ШОКАНТНА АНКЕТА У НЕМАЧКОЈ: Немачки медији не могу да верују!

ШОКАНТНА АНКЕТА У НЕМАЧКОЈ: Немачки медији не могу да верују!

7 јануара 2019

Немци почињу да изненађују сами себе. А и да се чуде самима себи.

Најновија велика анкета агенције Forse– при чему се од испитиваних тражило да именују земљу коју сматрају највећом опасношћу по данашњи свет – показала је 56 одсто анкетираних таквом земљом сматра Русију. Што и није неко претерано изненађење с обзиром на исход два велика рата: Другог светског и Хладног, а и на деценије русофобске пропаганде која се појачала нарочито  након познаог говора Владимира Путина у Минхену у фебруару 2007-ме и државног преврата у Кијеву 2014-те у којем је и Немачка имала своје `прсте`.

Шок је – мада суштински ни то није неко превелико изненађење – чињеница да је чак 55 одсто анкетираних за главну претњу остатку света назвало Сједињене Америчке Државе.

Треће место на немачкој листи „највећих претњи“ пррипало је Северној Кореји (24 одсто анкетираних упрло је прстом у ту земљу), четврто Турској (24 одсто), пето Саудијској Арабији (23 одсто9, а шесто Кини (16 одсто).

Индикативно је да Русију главном опасношћу по свет претежно сматрају најумлађи и најстарији Немци. Међу онима који имају 18 до 29 година, таквих је 44 одсто, а међу старијим од 60 година – чак 60 одсто.

Американце главном претњом свету сматрају сународници Ангеле Меркел у узрасту од 30 до 44 године (63 одсто) и у групи између 45 и 59 година (58 одсто).

Русије се највише боје они који гласају за коалицију Меркелове (59 одсто), а Америке чланови и симпатизери Социјалдемократске партије Немачке (63 одсто) и Леве партије (82 одсто).

Немачки таблоид Bild поводом ове анкете објавио је да је „напросто поражавајуће“ што Немци фактички подједнако великом опасношћу по свет сматрају САД и Русију. Односно: више него опасном земљом која угрожава планету.

(Факти)

 

 

 

KOMENTARI8 коментара

 1. Zoran says:

  Nista novo, plase se komunista i americkih vrednosti, kao i Hitler.

 2. Deda Micko says:

  Najopasniji su Skipetari, ha ha.

 3. DonDon says:

  Kako oni da sude kad su oni najveca opasnost za sve

 4. E.Lirsch says:

  Nemci su imali udela u Majdanu Kijevskom. Zato dobijaju severne tokove i jeftin GAS.

  • Deda Micko says:

   Dobijaju zahvaljujuci Putinu, da taj izdajnik nije na celu Rusije, Zapad bi vec bio u kontejneru.

   • Velika Metla says:

    Деда,продавао је и Стаљин Хитлеру и нафту и гас,и то усред рата! Кад су га питали "зашто то ради"? Одговорио је "ако им ми не продамо,продаће им неко други"! И што је још интересантније Хитлер је све редовно плаћао! Ко је овде луд.........,ја не знам! Знам само за себе!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u