ШОКАНТНА БИБЛИЈСКА ТВРДНЈА: Исус није разапет, заправо је Јуда завршио на крсту

ŠOKANTNA BIBLIJSKA TVRDNJA: Isus nije razapet, zapravo je Juda završio na krstu

15 maja 2017

Činjenice koje okružuju hrišćanstvo su ponovo stavljene pod lupu nakon što se ponovo pojavio drevni tekst tvrdeći da Isus Hrist nije razapet.

Šokantna tvrdnja bi mogla “sruštiti hrišćanstvo,“ jer jednu od ključnih tvrdnji religije stavlja pod lupu.

Takozvano “izgubljeno jevanđelje,“ koje je čuvano u Turskoj, tvrdi da nije Isus taj koji je razapet, već izdajnik Juda.

To je, prema informacijama, navodno napisano od strane Varnave, jednog od učenika Isusa.

U knjizi se tvrdi da je Juda vodio Rimljane Isusu, ali se navodno sin Božiji vazneo u nebo pre nego što su oni stigli do njega, a Juda se transformisao u Isusovu pojavu, koju su vlasti naknadno razapele.

Judino telo je tada ukradeno iz groba, što je dovelo do tvrdnji da je on – za koga su svi navodno mislili da je Isus – ustao iz mrtvih i vazneo se u nebo.

Kožom vezan tekst, poznat kao “Jevanđelje po Varnavi“ je navodno otkriveno od strane vlasti 2000. godine, kao deo operacije protiv krijumčarenja na Kipru, prenosi Daily Star.

Iranski Basij Press tvrdi da bi to moglo dovesti do pada hrišćanstva.

Kaže: “Otkriće originalne Varnava Biblije će sada pocepati hrišćansku crkvu i njene vlasti i revolucionizovaće religiju u svetu.“

“Najznačajnija činjenica, međutim, je da je ova Biblija predvidela dolazak proroka Muhameda i sama potvrdila veru u Islam, a samo to će uneravnotežiti svetske vlasti i stvoriti nestabilnost u hrišćanskom svetu.“

Drugi, međutim, tvrde da je to prevara.

Vatikanski stručnjak Marok Tosati je rekao: “Ovo neobično otkriće je verovatno prevara, rad jednog falsifikatora koji je, prema nekim mišljenjima, mogao biti evropski naučnik iz srednjeg veka.“

Papa Teodor II od Aleksandrije, lider koptske pravoslavne crkve, deli sličan stav.

On je to opisao kao “knjigu punu istorijskih i geografskih grešaka, delo falsifikatora.“

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. Milisav says:

  To je cista laz. Tursko cionisticka podvala. O tome se vec raspravljalo milion puta. Neka vjeruje ko u sta oce.

  • padre says:

   A istina je?A ne razumem i tu kombinaciju "čista laž", jeli to da se razlikuje od "prljave laži"?A ti si verovatno jedini preživeli svedok!

 2. goran says:

  Ma koga to jos zanima, dajte narodu hrane, povecajmo natalitet. ostavimo Semitima neka se brinu o svojoj tradiciji.

 3. Mali says:

  Nije ni Hrist,ni Juda razapet na krstu.Juda je spasio Hhrista i podmetnuo anonimusa...Ali sve to nije vazno,vazno je u sta se stvarno veruje,pa je to opsteprihvaceno...Jevreji su odstampali mnogo krivotvorenih kopija biblije,cak ni Vatikan nama original,pa i sam original koji imaju jevreji nije napisan nasim recnikom verodostojno.Tako da je rasprava o bibliji besmislena.Veruje se u Sve Sto Jeste",a ne u jednu knjigu-bibliju/napisanu od obicnih ljudi.

 4. Jaooo says:

  Bravo Gorane , čista desetka , koga briga za ono šta se dogadjalo pre 2000 godina i na kraju ko može da bude siguran da to što je zapisano tada je tačno , svako je mogao da napiše sa emocijama svojim i na način koji je osećao u tom trenutku

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *