ШОКАНТНА АНКЕТА У НЕМАЧКОЈ: Немачки медији не могу да верују!

ŠOKANTNA ANKETA U NEMAČKOJ: Nemački mediji ne mogu da veruju!

7 januara 2019

Nemci počinju da iznenađuju sami sebe. A i da se čude samima sebi.

Najnovija velika anketa agencije Forse– pri čemu se od ispitivanih tražilo da imenuju zemlju koju smatraju najvećom opasnošću po današnji svet – pokazala je 56 odsto anketiranih takvom zemljom smatra Rusiju. Što i nije neko preterano iznenađenje s obzirom na ishod dva velika rata: Drugog svetskog i Hladnog, a i na decenije rusofobske propagande koja se pojačala naročito  nakon poznaog govora Vladimira Putina u Minhenu u februaru 2007-me i državnog prevrata u Kijevu 2014-te u kojem je i Nemačka imala svoje `prste`.

Šok je – mada suštinski ni to nije neko preveliko iznenađenje – činjenica da je čak 55 odsto anketiranih za glavnu pretnju ostatku sveta nazvalo Sjedinjene Američke Države.

Treće mesto na nemačkoj listi „najvećih pretnji“ prripalo je Severnoj Koreji (24 odsto anketiranih uprlo je prstom u tu zemlju), četvrto Turskoj (24 odsto), peto Saudijskoj Arabiji (23 odsto9, a šesto Kini (16 odsto).

Indikativno je da Rusiju glavnom opasnošću po svet pretežno smatraju najumlađi i najstariji Nemci. Među onima koji imaju 18 do 29 godina, takvih je 44 odsto, a među starijim od 60 godina – čak 60 odsto.

Amerikance glavnom pretnjom svetu smatraju sunarodnici Angele Merkel u uzrastu od 30 do 44 godine (63 odsto) i u grupi između 45 i 59 godina (58 odsto).

Rusije se najviše boje oni koji glasaju za koaliciju Merkelove (59 odsto), a Amerike članovi i simpatizeri Socijaldemokratske partije Nemačke (63 odsto) i Leve partije (82 odsto).

Nemački tabloid Bild povodom ove ankete objavio je da je „naprosto poražavajuće“ što Nemci faktički podjednako velikom opasnošću po svet smatraju SAD i Rusiju. Odnosno: više nego opasnom zemljom koja ugrožava planetu.

(Fakti)

 

 

 

KOMENTARI8 komentara

 1. Zoran says:

  Nista novo, plase se komunista i americkih vrednosti, kao i Hitler.

  • Dule says:

   56+55+24+24+23+16=100%

 2. Deda Micko says:

  Najopasniji su Skipetari, ha ha.

 3. DonDon says:

  Kako oni da sude kad su oni najveca opasnost za sve

 4. E.Lirsch says:

  Nemci su imali udela u Majdanu Kijevskom. Zato dobijaju severne tokove i jeftin GAS.

  • Deda Micko says:

   Dobijaju zahvaljujuci Putinu, da taj izdajnik nije na celu Rusije, Zapad bi vec bio u kontejneru.

   • Velika Metla says:

    Deda,prodavao je i Staljin Hitleru i naftu i gas,i to usred rata! Kad su ga pitali "zašto to radi"? Odgovorio je "ako im mi ne prodamo,prodaće im neko drugi"! I što je još interesantnije Hitler je sve redovno plaćao! Ko je ovde lud.........,ja ne znam! Znam samo za sebe!

 5. A akoM says:

  Čudna neka matematika-statistika!?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *