ШОКАНТНА АНАЛИЗА СРПСКОГ АНАЛИТИЧАРА: Све ово ће пасти, српска војска ће бити на албанској граници! ОВО ЋЕ СЕ ДОГОДИТИ (ВИДЕО)

ŠOKANTNA ANALIZA SRPSKOG ANALITIČARA: Sve ovo će pasti, srpska vojska će biti na albanskoj granici! OVO ĆE SE DOGODITI (VIDEO)

28 oktobra 2018

(foto: vs.rs)

 

Gost najnovijeg “Politikona“ autora i voditelja Danila Tvrdišića bio je poznati advokat i ekonomsista Branko Pavlović.

Ukazujući na podanički odnos vlasti prema strancima Pavlović upozorava: – Imamo vlast koja i o Nemačkoj i o EU i o svim tim projektima stranih investicija govori lepše i bolje od bilo kog Nemca i bilo kog čoveka u Briselu.Mi kad slušamo naše najistaknutije političare mi ćemo lako primetiti da su oni više zadovoljni Junkerom ili Hanom i tamo nekim birokratom od bilo koga u Briselu. Oni (predstavnici Brisela) čak ni o sebi ne govore tako kako ih predstavlja naša vlast. To je toliko besmisleno i nema veze sa realnošću da je to smešno.

Osvrćući se na tektonske potrese koji se dešavaju u EU Pavlović upozorava: – Sa Britanijom koja je otišla u BREGZIT, sa jednom Italijom koja bi otišla iz EU ili Evro zone napravljena bi destabilizacija enormnih razmera.

Ta priča da ima da se poštuje sve ono što je zacrtano od strane Brisela će se sudariti sa jednom strašnom podrškom građana onim političarima koji kažu NE Briselu i koji hoće da vode računa o svojim građanima.

Ukoliko bi se sada zaoštrilo do kraja suštinski istu politiku kao i Italija vodi i Portugal i Španija i Grčka i Mađarska i Slovačka i Češka, pa do nekle i Poljska i Austrija u određenoj meri.

Taj blok država koji neće više da mu neko stoji nad glavom i da mu određuje šta treba da radi je toliko velik da će praviti toliko tenzija, toliko sukoba da će to Nemcima postati neisplativo.

Poentirajući svoje viđenje o EU Pavlović zaključuje: – EU je koncept namenjen velikima. Svi koji nisu veliki u osnovi kroz EU ulaze u neku vrstu neokolonijalizma. I kad se budu na kraju okrenuli i podvukli crtu videće da su se razvijali mnogo sporije i mnogo lošije nego što bi mogli da nisu ulazili u tu vrstu udruživanja.

Da ne govorimo o pražnjenju stanovništva. Ako pogledate bivše države Jugoslavije ukupan broj stanovnika koji se iselio je pet miliona. Pet miliona više ne živi ovde! To je jedan monstruozan sistem koji je manje više napravljen za Nemce.

Govoreći o antiglobalizmu Pavlović je precizirao i de fakto definisao šta danas znači biti antiglobalista: – U pitanju je pokret protiv političkog modela vladanja koji je pažljivo dizajniran na način da nema ko da mu se suprotstavi u situaciji kada on (pomenuti politički model) sa vrha pre svega preko finansijske, vojne i medijske moći zapravo hoće da vlada nad celim svetom.

Ukazujući na proces depolitizacije kod ljudi Pavlović naglašava: – Oni kažu, ma ne gledaj svoj mali život pusti to gore. A kad ti pustiš to gore onda on gore postavi koga on hoće i sprovodi svoj strani interes. I onda ti kažeš ovde ništa ne valja, ajde da bežim u inostranstvo. A u inostranstvu te isti on čeka tako da nemaš gde da pobegneš. Ako ne napraviš ovde bolje društvo nigde te bolje društvo neće sačekati.

Govoreći o KiM i o Vučićevoj politici “Evo ti ništa i drži ga čvrsto“ za južnu srpsku pokrajinu Pavlović zaključuje: – Za deset godina će naša vojska biti na granici sa Albanijom u sasvim normalnoj varijanti. Ja mislim da je stvarno došlo do zastoja. I sad u tom zastoju njima curi peščani sat zbog ovih izbora unutar EU gde mogu (na vlast) još više na potez da dođu oni koji kažu – šta je vama, zašto bismo mi ugrožavali Srbiju uopšte radi nekog muslimanskog elementa koji sutra treba da nam se širi, a koji je inače razbijen kriminalom.

Pored toga ovaj referendum u Makedoniji je pokazao, ono što mi znamo na KiM, da Albanaca uopšte nema toliko koliko se tvrdi. Jer ukoliko je na referendumu 35 odsto sa svim krađama, pa koliko u Makedoniji ima Albanaca? Deset posto, možda jedanaest. Dakle, sva vremena im cure, ovima koji bi hteli da se mi odreknemo KiM i oni vrše pritisak i imaju problem kako da to sprovedu i idu na razgradnju rezolucije 1244, a to je, između ostalog formiranje tzv.vojske Kosova. U emisiji se govorilo i o najavi povlačenja SAD iz ugovora nuklearnim raketama srednjeg dometa sa Rusijom i posledicama te odluke po ceo svet.

VIDEO:

KOMENTARI65 komentara

 1. SLAVKO-KNIN says:

  Mastanju nikad kraja kod dokonije ljudi.Kako Kosovo kaki povratak Kosova??? To je zavrsena prica za Vjek i navjek onog momenta kad je Milosevic izda Krajinu.To est kad je naredijo nasoj ekipi u Krajini da ne prihvata niki plan Z4.Jer Milosevic je ima stra ako mi Srbi u Krajini potpisemo Z4 da ce Amerikanci od Milosevica traziti da on dade Siftarima na Kosovu isti taki Z4.Toga kontra efekta se Milosevic boja ki ovcina noza.Sta je on onda uradijo?Trazijo je od Holbruka garanciju kad izda Krajinu da mu Amerika nece dirati Kosovo.Holbruk mu je da nako usmeno obecanje ali nista napusmeno.To usmeno Holbrukovo obecanje je ovaj izdajnik svatijo ki gotovu stvar i naku dogmu.E onda je izda Krajinu i unesrecijo taj nas narod koji je tamo zivijo gotovo iljadu godina bar mi dolje u Dalmaciji.E onda Amerikanci 1998 krecu u odvajanje Kosova od Srbije.A Milosevic tad pun bjesa i ocaja svata da su ga Amerikanci namagarcili.I onda iz ocaja bjednik ide ratovati protiv NATO.I naravno gubi rat od NATO i ostaje za Vjek i navjek bez Kosova.Izdajnik je pislje cak uspijo sludjenom narodu poturiti laz kako je Srbija pobjedila NATO.Tu laz cak i dan danas gusla Milosevicev pukonik naki Jevtovic.Nema vise Kosova nema vise Krajine sad je slovo palo samo na Srbiju u Republiku Srpsku.Ako zelite idalje sluziti Rusima ki Milosevic sto je radijo.E onda se gospodo pripremite da izgubite i ovo sta sad jos kontrolisete.Jer Rusi ce do posljednjeg Srbina se tuci protiv Zapada.A to moramo sprjeciti po svaku cjenu jer Srbiji je mjesto na Zapadu.

  • Filip says:

   OOOOO...pa to je "moj drug" izdajica Krajine. Pa tu li si izdajniče Krajine, pobegao od ustaša pre prvog metka u Oluju. Ti si malo Ličanin, malo Dalmatinac, JEL ZNAŠ KO SI? Sigurno znaš da si kukavica i izdajica. Sad si se otkrio, hahahahaha. U mom sledećem komentaru nabrajam šta si sve pričao i samim tim zašto si promenio nadimak ovde i zašto si nestao jedno vreme. Hahahahahaha

   • SLAVKO-KNIN says:

    Njesam Lican niki.Dalmatinac sam iz Zagore iz Kricaka.Ti mjesas Liku i Dalmatinsku Zagoru cojece.Esi li ikad bijo u Krajini a?

    • živoder iz Oseka i Ovčare says:

     Čovek vas je sve rekao!

   • Milan says:

    Ovom Slavku iz Krički prvi komšija je Marko Perković Tompson iz Čavoglava. Nekih 13 km je rastojanje izmedju ta dva mesta. Zanemari nacionalnu pripadnost obadvojice pa shvati da su to proizvodi istog podneblja. Samo ovo: lagati, manipulisati i biti poznat-slavan, obadvojica se po tome uklapaju u zapadnu anticivilizaciju.

    • Nina says:

     Da dodam: intelektualni kapaciteti su obadvojica, i ovaj Slavko i pjevac Marko.

    • SLAVKO-KNIN says:

     Esmo blizu ali to nista neznaci sto smo sa istog podneblja.Razlika je utome sto je on pokatoliceni Srbin ustasa a ja sam osta nasvome Srpstvu i svi moji preci.Est Cavoglave i Kljake su zera nize dolje od moije Kricaka.Mi smo potpadali prije rata pod Drnisku opcinu.Pa su nas za vrjeme ovog rata pod Knin prebacili zbog administracije.

   • Milan says:

    Kričke su najpoznatije po tome što su bile centar unijaćenja u Dalmaciji u 19. vijeku. Pop Petar Krička, koji je 1832. godine zbog nemoralnog života i neposlušnosti morao da napusti parohiju, primio je uniju sa rimokatoličkom crkvom. To isto je uradio i raspop Marko Busović iz Baljaka, tako da se u ova dva sela javljaju prvi unijati, a 1835. godine su izgrađene i unijatske crkve u njima. Kričke su bile sjedište grkokatoličke crkve (unijatske) u Dalmaciji, koja je obuhvatala župe Kričke, Baljci i Vrlika. Unijati su postojali u Kričkama do kraja II svjetskog rata, kada su se vratili na pravoslavlje, a zadnji unijatski pop, Janko Heraković, završio u zatvoru zbog saradnje sa ustašama. Srbi su prelazili u unijate pod različitim obećanjima države, tada Austrijskog carstva. Onima koji prime „carsku vjeru“ obećavana je pomoć u hrani za vrijeme gladnih godina, zaposlenje u državnim poslovima, pa čak i povlačenje optužbi za kršenje zakona.

    • Miraš says:

     Sada snimite neslavnu situaciju sa Slavkom. Srbin najverovatnije unijata uči celu Srbiju reda, tačnije hteo bi celu Srbiju da namagarči. Unijata je 99% jer ističe se revnosnije nego papa i svi službenici iz Vatikana da nam iščupa Kosovo i Metohiju iz srca i kako treba da ga zaboravimo.

     • SLAVKO-KNIN says:

      Ja sam Srbin cojece Pravoslavac.Njesam niki unijata eli se tebi to dade objasniti?Ja iti smo iste nacije i vjere svati cojece.

      • Miraš says:

       Ne unosi mi se u oči sa tim "Srbin i pravoslavac". Pristojan pravoslavac o onom što pouzdano ne zna sigurno ne lupeta tako kao ti, ne vodi svoj život tako da zida laž na laž. Sam o sebi ostavljaš loš utisak pišući gluposti. Kad gledam ljude ne znači mi da je u pitanju pripadnik iste nacije kao moja jer poštenje je najvažnije. Niko od nas pre rođenja ne može da bira ko će mu biti mama i tata, a normalno je da svako dete voli svoje roditelje i svoje pretke i da treba da ih poštuje.

     • SLAVKO-KNIN says:

      Ma ko ti Kosovo cupa iz srca??Drzi ga slobodno dje oces sto se mene tice.Ali ja vasijem stopama neidem.ljepo sam kaza ne zovite me ute svatove.

      • Krst nećeš says:

       A hoćeš slavu, tipično dinarski. Ne može se služiti dva gospodara, Bogu i bogatstvu, dakle opasulji se da ne propadneš na čisto. Sa večnošču se ne trguje, Džabe to je paktirati s vragom to samo unijati rade.

    • Filip says:

     Znam ja to sve...upravo smo svedoci internet unijaćenja, jeftinog pokušaja da zavadi Srbe među sobom. Ali neće mu to poći tako lako za rukom

    • SLAVKO-KNIN says:

     Tacno je to sta si napisa.Ali njesu svi Srbi pounijaceni.Vecina natom prostoru est ali jedan dijo i nije.Pa eto te Cavoglave i Kljake i amo onaj Unesic su nekad bili 100%Srpska mjesta.Poslje su se pounijatili.Nase Kricke su od prilike pola pola pola Srbi pola Hrvati.Baljci takodje Srbi.Iz Baljaka ti je rodom i Dragan Tarlac onaj kosarkas ako si cuvo zanjga.

   • Jovo Veselinovic says:

    filip ti si srpski ovan .de moze da 20-000 vojnika da se odbrane od nato pakta i ustasa a crvene ustase u beogradu priznale nezavisnu drzavu hrvatsku bez srba i jugoslovena , ziv ti majka

  • Dani says:

   Daj BUDALETINO leci se vec jednom.Ja nisam sa KOSMETA/Srbije,ali UPAMTI DOBRO neznalico tupava KOSMET ce biti vracen,ako ne milom onda SIGURNO silom SRPSKOME NARODU.A ti samo bespomocno gledaj i crkni od muke,jer takvih kao ti nema ni 2%,znaci ima da vas nema,a nas ima da zavek IMA.

   • SLAVKO-KNIN says:

    Pa vrati Kosovo ako mores brate ko ti brani sta cekas??? Ali bezmene ja u te svatove neidem i ne zovite me unji.Vama ako se gine slobodno izvolite meni se jos zivi.Ti izgleda njesi osjetijo miris baruta cim si tako poletan da ides u rat.Velim ti slibodno ajte ali bez mene.I nemoj zaboraviti da njesam jedini u Srbiji koji ce ti isto ovo kazati sto ti ja sad kazivam.Zapitaj se morete li za povratak Kosova skupiti vise od dva kamijona taki istomisljenika ki sto si ti ????

    • Miraš says:

     Dani, ni ja nisam sa KIM, sa severa sam iz Vojvodine, ali veze sa Kosovom postoje sačuvane i ovde još iz vremena Velike seobe. Zatim još važnije je da je na KIM očigledna sistematska višedecenijska i velika nepravda i tu krivdu ispravićemo kadtad. Vidim izlaz i jednostavno znam i osećam da ćemo tu teritoriju vratiti. Preživeli smo i okupatorsku podelu Jugoslavije od 1941-1945 godine, Srbiju su tada iskomadali u 6 kojekakvih komada, a sada vidimo potomke tih istih okupatora kako se ponovo baš upinju i po pitanju KIM a i oko cele Srbije. Čim se oni tako upinju sve je jasnije da neće njihova sila još dugo.

    • Miraš says:

     Vrati ti tvoje Kričke, a nama ne gospodari kako ćemo mi. Tamo sa tih položaja oko Drniša bežali ste ko najplašljivije pobegulje čim imalo bude puškaranja, a onda vaš starešina dok ne stigne u Knin usput se pita da li će ga streljati jer nema ni ljudstva ni oružja za koje je zadužen. Sve te face i veće i manje iz Dalmacije što su im puna usta priče o izdaji treba najpre dobro snimiti ko su zapravo oni.

  • Buba says:

   Zemljače,baš si se nalupao,a ono baš pravo.Ništa nikad nije zauvjek ostalo.🤔

   • SLAVKO-KNIN says:

    Njesam se nalupa.Vec cojeku iskreno velim ono sto bi mu svaki ijole pametan i dazuman cojek kaza.Ovo mu je vise moj savjet.I besplatan je i sto je jos vaznije nece mu odmocj nikako ovaj moj savjet.Naravno samo akobce ga prihvatiti.A ako nece e tu mu ja onda nemerem pomoci.

  • Buba says:

   Slavko tišina,otišao si iz Knina

    • Vesko says:

     @SLAVKO-KNIN I Milosevic je bio za zapad, kao i ti, bio je doveo tog Panica iz Amerike da potvrdi to, ali dzaba. Oni najlakse izrade i naprave budalom te poput njega i tebe. Kada krenu sa zahtijevima to najveci zaljubljenik u zapad ne moze da podnese. I Dzindic je platio glavom za istu zabludu. Koliko vas budala jos ima u nasem narodu dok ne shvatite neke stvari kako treba.

     • SLAVKO-KNIN says:

      Ajme meni pa ti cojece skaces sa Krajine na Panica???Kake veze sad Panic ima sa Krajinom eli a?Pa nije Panic bijo na celu Srbije 1995 neg Milosevic eli tako bilo??

    • Prodao si says:

     Veru za večeru, 3,5 godine ste žderali polupani Vukovar i Zapadni Srem, i na kraju nas prodali. Sram te bilo smrade, marš u mišju rupu. Žene su ratovale bez ikakvih privilegija i priznanja, a vi ste jurili pare i borački staž. Mrcino nepismena pokvarena, iz tebe izbija čisto zlo i primitivizam. Ko nezna a nezna da nezna, opasan je izbegavaj ga (Konfučije). Unijata je onaj koji podvodi druge u pakao, kako bi dobio lakši krug, umesto da tupane moliš za oproštenje svojih greha, i čupaš druge iz zla usput. I ne, nije zemaljsko carstvo već duhovno i večnost u pitanju glupaku dinarski

  • Vesko says:

   @SLAVKO-KNIN Pa kako si izveo zakljucak da nam je mjesto medu dzelatima? Zato sto se Milosevic borio na kraju protiv njih jer su ga izradili, ili sto mislis da je to prirodno sluziti nasim monstruoznim dzelatima a ne biti zajedno sa mocnim prijateljima poput Rusije i Kine??

   • SLAVKO-KNIN says:

    Zato jer je Milosevic bijo Ruski slugan.Zavadijo nas je sa Zapadom.Cijo je biti Ruski gubetnator za Srbiju.Nije on nike veze ima sa Amerikom pusti te price.On je poslat da razbije SFRJ od strane bivsi gubitnicki djelova KGB i Komunista u Rusiji.Koji se njesu pomirili sa cinjenicom da im se Komunizam sorijo 1989 i njev SSSR.Jugoslavija im je vavje bila trn u oku zbog dobro znani razloga od 1948 pa na amo.

    • Zbog onog cijo says:

     Bih te nalupala kao vola u kupusu, stoko jedna primitivna i pokvarena. Takvi primitivni i kvarni kao ti i ta dinarska ekipa ste nas prodali i upropastili i još ovde soliš smrade samoživi i primitivni. Fujjjjj, pujjjj!!!

    • Miraš says:

     Slugan si ti đavolov. Sluganče neSlavko ni Miloševića niti bilo koga drugog iz Srbije ne stavljaj više u usta. Ne znaš istinu ni o 1948 godini da je to bila još jedna Brozova podvala srpskom narodu.

  • Miraš says:

   Ne laži. Sećamo se tog perioda. Za eventualno prihvatanje plana Z4 Vi iz RSK tvrdili ste da je to neprihvatljivo i da je to izdaja i da je Milošević izdajnik zato što Vam predlaže da prihvatite plan Z4. Tvrdili ste da je njemu Miloševiću lako da prihvati plan Z4 jer on ne živi u RSK nego u Beogradu. Tako ste u početku videli Z4 da je taj plan izdaja zato što Vas vraća nazad u Hrvatsku, a sada kukate što bar nije ostvaren Z4. Rukovodstvo RSK se javno prepucavalo kroz medije sa Beogradom, i baš se značajno u tome eksponirao Babić sa tvrdim i nepopustljivim stavom. Pokazavši dublje neslaganje sa Beogradom ohrabrili ste Tudjmana da najpre smisli i izvede Bljesak. Mnogima je početkom proleća 1995 bilo sumnjivo da baš Zapadna Slavonija može da se nadje prva na udaru ako Hrvatska krene ponovo u ozbiljniju ofanzivu. Ni tu opasnost rukovodstvo RSK navodno nije pretpostavilo što je za ne poverovati. Zapravo pre će biti da su iz vrha RSK veoma dobro znali sve rizike po pitanju odbrane Zapadne Slavonije i da su unapred svesno otpisali i žrtvovali taj deo teritorije, ali i te ljude. Koliko ljudi je poginulo tokom Bljeska za to nije bilo lako prihvatiti odgovornost i onda svi redom su krivi samo je po tom pitanju skroz nevino rukovodstvo RSK. Tako su u to vreme nastupali iz vrha RSK po pitanju plana Z4, najpre su pokazali da nemaju smisla za politiku i diplomatiju, a ubrzo posle toga pokazali su na prvi pogled vojnu nemogućnost i nesposobnost, a zapravo lukavo i podlo saboterstvo. Navodno niste imali dovoljno goriva za tenkove, pa vojska RS Vam nije dozvolila da preko njene teritorije predjete da bi pružili pomoć Z. Slavoniji. Da ste ozbiljno hteli da pružite tu pomoć sačuvali bi i gorivo za takve veoma važne potrebe. Zatim vojska RS ne bi Vas baš ubijala zbog čvrste namere da Vas zadrži, nego odgovarao Vam je prvi i svaki drugi dobar izgovor da odustanete. Onog momenta kada ste otpisali Zapadnu Slavoniju i zatim kada ste je prepustili stradanju potpisali ste smrt za celu RSK. ... Kakav ste odnos imali nekad prema Zapadnoj Slavoniji takav sličan odnos imate sada prema KIM. Ljudi iz Zapadne Slavonije su Vam bili baš bliski te imajući u vidu kako su oni sa Vama loše prošli niko iole normalan ne očekuje da ćete Vi biti nekakva sila za spašavanje KIM. Kadgod da budemo spašavali naše KIM u tim operacijama treba najstrože zabraniti učešće ljudi poreklom iz RSK. Ne mislim da su to sve loši ljudi, ali ne bih da rizikujemo prebirajući vaš kukolj.

   • SLAVKO-KNIN says:

    Neda mi se objasnjavati zasto je Milosevic izda Krajinu.Napisa sam ti u prethodnim komentarima zasto je to uradijo.Cijo je spasiti Kosovo preko Krajine.Cak i Cedomir Antic veli da je Krajina izdata zbog Kosova sto je tacno.Dakle ki sto velim cilj je bijo Krajisnike sacerati dolje na Kosovo to est naseliti.Evtu se Milosevic presa niko nije cijo ici dolje ziviti.Znadem samo da je Milosevic uspijo ocerati na Kosovo svega 12 iljada Krajisnika.Od tije 12 iljada do 1997 na Kosovu ih je ostalo manje od iljadu.Svi su otisli za Beograd ili u najboljem slucaju za Ameriku Australiju Kanadu.Dakle potpuno je Milosevic dozivijo poraz u svakom smislu.Krajinu preda nadajuci se Kosovu da bi 1999 izgubijo i Kosovo.I sad ti meni kazi da je Milisevic bijo Srbenda nakon svega.To je izdajnik kaki se zadugo roditi nece.

    • Miraš says:

     To što je Milošević hteo da sačuva KIM ne znači da je zbog toga morao da ide na trgovanje i na uništenje RSK. Trgovanje je vaša životna filozofija. Oduvek je pogrešan vaš način prilaženja Srbiji kako vas Srbija nije dovoljno poštovala, uvažavala, ne brine o vama, i onda u skladu sa onim čemu ste sami veoma skloni izvodite zaključak da je Srbija sa vašom RSK trgovala. Oduvek ste sumnjičavi i oduvek vam se priviđa, a baš vam leži i da dramoserkate kao još neko. ... Sasvim su bili drugačiji uslovi za očuvanje RSK i KIM. U RSK je postojala etnička srpska većina što je bilo dobro za njen opstanak, ali je RSK bila daleko i sve dalje od Srbije zbog nestanka zajedničke države SFRJ, zbog bitnih promena unutar Hrvatske prilikom njenog pretvaranja iz SRH u RH koji su bili na štetu srpskog naroda, zbog međunarodnog priznanja nezavisnosti Hrvatske u njenim bivšim administrativnim granicama, zbog rata koji je izbio u BIH i koji nikako nije odgovarao Srbiji kao još jedan dodatni i ozbiljan problem za srpsko stanovništvo van Srbije. Srpska pokrajina KIM je imala sasvim suprotne probleme jer u slučaju separatističke pobune ona nema etničku srpsku većinu ako gledamo samo pokrajinu, ali pomoć je mogla da dobije i dobijala je iz velikog ostatka Republike Srbije. Zatim samo pravno gledajući KIM je sastavni deo Republike Srbije i zato se KIM može uvek braniti na poštovanju principa teritorijalnog integriteta Republike Srbije. Dok u slučaju RSK već 1992 godine postalo je jasno da se ona može sačuvati prvenstveno očuvanjem ljudi i života na tom prostoru i da u najboljem slučaju to će biti sporiji i sasvim drugačiji proces nego očuvanje KIM. Niste Vi Srbiji 1995.godine bili preko potrebni za očuvanje KIM, nego kad ste već došli ponudio vam je naseljavanje na toj teritoriji. Sa KIM se zbog sukoba i rata iselio veliki broj lica ali i sada sa smanjenim brojem srpskog stanovništva, čak da se proces iseljavanja sa KIM nastavi mi možemo da sačuvamo KIM u sastavu Srbije. Strašno je za reći, ali da ih sutra ozbiljnije napadnu to nam odgovara jer onda tražićemo od dramosera da konačno pokrene Rezoluciju 1244. Za taj rizik znaju i Šiptari te zato ne prave velike napade nego prvenstveno idu na zastrašivanje. Domaća vlast koja žele da se odreknu KIM za ljubav EU njoj strahovito smetaju nova veća nasilja nad Srbima sa KIM jer bi onda morali da pokrenu Rezoluciju 1244 na SBUN, a time automatski bi morala da prestane dogovorena briselska izdaja koja se ulepšano zove "biselski dogovori". Ne čuvaju oni preostale Srbe na KIM nego prvenstveno čuvaju sramni briselski dogovor. Čuvaju KIM u veoma mutnim briselskim vodama da bi ga do kraja tamo davili i udavili, a ako za njihov ukus "ne daj bože" KIM stigne na SB UN onda ima šanse da živi i preživi.

     • SLAVKO-KNIN says:

      Neg sta je cijo Milosevic sa Srbima iz Krajine na Kosovu??Sta oces mi kazati da nas je cijo naseliti tamo zbog nakog humanizma prema nama?? Ajde cojece nebudi najivan cijo je on preko 200 do 250 iljada Srba iz Krajine podgniti procenat Srba na Kosovu za naki 20 do 30 posto.To je on cijo nije njemu stalo do humanosti.Kad je tako human zasto nas nije branijo?? Pusti brate take price.Navsvu srecu nas narod je prozro njegovu namjeru pa su svi odbili ici na Kosovo.Velim ti da je Milosevic sto milom sto silom uspijo na Kosovo sacerati 12 iljada Krajisnika.Ali do 1997 od tije 12 iljada ostalo je manje od iljadu.Niko nije cijo biti dolje.Narod se pokupijo i osa dalje prema Srbiji i preko Okejanskim zemljami.To sto je Milosevic cijo sanama raditi to ti se zove etnicki inzenjering.Ali nije mu uspjelo fala Bogu.

     • SLAVKO-KNIN says:

      Velis Kosovo bilo dijo Srbije???Esi li siguran????A sta nato kaze ustav iz 1974???To si zaboravijo namjerno ili slucajno???Da te pocjetim ustav iz 1974 veli da Kosovo ima pravo na samo oprjedjeljenje do ocjepljenja eli tako??Zatim Kosovo je imalo i svoje granice naspram Srbije.Prema tome ako ledene glave sve ovo vidimo jasno je da Kosovo ni kroz SFRJ nije bilo dijo Srbije.Bas jer im je ustav iz 1974 pruza mogucnost da se ocjepe pravnim putem od Srbije.Sto su Siftari i potezali cjelo vrjeme a Milosevic ih na silu sprjecava.Dok se NATO nije umjesa i presjeka cjelu stvar.Isto to je i za Vojvodinu vazilo.Samo sto u Vojvodini niko nije cijo da se ocjepljeje od Srbije zbog Srpske vecine.Pa je Vojvodina ostala u Srbiji samo zbog Srpske vecine.Inace da je u Vojvodini zera drugacija nacijonalna struktura pitanje je sta bi bilo i tamo.

      • Miraš says:

       Opet po starom zidaš laž na laž onako kako se tebi mili. Sam djavo mora da je spavao u tvojoj kući kad si ispao takav.

   • SLAVKO-KNIN says:

    A Martica i tu nasu ekipu u Krajini necu ni da komentarisem.To su sve bilu Milosevicevi pijuni radili sve kako on naredi.Niku samostalnost Krajina i ti nasi kvazi politicari njesu imali naspram Beograda.Krajina nije mogla imati samostalnost u odlucivanju naspram Beograda i jednog osnovnog razloga.Milosevic i Tudjman su sve dogovorili stavi kako to pod broj jedan.Drugo Krajina niku industriju nije imala mi njesmo mogli praviti ni metke ni granate ni nista.Ovisili smo otome od Srbije.Njesmo imali ni vlastitu ranu izuzev mjesa.Jedino cega smo imali dovoljno to je bilo mjeso narocito ovcije i kozije.Cak ni struje njesmo imali dovoljno vavje redukcije bile.Tako da je apsurdno govotiti da su Krajisnici izdali Krajinu.Njesu brate izda je Milosevic to ce ti svaki cojek ozdo iz Krajine kazati.On je odluciva o svemu pa cak i kolko ce se granata ispaliti na Sibenik ili Zadar.Cak i to njesmo smjelu na svoju ruku raditi.

    • E moj NeSlavko says:

     Hranio vas je polupani Vukovar a vi ste štekali pare i bežali za Beograd. Evo zatrovali ste i Srbiju svojim primitivizmon. Videli od očeva komunista kako se može oteti od komšije, kao kurva se nažderete otetog, obrišete usta i kažete nismo sagrešili. U pitanju je smrtna borba sveta a ti si kulovu loše odigrao i straćio vreme za koje ćeš odgovarati - pred živim Bogom!

   • Otpad je otpad says:

    Ne trpaj Zapadni Srem u isti koš sa tim dinarskim ološem. Oni su bili spremni ubiti sve koji su se zalagali za spajanje Zapadnog Srema Srbiji gde i pripada, a u isto vreme su kalkulisali da će ih braniti Bosanska Krajina. Ko ne zna da su iz Zapadnog Srema sa prve linije odbrane slani ljudi da brane Cazin, zar nisu mislili da će i kod njih gordti. Eto deca vam ispaštaju što ste od tuđe dece otimali da biste bacali. Slavko glupavo, RSK su upropastili primitivni i gramzivi Dalmatinci, Baninci, Lučani Kordunaši... Bosanci su bar bili po strani za razliku od vas što devastirate sve čega se dotakne te. Šta ne možete ukrasti to uništite. Isti su vam i hercegovci, tj. svi Srbi koji KRU jedu umesto hleba. Stoko jedna, svet bi uređivao a Stvoritelja svoga bezumljem svojim vređaš.

  • Miraš says:

   Medju Srbima iz Hrvatske od kraja do kraja ima dosta razlike. Za Knin i okolinu oduvek je bilo karakteristično puno više nego za ostale krajeve da su skloni da budu veoma neozbiljni, prevrtljivci, šarlatani i pozeri, i da ih najviše interesuje da budu samo dobri trgovci. Ne važi to za sve njih, ali prilično su bile izražene takve loše osobine. Prva i veća greška je što je baš Knin i to na jugu izdužene teritorije RSK odabran da bude glavni centar cele RSK.

   • SLAVKO-KNIN says:

    Knin je izabrat ki glavni grad Krajine iz dva razloga.Prvi je istorijske prirode u Kninu i generalno Dalmaciji se nalaze naj stariji Srpski kulturno istorijski spomenici.Narocito nasi Manastiri Krupa Krka Dragovic.Drugi razlog je taj da je Knin bijo sinonim Srpskije buna i junastva kroz istoriju narocito u perijodu Mletacke republike i Austrije pa i amo tokom drugog Svjetskog rata.Dje se ta oblast vezuje ki sinonim Cetnistva i otpora protiv ustastva naseg naroda kroz Dinarsku diviziju Popa Djujica.Dakle razlog zasto je Knin izabrat je iskljucivo istorijske prirode ki najaci centar Srpstva u Hrvatskoj.A ako oces i po brojnosti Srbi u Dalmaciji su bili naj brojniji dijo Srba u Hrvatskoj gledajuci po regijama. Kad se sve to sabere dobije se logican zasto je Knin izabrat za glavni grad Krajine.Est u pravu si mi u Dalmaciji smo bili dobre zanatlije i trgovci sto nije bilo bas lako biti u onoj nasoj bjedi i kamenu.

    • Filip says:

     Knin je izabran za glavni grad jer se znalo odakle treba da krene slom RSK. U Kninu su bile najveće neznalice, kukavice, ispijači kafe tokom rata, prve izdajice kad je počela Oluja, najveći šverceri...a ne znam kakve ti veze imaš sa tim kad si se predstavljao kao Ličanin, čiji je deda ubijao po Srbiji i Bosni Srbe i slao ih na Goli otok, takođe si rekao da ti je deda silovao žene po Bosni. Rekao si da je to normalno i da je normalno što su Srbiju bombardovali i da treba da jopj oduzmu Kosovo zauvek. Eto toliko ovaj put

   • SLAVKO-KNIN says:

    Pogrjesan zakljucak si izvuka brate.Njesmo mi prevrtljivi vec smo vrlo proracunati i jos vise prilagodljivi i vrjedni.Pogledaj po Vojvodini sta je taj nas narod napravijo.Po imovinskom stanju i kvalitetu zivota daleko smo ispred ovije domaci ljudi koji su tu rodjeni.Koji se jos njesu makli iz blatarica kucica i Ljemacki kuca iz onog rata.Ja imam naki osjecaj da je u naj vecu pustinju i zabit baciti taj nas narod ozdo iz Dalmacije da bi se mi snasli.Kad je narod vrjedan i spreman na borbu nema sta se tad nemere postici.

    • Probitačno says:

     Za vas znači oteti ako treba i ubiti. Stoko primitivna, temelj pravoslavlje je poštenje. Sremica sam i kad nemam šta da jedem računam da postim. Naučili me roditelji kad takvi kao ti otimaju da im dajem, tu je razlika između plemenitog i zloga. Otimaš i nemaš, žudiš i baca... Koristiš tuđe i vređaš, u što je najgore sramotiš Stvoritelja svoga.

     • SLAVKO-KNIN says:

      Ja kad ogladnim nemerem trpiti glad nikako.Moga bi po janjca satrati nako gladan.I zalijem poslje sve ljepim mladijem crnjakom ili zutinom jos bolje.Ajme meni

    • Pokvaren si says:

     I vređaš one koji su ti dali kad nisi imao. U usta ne uzimaj Vojvođane stoko prokleta, smrade smrdljivi, izrode kromanjonski... Znaš šta marš u NDH Kurvatiju, Naci EU i Satanovatikansku Čemerikeu. U usta Srbe više ne uzimaj a posebno Sremce, civilizacija evropska je ovde nastala a ti BOBO opala vređaš bolje od sebe. Mrš stoko pokvarena retardirana.

   • Birate reči uzalud says:

    A i sami vidite s kakvim budalama imate posla. Dinarci su uglavnom pokvareni a naš narod kaže ne otima i ne gazi, evo ti motika, stani kopaj pored. Ali ne, oni bi ORUNJENO, KRUVA bez motike, joj kako me iznervirao ovaj slavko, g.vno od čoveka.

  • Miraš says:

   Milan Babić je prvi stao na tu opasnu klackalicu sa Beogradom sa tvrdnjom da RSK ne može i neće prihvatiti plan Z4 jer on znači povratak u Hrvatsku i da će Beograd biti izdajnik cele RSK ako ih u takvom stavu ne podrži. Tog perioda se dobro sećam. Od 1991 do 1995 godine stanje se bitno promenilo jer nestala je zajednička država SFRJ još početkom 1992 godine. Najpre zbog priznavanja nezavisnosti Hrvatske i Slovenije, zatim od 1 marta 1992 godine nažalost počeo je rat i u BIH a već 06. Aprila 1992 godine Evropska zajednica je priznala nezavisnu BIH. Tada je nestala bivša država SFRJ i bilo je krajnje vreme da se formira SRJ što je uradjeno 27.04.1992.godine. Od tada zbog nepostojanja zajedničke države formalno pravno gledajući RSK se mogla sačuvati samo po pravilima medjunarodnog prava sa kojima se sporije stiže do cilja, a raniji unutrašnja pravila iz Ustava bivše SFRJ, iz Ustava bivše SR Hrvatske kao i prateći zakoni otpadaju. Pored toga bilo je važno sačuvati i taj narod na tom prostoru. Te veoma bitne činjenice iz rukovodstva RSK uopšte nisu hteli da shvate i uvaže što je još jedan dokaz njihove nesposobnosti. ... Ozbiljno pitanje je šta bi se dalje dešavalo sa RSK da je uspeo plan Z4. Verovatno bi nastojali da RSK u miru utope što više u centralizovanu Hrvatsku slično kao što sada nastoje u miru da utope RS u centralizovanu BIH. SAD i moćne zapadne sile su bile veoma pristrasne u pogledu Hrvatske, te zbog toga i za veliku razliku od priznavanja nezavisnosti Hrvatske put opstanka i eventualnog kasnijeg priznanja nezavisnosti RSK bio je te 1995 godine bitno drugačiji i samo jedan. U prvom koraku sačuvati kao minimum autonomiju RSK u okviru nezavisne Hrvatske, a zatim kasnije u sledećim koracima i to ako i kad se napadi Hrvatske na stanovništvo RSK ponove onda se ide na medjunarodno priznavanje nezavisnosti RSK od Hrvatske. To je u skladu i sa medjunarodnim pravom. To jeste mukotrpniji i duži put, ali jedino je on preostao na početku te 1995 godine.

   • Zaboravljaš says:

    Da je Knin proterivao razumne Srbe iz RSK sa svojih vekovnih ognjišta jer im pljačka u glavu udarila, a kuća im se rušila. Mene nisu oterala ustaše već ovakvi kao Slavko mučenik, policiju su mi kući slali, i sva prava mi oduzeli jer sam koristila mozak i imala ugled u sredini gde živim, a takvi su im smetali jer je isti šljam i sa srbske i hrvatske strane na umu samo pljačku tuđeg i svoju ličnu korist na umu imao kao što vidimo danas. Samo ja sam živa i ne gladujem više, a njima se zatire i seme i pleme.

  • Sima says:

   Slavko Kn Vodi ti racuna o svojoj krajni iz koje si pobegao,a ne o Srbiji

  • Rale says:

   Ti si glup za trojicu i ne vidiš dalje od vlastitog nosa.Hjde ugasi se i ne pravi budalu od svoje familije.

  • pravda says:

   Prijatelju velika je greska sto pljujete po Rusiji.JA VAM TO NECU DOZVOLITI. SRBI su vecinski narod u SFRJ i koliko puta smo izdali Rusiju. Da smo slusali BRACU RUSE ,nebi danas bilo Hrvatske,BiH,Makedonije,Crne Gore,kao ni pokrajina KiM i Vojvodine.Lepo su Rusi savetovali PASICA da se povuku granice SRBIJE,ali on hoce kraljevinu SHS,i jos nam Englezi natovarise TITA i on nacrta Hrvatsku da bude podunavska drzava i dade ceo jadran. E moj mucenice ni moja znanja nisu bas velika ali ti si jadan bas skroz siromasam.A TO STO KAZES DA JE SRBIJI MESTO NA ZAPADU,NIJE NIKAD BILO NITI CE KADA BITI.MI SRBI IMA TAKO DA SE PROVEDEMO NA TOM TVOME ZAPADU KAO PRASE U DZAMIJI. Molim te procitaj ovo mozda nesto i naucis. S postovanjem pravda ing.

  • Zarko Mrdalj says:

   sve je tako sto si napiso tito ostavijo milosevica da sredi srbe i srbiju skolovala ga je amerika sta ce da radi 90 ih od srba

  • padre says:

   Prekratak je ljudski vek, da bi mogao govoriti o zauvek i gotovo!

 2. Jovo Veselinovic says:

  Nema Srba vise u Srbiji da mogu se odbranuti od ustasa i siftara sve je tito osvojo srpsko i prodo strancima

  • SLAVKO-KNIN says:

   Jovo potpuno si u pravu.Tito i Milosevic su im isprali muzak.I tu se nema cemu nadati.Prijatelju esi li ti ozdo iz Dalmacije a???

 3. Jovo Veselinovic says:

  jesam iz knina sa dinare stidim se sto sam srbin

   • Miroslav says:

    Cuvaj se majkane, neki klapci te vec traze, dace te vragu bome...

  • Strpljen spašen says:

   Kako se nađoste? Vidi biti Srbin nije lako ali je lepo, a komunista ne može biti Srbin jer je ateista i neće da trpi, kao što vičete: milosti hoću ali je ne dam drugima, hejjjj. Srbin je stvar izbora, i ne brini ti za Srbiju. Mrtvi nemaju nacionalnosti, ali nose svoja dela Bogu na istinu. Veruj u Gospoda Isusa Hrista i spasićeš se Ti i sav dom Tvoj, dakle hoćeš li?

 4. petrovgrad says:

  Vučić če prodati KiM,ali ne Šiptariima već Kinezima u paketu sa Šiptarima i time se pitawe Kosova završava. To Šiptari dobro znaju, zato beže sa Kosova.

 5. marko says:

  sve je tacno rekao od eu treba bezati za male drzave to je zatvor iz kog ne mozes pobeci zasto jer te zaduze i uniste

 6. marko says:

  miras says ne laprdaj od rsk koje medunarodno pravo toga nema u zivotu jos sanjas kao dete s 2 godine. srbi us nazalost pokazali se nista vecina od 1991 tu je svakoj prici kraj us 9miliona srba iz bivse sfrj nisu sem ogl iodbrbaiti od koga usatsa 2,8 miliona bez oruzja kajina je imala vise oruzja od ustasa da je srbija htela s dobrovoljcima 70 000 tj regularnom vojskom obucena u dobrovoljce i 13 ooo bosanskih srba odbranila bih rsk . koje pravo i sta je vazno tko ce te priznati netko hoce od 180 drzava sveta kao sad siptare imaju drzavu nije vazno dal su u un funkcioniraju. nikad rsk ne bih pao s tehnikom 70 000 profi vojnika iz srbije 18 000 profi vojnika iz republike srpske s dodatnom tehnikom iz srbije recimo 230 tenkova srbija je tad imala 74o tenkova 120 oklopnih kola i 100 topova srbija je tada imala 1100 topovskoih cevi to pojacanje bih unistilo ustase kratkom roku. medutim govna u srbiji nazalost i republici srpskoj izdaja smrada karadica je unistila krajinu koja je videla nema pomoci u oruzju i municiji i odlucili su otici. ovde se i republika srpska pokazala govno u dve stvari ma koliko sad dodik i ostali glumili srbe prvo krajisnici su spasili koridor republike srpske sad je ne bih bilo svojim zivotima i tako smrad karadjic a i narod republike srpske je vratio narodu rsk hvala takoa na koridoru ih je prevario kao sto su mladica rodjenog u republici srpskoj odbacili narod repyublike srpske svih 1300 000 srba u republici srpskoj nije mogOl ocuvati jednog coveka od 200 000 vojnika nekad ni jedan se nije pokazao covak . MA KAKO GLEDALI SRBI SU GOVNO OVI U 21 VEKU U SRBIJ I REPUBLCII SRPSKOJ A KRAJISNIKE SU PREVARILI KAO I SRBE U CRNOJ GORI TO JE ISTINA SRBIJE NEVLAJNANJE MA STA KTO MISLIO I MISLIO KAKO HOCE TO JE VREME POKAZLAO SVE DRUGO JE PRAVDANJE OVO NE MOGU OVO NISMO MOGLI OD NATO TO SU LAZI.OVAKO CEW sad republiku srpoku ukinuti kosovo je otislo oticii ce ih jug srbije i time je kraj srpske drzave . 1991 JE TREBALO BRANITI SRBE NA SVOM PROSTORU I IMALI SU PRAVO NA DRZAVE U HRVATSKOJ CRNOJ GORI I UJEDINITI MA STA ZAPAD SRAO I MISLIO SAD JE GOTOVO SAD JE OSTALO NISTA I TAKO I TREBA IZDJANICIMA A TO JE NAROD GOVNO NE MILOSEVIC TADIC VUCIC NAROD SRPSKI JE GOVNO U VECINI ,MA STA TKO MISLIO

 7. Otpor idijotizmu says:

  "Na pusku smo ga izgubili, na pusku cemo ga povratiti (KOSOVO)." Svako ko smatra da je Kosovo zauvek izgubljeno ne treba sebe smatrati srbinom. Nije stvar politike vec principa i srpskog duhovnog bica. Tesko jeste, stvari lose stoje trenutno, ali vremenom doci ce do promena. Koliko su nas otomani drzali u ropstvu, pa eto opet opstade nekako Srbija. Kosovo nije izgubljeno, ali niko i nikada ne sme priznati Kosovo kao drzavu, pa videcemo makar i za pedeset godina, to je za drzavu samo kraci period.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *