ШОКАНТНА ЧИЊЕНИЦА која ће зауставити УКРАЈИНЦЕ

ŠOKANTNA ČINJENICA koja će zaustaviti UKRAJINCE

24 aprila 2023

KIJEVU je ostalo samo oko 80 aviona, a Rusija ih ima bezmalo 500 samo za rat u Ukrajini – objavio je londonski The Economist.

Ukazao je i da su ruski borbeni avioni znatno superiorniji od svega što ima Ukrajina jer njene letelice imaju bolje radare i naoružane su projektilima većeg dometa.The Economist navodi i da Rusija nije bila u stanju da uništi i uguši celokupnu protivvazdušnu odbranu Ukrajine, pa avioni njenih Vazdušno-kosmičkih snaga lansiraju rakete i bombe sa velike udaljenosti.

Posebno navodi da su neprekidni napadi ruskih dronova i raketa, koji pojačano traju od oktobra, primorali ukrajinsku PVO `ispuca` veliki deo svojih raketa zemlja-vazduh.

Sada Kijev – upravo zbog nedostatka PVO-raketa – mora da bira između odbrane gradova, kritične infrastrukture, baza ili trupa na liniji fronta. Jer, nema čime da sve to brani istovremeno.

(Fakti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rodja says:

    Economist zaboravio još jednu činjenicu: Rusija ima i najbolje pilote!!! Tradicija koja se neguje u porodicama vojnih pilota, još iz vremena Prvog svetskog rata. Genetika koja se prenosi od pradede do praunuka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *