački rečnik govori sve o tebi. Biće da si portir u nekoj JKP, zahvaljujući članstvu u stranci. Takvima ona gospođa u helankama pokazuje gde i šta na glasačkom listiću treba da zaokruži. Zahvaljujući takvim glasačima Srbija je i dovedena u sraman i ponižavajući položaj u kakvom se nije nalazila nikad u istoriji.

  • Nine says:

   Pitaj "Doktore" svog "velikog vođu" sa koliko smo zemalja ratovali, a za rečnik ti je već kasno. To ti je posledica propusta roditelja, a kućno vaspitanje se ne uči u školi, koju svakako nemaš. Ako si dobio i neki posao u JKP to si dobio zbog članstva u stranci. Ministar protiv informisanja u Miloševićevoj vladi svakako zna sa koliko zemalja je SRJ ratovala, ali je zaboravio i taj period i sva obećanja koja je ikad dao pre "dovođenja" na vlast od strane onih koje danas naziva "naši zapadni prijatelji". Malo drugačije ih je nazivao kao ljuti opozicionar. Nisam ja iza skupštinske govornice izgovarao: "Šta nam danas ova nesrpska fukara poručuje? Hoćete li da idemo sa onima koji su nas bombardovali? Hoćete li da idemo sa SAD? Ubijte jednog Srbina mi ćemo stotinu Muslimana. S kim danas ide? Koliko Muslimana dovodi u Srbiju umesto jednog Srbina koji je otišao u beli svet zbog toga što, zbog takvih kao što si ti, nije mogao dobiti posao. Ko danas bilo gde može dobiti posao ako nije član SNS? Koliko radnih mesta zauzimaju ono dvoje naprednih poslanika koji su štrajkovali glađu (povremeno uzimajući pljeskavice) ispred Skupštine Srbije zbog štrajka glađu Boška Obradovića. Čini mi se da onaj muški poslanik obavlja sedam funkcija računajući i poslaničku, a gospođa iz Pančeva pet, za šta mesečno ostvaruje zaradu od 333.000 dinara. Veoma napreDNO!

   • Риста says:

    Не знам ко је доктор нити су ми познати неки други његови коментари, али Доктор је изнео само једну једину чињеницу коју никаква вратоломија од одговора не може поништити. Није то СНС бот, него истина већа од оба твоја коментара. Ти оде у посланике и Бошкове а пропусти оно најважније! Па Бошко је поручени антипедер демострант и тако се изборио за јасле у скупштини а ти тураш Бошка као неки светао пример??? Бошко је последица и нема никакве вредности нити значаја осим савремене посланичке науке како се лукаво долази до јасала. Добро ниси почео разматрати и патриотске ставове портира на сајму.

  • Риста says:

   Докторе, нису они САМО ћутали, него су бнам увели и санкције а њихови тадашњи медији су толико пљували по Србима, да је то било већ за повраћање. Само та се истина данас покушава уклонити из јавности јер је тешка брука и тадашње и данашње Русије. Али треба разумети и Русију. Русија је такође била тада поробљена од Запада. Није ни данас слободна, али ето, има А бомбу. Русија је задња држава која треба било шта да замери поробљеној Србији, јер што је Русија тада потписивала и предавала Америци то Србија чак и нема.

 5. joota says:

  Коректно преведено, заправо потпуно аутентично, ОСИМ НАСЛОВА КОЈИ ГЛАСИ Крај „словенског братства“. Србија отворено издаје Русију Конец «славянского братства». Сербия открыто предает Россию

 6. Nine says:

  Svi junaci nikom ponikoše i u crnu zamlju pogledaše. Gde su komentari podržavaoca aktuelne vlasti? Imaju li primedbe na članak koji napisa Aleksandar Nekropni? Možda ima primedbu budući ambasador u SAD Marko Đurić, koji, isto kao i Vučić, u pregovorima sa Lajčakom u Briselu Srbe na Kosovu i Metohiji tretira kao nacionalnu manjinu. Ne uđe im u glavu članak Anje Filimonove, ako već nije gradivo iz udžbenika sa fakulteta, ko u suverenoj državi predstavlja nacionalnu manjinu i da li takva nacionalna manjina, pa i Autonomna pokrajina, imaju pravo na odcepljenje od države u čijem su sastavu. Ništa im ne znači ni odluka doneta na referendumu o odcepljenju Katalonije od Španije i odluka Vlade Španije da u Kataloniji sutradan uvede vanredno stanje, a izabrani predsednik Pučdemon pobegne iz zemlje. Jadan je fakultet na kome su ova dva državnika dobila pozitivne ocene iz Ustavnog i Međunarodnog javnog prava, a Vulina tu ne svrstavam, jer pored tvrdnje da je završio Pravni fakultet u Novom Sadu ispade da je završio samo prvi stepen pravnog fakulteta u Kragujevcu, inače poznatom po "aferi indeks". Bar tako pišu nerežimski mediji, čiji su novinari proveravali njegovu tvrdnju. Inače Marko Đurić je, kao vrstan pregovarač, doveo Srbiju u vođstvo u utakmici sa pregovaračima iz Prištine od 5:0, još pre kraja utakmice, kad je Kosovu dodelim međunarodni pozivni broj +383, proglašavajući to brojem "geografske regije". Ako je neko zaslužio mesto ambasadora onda je to ovaj "stručnjak" koga su kosovski policajci, s rukama na leđima vukli ulicom, ako to nije bila još jedna gluma za zamajavanje srpske javnosti, kao i ispraćaj onog išaranog voza u Kosovsku Mitrovicu, koji je, pun botova, stigao do Kraljeva, a onda dobio komandu "na levo krug", a budući ambasador izašao iz voza na prvoj stanici.

 7. Слободанка says:

  Oд овог има и још горе: "АЛАРМАНТНО! Вучићев режим ускоро купује Гејтсову вакцину за Србе!" 17-09-2020 "Србија приводи крају преговоре са међународним програмом COVAX о приступу вакцини против вируса корона и уговор ће бити потписан 18. септембра, рекао је државни секретар у Министарству здравља Борислав Векић. COVAX је организација коју заједно са Светском здравственом организацијом воде GAVI и CEPI, чији је оснивач Фонд Била и Мелинде Гејтс. АЛАРМАНТНО! Вучићев режим ускоро купује Гејтсову вакцину за Србе! 17-09-2020 08:12 Издвојено Србија Политика Србија приводи крају преговоре са међународним програмом COVAX о приступу вакцини против вируса корона и уговор ће бити потписан 18. септембра, рекао је државни секретар у Министарству здравља Борислав Векић. COVAX је организација коју заједно са Светском здравственом организацијом воде GAVI и CEPI, чији је оснивач Фонд Била и Мелинде Гејтс. Тако би Србија ушла у круг земаља које су заинтересоване за вакцину развијену захваљујући помоћи два програма чији је главни партнер Бил Гејтс.

  • Gagi says:

   Pre toga su dobili nalog da digitalizuju Srbiju, u narednim godinama nam sledi jos jedan zivotni reket, racuni za internet. Pored struje i infostana, moracemo da placamo jos jedan namet jer vise nije moguce ziveti bez interneta. Covid je izmisljen upravo zbog toga da bi se prikrio plan digitalizovanja zemljine kugle, pored toga, sto da se ne napravi ekstra dohodak sa vakcinama. Ceo svet je na udaru malog broja svetskih bandita koji zbog svog enormnog dohotka ugrozavaju ceo svet. Sutra ce biti ucene tipa, ako ne priznate Kosovo iskljucicemo Srbiji internet. Onda staje drzava jer su sve institucije digitalizovane, nista ne funkcionise, nema vise normalnog zivota. Neko nas opasno i podmuklo uvlaci u digitalno ropstvo.

 8. Zaliv says:

  Ukratko Vucic ce tek da plati ovo sta je ucinio a mogli su da drze jezik za zubima. Platice na narednim izborima jer vecina nas postuje nasu bracu Ruse. Kazem kao neko ko je podrzavao i podrzava vecinu onoga sta Vucic radi, ali sad ga brate pretera, dovede cara do duvara...nisu ni taj Djuric ni Vulin to izjavili bez konsultacija sa Vucicem a ako jesu jednako lose....

 9. Слободанка says:

  Поносна Србијо шта ћеш сада?

 10. Nine says:

  Što objavljujete članke koji razgolićuju veleizdajničku politiku moderatoti reimskog portala? Mislite da ima slepaca koji će napasti pisca članka. Eno vam na portalu Pravda članaka i komentara čitalaca koji su ogorčeni nikad gorom vlašću, koja je osramotila Srbiju kao niko u njenoj istoriji. Ugasite svoj portal, jer je za botove dovoljan list ovog portala na kojem mogu pisati otrcane komentare bez ikakvog smisla i sadržaja, jer niti znaju nešto napisati, niti će napisati nešto protiv politike onih koje podržavaju radi svojih ličnih sitnosopstveničkih interesa.

 11. Milutin says:

  Nas nije bombardovala Rusija niti je od nje deo Srbije pod "plišanom" okupacijom. Bombardovao nas je Zapad pod vođstvom SAD. Zato pomoć Rusije treba da očekujemo na diplomatskom planu jer svakako, ma koliko Rusija razmatra i vojnu opciju pomoći mi ne smemo biti povod globalnom sukobu Istok - Zapad. Mi smo prinuđeni da razgovaramo sa našim okupatorima a tako se Zapad prema nama i ponaša. Zapad pri tome dobro zna da Istok nije maligna opcija. Oni ga doživljavaju kao takvu pošto teži oslobađanju sveta od stega kapitala a to doživljavaju kao udar na njihove interese. Pri tome ne vide ogromnu razvojnu opciju koju politika Istoka i njima pruža. Srbi su okrenuti mnogo više ka Rusiji a u zadnje vreme i prema Kini nego ka Zapadu. Naravno da izuzetno ceni demokratska dostignuća Zapada. Ali jedno su demokratska dostignuća a drugo državne politike. Srbija ne želi da sedi na dve stolice. Srpski narod je po ko zna koji put spreman da pruži ruke obema stranama nebi li se oni ovde kod nas rukovali. To je teško breme za nas ali znali smo mi i za gore i za teže. Neka Srbija ne bude mesto oslonca gde će oni da mere svoje mišice i obaraju jedno drugom ruke. Nego mesto saradnje. Mi živimo na prostorima Vinčanske civilizacije koja je pokrenula čovečanstvo u novom smeru. I mi se odgovorno odnosimo prema tlu po kojem hodamo. Neka dođu i drugi i nek nauče to od nas.

 12. bane says:

  još od borbe protiv turaka pa svedo danas, uvek je bil isto _ fali nam oruzja, municije... mi trazio, rusi daju... ali to nije dovooljo, ponekad prekasno itd. rusija je predaleko. kao i sada. dnirali nam tenkove, brdm i drugo, ali evo tri godine cekamo sa to stigne. svaka pomoc je dobrodosla, ali mi moramo sa odradimo glavnu stvar sami.a bivalo je i da su rusi bili puz nase neprijatelje, npr bugare, da su podrzavali hrvate vise nego nas u ovom zadnjem periodu , sa je staljin zavodio sankcije jugoslaviji i td. Ako ne razumete da ne mozemo ponovo sami protiv svih, onda dobro. znajte da je srpski narod uvek uz vas.

 13. Риста says:

  Готово никоме ништа није јасно и немају појма шта да мисле или кажу. Једино је коментатор под именом доктор нешто рекао конкректно. Па ствар је проста. Србија је поражена, окупирана и нема своју власт и питање је само времена када ће поробљена Србија и наметнута власт прећутати признање Косова од стране Запада. За сада нас кувају без проблема јер из лонца не можемо да изађемо, Русија није у стању да нас извади а Кину заболи ђон. У суштини тако ствари стоје. Не признаје српски народ ништа јер га нико ништа и не пита. Не признаје Српска власт ништа, јер такву власт Србија нема. Незванична Русија упорно заборавља да нам је увела санкције заједно са Западом а када је она дошла под удар Запада, чак ни страна власт Србије на челу са србином квислингом Вучићем, није увела санкције Русији. Чак се и квислиншка српска власт борила за Русе више него Руси за нас 90тих година. Ми смо онда поражени, Прецедник Српског Народа Милошевић је убијен у Хагу а Руси нису могли ништа да ураде а можда нису ни хтели баш толико да се замерају Западу. Нема везе ко је признао Косово као државу а ко није, јер највећа сила Света Америка је створила бомбама, санкцијама и убијањем Српског народа који је морао да капитулира као и са некад турском. Никога тада није било да заустави Турску, Европа није била у стању а није ни данас и прошли су векови да се Србија поврати. Све то само зато да је одмах после ослобођења нападне Европа а у другој половини прошлог века и Америка. То је поробило Србију поново. А када један народ који има снагу Србије пролази кроз вишевековне ударе далеко јачих народа Света, онда полако нестаје. Ништа Вучић није потписао што већ ратом нисмо изгубили. Ради утехе можемо рећи - привремено, али и то привремено није вечито привремено. Русија је изгубила целу Аљаску, све спорне територије према Кини је дала Кини ради мира у кући након увошења санкција Запада, само то у Русији није дозвољено да се спомиње, Кина цео Тајван а Србија Косово. То је знак да Источни народи не могу и немају снаге да се супротставе Западу. Пљување на Србију од било које државе Истока зато што је војно поражена од стране држава Запада је чиста глупост. Јер Србија треба да врати Тајван и Аљаску и реши спорне територије између Русије и Кине??? Русија је предала те територије, зар не? Па вратите ваше земље, поразите Запад и Србија ће пронаћи своју шансу. А овако, докле год Русија гледа и чак санкционише Србију за време напада Западних држава на Србију, Србија нема никакве шансе. Дакле, Источне државе нису у стању да се уједине што би Србији итекако помогло. За чега Србија да се ухвати када покуша да се извуче из ропства? За мој...? Нема Русије, нема Кине...Данашњи обрачуни преко медија и заменика политичара нису засновани ни какавим аргументима. То што се тренутно догађа, господо, САМО СУ ПОСЛЕДИЦЕ ПОРАЗА СРБИЈЕ. А узрок пораза је поприлично широк и незгодан и за Русију и за Кину а не само за Србију и требало би ми неколико страница бар да нацртам основну слику шта су ти узроци. СВЕ ШТО СЕ ДИСКУТУЈЕ У МЕДИЈИМА НИСУ ЗВАНИЧНИ СТАВОВИ НИТИ Србије нити Русије и зато мало ублажите доживљај. Само је питање времена када ће квислиншка власт Србије морати да стави потпис на признање Косовоа и то сви знају. Пролазе деценије, Србија се чак и са квислиншком влашћу још увек одржава изнад воде, али Исток не да није у стању да помогне Србији, него ни сам није у стању да помогне и одбрани се од санкција Запада и полако га затварају у своје границе. Русија је протерана из Света, Кина скоро и ту нема ничега на чега би се Србија могла ослонити. Србија НЕМА избора. Остаје нам само да сачувамо сећање на све како је било, па ако икад дође до неких промена...И ако преживимо поред таквих пријатеља као што су Кина, Русија и Америка.

 14. Риста says:

  У Србији се готово у детаље догађа "ТЕШКО ОНОМ КОМЕ ЈЕ АМЕРИКА ПРИЈАТЕЉ, КОГА РУСИЈА БРАНИ И КОГА КИНА ХРАНИ!"

 15. Gagi says:

  Risto, mozes li da objasnis ovaj tvoj deo teksta "Ništa Vučić nije potpisao što već ratom nismo izgubili". Interesuje me, ako smo rat izgubili, odakle ovoliko nasih oficira "pobednika" koji se drustveno slave i imaju sve drzavne beneficije. Da li je to neka nova mentalna gimnastika da se od gubitnika napravi pobednik da bi se zadrzale vec stecene beneficije iz neke cudne i politicki sumnjive proslosti po Srpski narod. Kako to da najveci junaci Srpskog naroda, obicni vojnici, nemaju hleba da jedu jer su izgubili rat a, komunisticki oficiri postadose junaci jer su pobedili NATO. Meni tu nista nije jasno, osim toga, ako smo izgubili rat, mi smo okupirani a to je vec druga prica. Cudno mi je da se dokazani gubitnici i dalje uvazavaju i savetodavno pomazu drzavu, ama, sve je ovo veoma nakaradno i bez ikakve logike zdrave pameti, ako je uopste vise ima.

  • Риста says:

   Све је то плод окупације, Гаги. А окупација је плод бомбардовања Србије. А наша немоћна батргања су плод усамљености на овом потононулом Свету где се сви боје Америке и санкција и онда да би сачували поштење, интернет теоретски помажу Србији. Лепо сам написоа "да нас кувају ко жабу у лонцу, али ми нисмо у стању да искочимо из лонца, а Русија није у стању да нас извади". Све остало су теоретисања о Међународном Праву. Између основе државе парама и ратом. Тако је створена Панама, тако је створено Косово, тако су купили Аљаску али се Руси данас посипају пепелом. Па ту су и друге државе које ће живети док Америци треба, као Тајван на пример. Што Кина не врати Тајван, кад је тако паметна?

 16. Nine says:

  Sve što ti svestrani analitičaru Risto pišeš je samo lupetanje, počev od toga da je Rusija uvela sankcije Srbiji, da nije htela pomoći Srbiji u 78-dnevnom nelegalnom ratu 1999-te pa do priče o predaji Aljaske. Pročitaj malo šta o svemu pišu i pričaju oni koji znaju istinu o svemu o čemu ti guslaš poluistine ili neistine, a neke nebuloze koje iznosiš možeš proveriti i na Wikipediji. U vreme nelegalne agresije 19 zemalja NATO sa SRJ (nelegalnost znači da taj rat nije odobrio Savet bezbednosti UN, kao jedini ovlašćen organ za to). U vreme napada na SRJ predsednik Rusije je bio pijani Jeljcin, prozapadno orjentisan, a ministar inostrenih poslova je bio Andrej Kozirjev, koji je imao odlučujući uticaj na Jeljcina. Andrej Kozirjev danas živi u Majamiju i jedan je od najljućih protivnika Vladimiru Putinu. Aljaska nije predata SAD već prodata (deo Aljaske), a ko je to učinio i kad isto tako veoma lako možeš proveriti. Čemu ti inače služi internet? Priču da je Srbija izgubila Kosovo u ratu 1999-te možeš vezati mačku o rep, jer je Kumanovskim sporazumom samo dogovoren prekid rata, o čemu ti lepo može objasniti pukovnik Goran Jevtović. Imaš više njegovih video priloga na JutJubu. Briselski sporazum koji je potpisao Vučić, zajedno sa Dačićem, Prvi, dok je sve ostale potisao sam Vučić nikad nisi pročitao, kao ni Ustav Republike Srbije (makar preambulu u kojoj se navodi status Kosova i Metohije, a o Rezoluciji 1244 da i ne govorim. Opet će ti u tome pomoći internet, jer na njemu imaš i Rezoluciju i Aneks 2 Rezolucije pa lepo pročitaj kakav je status KiM njime definisan i koje su obaveze privremenih institucija na KiM, koje Vučić nikad ne pominje, počev od obaveze povratka do 1000 pripadnika vojske i policije Srbije, povratka proteranih i raseljenih Srba i ostalog nesrpskog stanovništva na KiM, rasformiranje OVK, o čemu takođe potpisnik protivustavnog Briselskog sporazuma nikad ne zbori ni reč (ali je prvi najavio formiranje vojske Kosova). Da Rusija i Kina nemaju uticaja u svetu to je samo tvoja proizvoljna tvrdnja, jer veoma dobro znaš da i Rusija i Kina u UN još uvek brane teritorijalni integritet Republike Srbije, pozivajući se na Rezoluciju 1244. Neko drugi zagovara izmenu te Rezolucije da bi olakšao priznanje nezavisnosti Kosova. Srbija, po tvom skromnom mišljenju, nema izbora već da se samovoljno odrekne dela svoje teritorije. Što to isto nije učinila Španija odričući se Katalonije? Što Kipar nikad nije priznao nezavisnost severnog dela svoje okupirane teritorije još od 1974. godine i Evropska ga nije uslovljavala priznanjem prilikom učlanjenja u EU? Zbog toga što to nije učinila ni jedna država na svetu osim one koja je izvršila agresiju na Kipar. Zašto još uvek pored Kipra i Španije nezavisnost Kosova nisu priznale države članice EU Grčka, Slovačka i Rumunija? Zato što poštuju međunarodno pravo, koje zabranjuje nasilno menjanje granica međunarodno priznate države, a kojom Rezolucijom je to regulisano objasnila je čitaocima Pravde i ostalih nezavisnih portala Anja Filimonova. Čitaj Risto i slušaj šta o meteriji u koju se ne razumeš pričaju i pišu oni kojima je to struka.

  • Риста says:

   Ај не лупетај. Знам ја како је продата Аљаска али сам написао како су и Руси губили територије. Мислиш, поштеније је продати него изгубити ратом? Па ај да продамо! Што се тиче твојих знања и истина где ти је извор интернет, свака част. Поткован си дебело. Ко жаба. На интернету има 1000 истина и Милијон лажи. А што се тиче Филимонове за коју си запео, знам ја још радикалније родољубе и имам још радуiкалније ставове и од тебе и од ње. А што се тиче истине о догађајима, па Нине, лако је само урликати и гађати се догађајима са интернета. А та међународна права можеш мачку о реп. Значај међународног права си открио на интернету, јел? Е, па да те обрадујем. Међународно право је МАДЕИН Запад и само га Запад користи како треба. То јест, кад му треба а остала потрчкала као што је Русија и Кина и Србија, само кад изгубе рат или добију санкције. Међународни суд "правде" у Хагу је Суд западних народа Источним народима. ОУН је Америчка светска организација, наследник Америчке Лиге Народа. То ниси прочитао на интернету а тамо свега има? А као фил на торту, пријатељу ограничених схватања, и ИНТЕРНЕТ ЈЕ ПРОИЗВОД Запада и контролисан је од Запада, односно Америке. Гледај да се служиш више мозгом него интернетом и можда схватиш шта Риста пише. Ја сам пратио Филимонову још пре неких десепетнајс година и све што се на овом Свету променило са њеним схватањима и писањима јесте да је она старија данас десепетнајс година и ништа више. Вајних викача и истинољубаца имамо на све стране али нема вајде од њих. Ај сад иди и кандидуј се за опозиционог родољубивог посланика. А можеш и демократски мирољубиво, по свим правима о демократским демонстрацијама чак да почистиш и трагове педер параде као твој родољубиви пример Обрадови, који између осталог, више не демонстрира. Такви сте ви демократски, интернет родољуби. А тамо, у демократској опозицији по Законима Америке, такве приче и демонстрације Међународне Правде важе, а у стварности је све сасвим другачије. Свеједно ти то не можеш схватити па се залуд гањамо.

 17. Gagi says:

  Nekako je normalno da se na drzavne funkcije imenuju ljudi sa dugogodisnjim radnim i profesionalnim iskustvom. Nigde u svetu nema prakse da se svrseni student nekim cudnim uticajima i kratkim politickim stazom imenuje na najvise drzavne funkcije. Ovu nasu drzavu, kako vidim, vode elokventni i beskrupolozni diplomci. A, sta drugo da rade, profesionalno nisu u stanju da se iskazu vec im je jedino ostalo da "vode" narod. Nazdravlje nam narode.

 18. Доктор says:

  Нисам ја СНС,...,само желим поставити питање,како су “браћа”могли мирно посматрати “черечење”мале СРБИЈЕ и после свега нас назову “курвом”!

  • Miraš says:

   Zašto ti je kefalo toliko zaribalo? Raspad SSSR-a desio se krajem 1991 godine, ali nisu tada zaustavljeni teški problemi u kojima se našla Rusija (Ruska Federacija). Koliko ratova se tada dogadjalo na periferiji Rusije. Koliko teških terorističkih akata je izvršeno na teritoriji Rusije? Kolike su bile ekonomski problemi Rusije do kraja 20 veka? Rusija je bila u velikim problemima i baš zato tada Zapadne sile, prvenstveno SAD i Nemačka, donele su odluku o razbijanju i uništenju Jugoslavije. Za njih je to bio veoma povoljan momenat. Postoje i naše krupne greške sa ozbiljnim posledicama. Nekadašnji ministar odbrane Pavle Bulatović blagovremeno je predlagao Miloševiću da nabavimo PVO sisteme S-300. Nema sumnje da bi nam Rusija tada prodala takve sisteme. Zašto ga Milošević nije poslušao??? Poslednji pokušaj da nam Rusija dostavi takve sisteme išao je preko Madjarske kroz rusku humanitarnu pomoć, ali je "prijateljska" Madjarska pod rukovodstvom našeg "prijatelja" Orbana to sprečila. Madjarska idan danas žali za izgubljenim teritorijama nakon prvog svetskog rata i Trijanonskog sporazuma. Očigledno da rat od 1991-2001 (računam i sukobe u Makedoniji) protiv SFR Jugoslavije jeste revizija rezultata prvog i drugog svetskog rata. Za državu Madjarsku je i dan danas bolno što tom prilikom ona nije dobila ništa od te revizije.

   • Miraš says:

    Sad mi smo u poziciji da i naše prve susede i mnoge države Evrope pazimo i mazimo i nazivamo ih prijateljima, iako to iskreno nisu. Valjda je to nekakav pokušaj pripitomljavanja divljaka. Naprimer ako Madjarska pokrene secesiju severnih delova Vojvodine izgubiće važan putni pravac od srednje do jugoistočne Evrope i do drugog kontinenta preko Turske i Grčke. Time bi ona unela poremećaj i za zemlje EU jer koridor 10 je deo najdužeg putnog pravca u Evropi. Nema sumnje da time bi pospešila ponovno iseljavanje Madjara iz Vojvodine, kao što se već desilo 90-tih godina, jer običan svet se sklanja od mogućih većih nevolja. Već tada se pokazalo da opasna igra sa bivšom Jugoslavijom i Srbijom može da se vrati kao bumerang.

  • Slobodanka says:

   U ekonomiji Rusija se našla pod čerečenjem Zapadnih multinacionalnih kompanija i krupnih institucija i pre raspada kroz niske cene nafte, a posebno intenzivno od 1991 godine, dok Srbija je intenzivno ušla u tu fazu oko 10 godina kasnije posle 05 oktobra 2000. Vremenski gledajući faze veoma negativnih procesa se ne poklapaju u Rusiji i Srbiji. U tom smislu Rusija je potonula pre nas, dok smo mi 90-tih grčevito nastojali da to izbegnemo. Zatim je potonula Srbija, a Rusija je počela da se podiže. Iz tih razlika ne treba da razvijamo svadju, netrpeljivost i medjusobno nerazumevanje izmedju Srbije i Rusije. Uostalom pogledajte pažljivije film Prezident, imate ga još uvek na Faktima sa prevodom. Činjenica je da je napadnut ceo slovenski svet. A s druge strane na Bliskom istoku (uključujući i severnu Afriku) vidimo da je napadnut i ceo arapski svet. ... Ovog leta uspela sam da malčice porazim kovid svetski poredak, letovala sam na Crvenom moru u Egiptu. To je ulaganje u moje zdravlje pred nastupajuću zimu. Prosečna plata egipćana je oko 100 evra. Moj 10-dnevni aranžman je koštao oko 440 evra, od toga oko 300 evra ide avio prevozniku, a samo 140 evra ide hotelu s tim da za razliku od Grčke ovde nema dodatnih troškova za ležaljke niti za osvežavajuća pića i užine. U Grčkoj bih potrošila skoro duplo od toga, a pritom treba imati u vidu da je avio prevoz do Grčke jeftiniji. Moji dodatni troškovi iznosili su ukupno oko 50 evra za suvenire i druge zanimljive sitnice koje sam donela sebi i svojim prijateljima. Izgleda da mi treba da saradjujemo više sa ovakvim zemljama izbegavajući velike sile. Postoje razlike koje daju dobru osnovu za saradnju, blizu 100 milionski Egipat uvozi 50 posto hrane te mi bi trebali da prema takvim područjima povećamo izvoz hrane. Ali najpre treba kod nas pospešiti poljoprivredu i prehrambenu industriju.

   • Риста says:

    Слободанка, коментар о парадајз туризму у Египту ти потпуно неумесан. Следеће горине у Турску, па оне следеће у Тунис. Али ти си дама, па ај да прескочим детаље. Ако не будеш имала евре кроз коју годину, како би било да дођеш на пар недеља у моју вилу на Дунаву између Чортановаца и Бешке? Са свим својим кућном љубимцима. Имам и пешчану плажу неких 50 метара и покоји чамац. Гарантујем незабраван одмор. Имаћеш на располагању малу јахтицу и џип. За џабе. Не треба ти ни 1 евро. Доле Дунав а горе шуме и звери, преко пута Дунава рит а у Дунаву и око Дунава сомови. Јес видела некад у животу живог сома? Частим.

    • Slobodanka says:

     Nije to paradajz turizam, ne nosimo mi tamo ništa od hrane sa sobom, jedino sam ponela neke lekove za svaki slučaj i nijedan mi nije bio potreban. Crveno more jeste pravo more sa svim lekovitim svojstvima, to je najvažnije. Dunav je 700 metara udaljen od mog stana, jeste lep, ali ne kupam se u Dunavu. ON nije more i ono što mi najviše smeta intenzivno smrdi na vlažnu zemlju od čega se razbolim. Pre bih otišla u banju Vrujci. Zbog propisa EU veoma dobro uskladjenih sa kovid svetskim poretkom mi smo ove godine izvisili od posete crnogorskom delu Jadranskog mora, takodje i Hrvatskog primorja ali Kroacija mi od 1991 nije privlačna i tako će i ostati. Nemam nameru da ih častim za etničko čišćenje i progon Srba, za bolesnu srbomržnju, a cene su im prilično paprene. Ja ni u Srbiji ne kupujem u njihovim trgovinama, držim se Univereksporta i još nekih trgovina domaćih vlasnika. Najveće iznenadjenje je što smo izvisili od poseta morima Grčke (Egejskom, Jonskom i Sredozemnom moru). Dok Egipat i Turska nisu toliki zavisnici od propisa famozne EU. Turska sa njenom morskom turističkom ponudom me nikako ne interesuje jer pitanje je dana kada će izbiti ratni sukob Turska-Grčka. E samo mi to nedostaje ja tamo na odmoru a rat da zaplamti na putu kojim treba da se vratim.

 19. Nine says:

  Doktore, objasnio sam ti ko je bio na vlasti u Rusiji u vreme bombardovanja SRJ, a u kakvom je ekonomskom položaju bila Rusija nešto malo ti je nabacio Rista. Bila je u položaju totalnog sloma zbog grabljenja ogromnog bogatstva od strane tajkuna koji su se doladskom na vlast Vladimira Putina razbežali po svetu (naravno svi na zapad, gde su prebacili novac). Napisao sam kakav je bio predsednik Jeljcin koji se klatio od pijanstva dok se pozdravljao sa Klintonom, pa ga je čak tako pijan uhvatio za dupe, dok je ovaj crkavao od smeha. Kakav je uticaj na njega imao ministar spoljnih poslova Andrej Kozirjev takođe sam napisao. Nisam napisao kakav je bio pregovarač Viktor Černomirdin koji je s Martijem Ahtisarijem dolazio u Beograd da pregovara sa Miloševićem za vreme ratnog sukoba. Ako ne znaš, Ahtisari je zapretio Miloševiću da će, ako ne prihvati njegov ultimatum, Beograd sravniti sa zemljom. U Rambujeu je održan sastanak predstavnika AP Kosovo i Metohije i vlasti iz Beograda sa Ahtisarijem, a predstavnici srpske vlasti, predvođeni poznatim pravnim stručnjakom, Ratkom Markovićem, profesorom Ustavnog prava, odbili su predlog Ahtisarija. Taj plan predviđao je priznanje nezavisnosti Kosova, uz široku autonomiju za srpske opštine, uz punu vlast Prištine. Ahtisarijev plan nije prihvaćen u Savetu bezbednosti UN zbog ruskog veta. Pozivajući se upravo na Ahtisarijev plan Priština je jednostrano proglasila nezavisnost 17. februara 2008. godine. Skupština Republike Srbije je u februaru 2007. godine usvojila Rezoluciju o Kosovu kojom su odbačeni svi stavovi iz predloga specijalnog izaslanika generalnog sekretara UN Martija Ahtisarija. Poslanici su se složili da se tim planom krši suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije kao međunarodno priznate države. Vučić je sve zaboravio, iako je bio poslanik u Skupštini kad je usvajana Rezolucija o Kosovu i protivustavnim Briselskim sporazumom u potpunosti implementirao Ahtisarijev plan. Inače tvoja tvrdnja da su nas "braća" nazvali "kurvom" nije ni na čemu utemeljena. Marija Zaharova je samo kritikovala odnos američke vlasti prema Vučiću prilikom pregovora Vučića i Hotija pred Donaldom Trampom, kojim je Vučić zaista ponižen sedeći ispred Trampa na stolici kao učenik ispred profesora koji sedi iza katedre. Ti znaš šta je smisao izjave Marije Zaharove, ali ne znaš šta znači Vučićeva izjava da je od Zaharove gori onaj ko ju je postavio na mesto portparola. Šta je time poručio Vladimiru Putinu? Može li se njegov portparol, odnosno predstavnica za štampu, porediti sa Marijom Zaharovom? Nikad! Sve što je izjavila nakon sastanka u Vašingtonu odmah je demantovao Ričard Grenel. Misliš da američku diplomatiju predstavljaju laici, te da ne znaju svaku izgovorenu reč predstavnika vlasti u Beogradu? Razmisli malo kakve veze sa ekonomskim pitanjima, koje su navodno bile tema pregovora, ima podrška LGBT, izmeštanje Ambasade Srbije iz Tel Aviva u Jerusalim, ili pridruživanje proglašenju Hezbolaha terorističkom organizacijom. Inače ja sam ti zemerio na prostačom rečniku, te bi bilo požljno da ga kogiguješ. Pozdrav!

 20. Nine says:

  Ispravka štamparske greške, pretposlednja reč glasi "koriguješ".

 21. Риста says:

  Докторе, батали родољубиве теоретичаре који све знају шта је било и шта треба али не знају како може. Немо се замараш. Чувај истину, требаће нам па макар и са псовкама. Истина је да је Запад растурио чак и један СССР а данас Русија и Кина унезверено гледају како да се провуку кроз санкције. Србија ту може само да послужи као штап којим би ударили Запад па макар и сломили штап. Они своје штапове извозе у Америку а нас користе. Нема никакве помоћи ни од Кине ни од Русије а Америка се и не труди да нам помаже, него да нас сатре па да свршава гледајући Кину и Русију како су се укакали од страха, јер они су следећи. Пишам им се на јаке војске, економије и богатства када клече пред Западом. То клечање је допринело да Запад почне офанзиву на Исток преко Србије. Између осталог, Србија страда и зато што је увек мрсила рачуне Западу када крене на Исток. Само Исток никада није кренуо на Запад и зато Србија није никада дошла себи. И неће ако се и даље буде ослањала на Русију и данас још и Кину. Срби морају да пронађу неки пут и да се спасу а не да вечито губимо милион људи сваки пут кад Русија уђе у проблеме са Западом а Запад се истресе прво на Србију. Убудуће, Србија мора наћи начин да то избегне. А родољуби нека сунчају дупета на морима и читају филимоновне приче са Кавказа. За њих ће увек бити места па макар и у скупштинама Србије.

 22. Doktor says:

  Sve je to jasno,ali ako su “cutali” ‘99 treba da cute i sada.Ako su mislili poslati diplomatsku poruku neslaganja,to se radi preko “analiticara” podobnih vlasti. Ali ovakva iizjava visokog funkcionera se smatra aktom neprijateljstva!

 23. Doktor says:

  Nadam se da zaharova nece politicki preziveti ovaj “ispad”!

  • Nine says:

   Samo se nadaj Doktore, ali se bojim da ti se nada nikad neće ispuniti, jer Zaharova nije napravila nikakav "ispad". Ti zaboravljaš šta je "veliki vođa" izjavio povodom izjave Zaharove, odnosno kako je nazvao Vadimira Putina. Tebi nije jasno kako je onaj ko je onako unezvereno gledao u papir koji je potpisao pred Donaldom Trampom sa kosovskim premijerom Hotijem (a ne sa Trampom, kako zamajava narod) samo nekoliko dana ranije na televiziji nazvao Trampa. Koliko me pamćenje služi izjavio je:" Ja sam mali a on je veliki, ali kad treba da se ukrade". Znaš li šta takva izjava znači Doktore? Nazvao je Trampa lopovom. Misliš da američke diplomate ne prate svaku izgovorenu reč srpskih zvaničnika? Nije li i Ričard Grenel nakon izjave portparolke Vučića Suzane Vasiljević odmah demantovao to što je ona izjavila? U Srbiji prolazi laž samo kod onih kojima je televizor jedini prozor u svet. Posledice Vašingtonskog sporazuma već se osećaju, a tek će se osetiti. Zar misliš da je najava Španije da će priznati nezavisnost Kosova ako to učini vlast u Srbiji iznenađenje? Ne mogu oni biti veći Srbi od Srba, kako je to svojevremeno izjavio ruski ambasador u Beogradu, ali Španija je čvrstog stava da nikad neće priznati nezavisnost dela svoje teritorije Katalonije. Koji god predsdnik bilo koje države na svetu ne ceni sebe i svoju državu ne ceni ni njega niko. Tapšaće ga po ramenu dok im treba, a kad završi posao zbog koga je "doveden" biće zaboravljen kao da ga nikad nije bilo. Kako će ga srpski narod pamtiti o tome će pisati istorija.

   • Риста says:

    Ја ти лепо кажем да си ти сеоска алапача. Изјава "ја сам мали а он велики а кад треба да се украде..." значи - Нема везе што сам мали. Кад треба да се украде ја ћу украсти" Не мора ни то да значи, али пре ће бити тако него онако. Уосталом, те изјаве су изјаве за "слободне медије" и вашаре где се ти крећеш и нико их не зарезује. Такве приче можеш лепо да пласираш са бабама на пијаци. У Србији такви трачеви пролазе само код баба Милева као што си ти. Ти мора да си папараци и увек вириш из неке рупе а најдраже ти да вириш кроз прозоре спаваће собе. И запамти. Косово не отима нико из Србије, него га отима Америка. То што си ти подлегао ЦИЈА медијским подвалама српском народу које за предају Косова упорно настоје да нађу неког кривца у Србији, није само твој проблем. Таквих има неколико хиљада у Србији и такви су готово сигурни да су баш они измислили топлу воду. Погледај твоје коментаре и на чему ти вртиш своје време? На некој трач изјави коју уопште ниси разумео а такве изјаве уопште нису ни важне за оно о чему пишеш.

 24. Pera Volina says:

  Izgleda da diskutuju samo neki Rista, Nine, Miraš, a povremeno se uključuje Doktor.

 25. Nine says:

  Mnogi diskutuju gospodine Pero, ali je Rista univerzalnu tumač tuđih misli. Evo navešću tačno šta je dragi nam predsednik rekao o Donaldu Trampu i Vladimiru Putinu, pa ti proceni da li lupetam ja ili onaj ko me naziva "alapačom", "posetiocem vašara": -Доналда Трампа доживљавам као великог лидера. Ја сам мали, он је велики, увек је био велики, али кад је требало нешто да се украде -Марија Захарова највише говори о себи. Примитивизам и простаклук говоре о њој, као и о онима који су је ту поставили – рекао је Вучић. Nije li ovim izjavama Trapma nazvao lopovom (jer ko krade, ako ne lopov), a Putina primitivcem i prostakom? Daleko je on od Putina i Trampa da bi sebi dozvolio izgovaranje reči koje je izgovorio na svojim medijima, misleći da zvaničnici dve najznačajnije države na svetu, uz Kinu kojoj je Vašingtonskim sporazumom, kao i Rusiji, gurnuo prst u oko, a najveću štetu naneo Srbiji. Rista igleda ima sposobnost viđenja kakvu je imao onaj vidovnjak koji je, vrteći prsten na prstu, zatvorenih očiju, izgovarao: "Javlja mi se". Mogao bi mu biti asistent. Posbno mu je zanimljivo teoretisanje o pravu, u koje se razume ko Marko Kraljević u televiziju. Na ovu temu nemam više nameru komentarisati, a Rista može mleti još mesec dana.

 26. Nine says:

  Ostale vrlo aktivne komentatore (Miloard 3, Slobodanka, Zaliv, Gagi, Persida) si zaboravio gospodine Pero. Izgleda da ti je ovo prva poseta portalu režimskog lista Informer. Najekskluzivniji i omiljeni komentator i sveznalica je gospodin Rista i njegova uvek mora biti poslednja. Svu pamet sveta je on posisao, a naročito onu iz oblasti prava, u koju se razume k'o Marko Kraljević u televiziju.

 27. Nine says:

  Rista, ranije zvani Svetozar prestao dalje komentarisanje na ovu temu. Nije lako lagati onog ko je pročitao laži moj Dragane, jabuko sa grane. Izvrtati ono što je neko rekao onom kome nije ni do kolena ne može onaj ko takvom služi radi svog ličnog interesa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u