ШОКАНТНА ИСПОВЕСТ АЛИЈИНОГ ТЕЛОХРАНИТЕЉА: Масакр на Маркалама је он организовао да смести Србима! Чуо сам га како разговара са..(ВИДЕО)

ŠOKANTNA ISPOVEST ALIJINOG TELOHRANITELJA: Masakr na Markalama je on organizovao da smesti Srbima! Čuo sam ga kako razgovara sa..(VIDEO)

29 jula 2019

U napadu na sarajevsku pijacu Markale 1994. godine, za šta je brzopotezno optužena Vojska republike Srpske, stradalo je 66, a ranjeno 140 osoba. Mnogo godina potom zvaničnici UNPROFOR-a ali i predstavnici armije BiH negirali su da postoje dokazi da su Srbi krivi za taj masakr.

Svedočeći u odbranu Ratka Mladića, bivši pripadnik obezbeđenja Alije Izetbegovića tvrdio je pred Haškim tribunalom, da su napad na sarajevsku pijacu Markale, u zimu 1994, organizovali Izetbegović i islamski verski poglavar Mustafa Cerić, a sproveli generali Armije BiH.Pod pseudonimom KW-586, skrivenog lika i elektronski izmenjenog glasa, svedok je izjavio da je kao pripadnik specijalne jedinice „Biseri“, 1992-94, bio u obezbeđenju Predsedništva BiH koje je zasedalo u zgradi Narodne banke u Sarajevu. Karadžić je u sudnici citirao dokument vlasti BiH, kao potvrdu da je svedok zaista bio u jedinici „Biseri“.

KW-568 tvrdio je da je imao priliku da čuje šta su predsednik Predsedništva Izetbegović, njegov sin Bakir, poglavar Islamske verske zajednice BiH reis-ul-ulema Mustafa Cerić i drugi zvaničnici govorili na sastancima.

Izetbegovića i ostale, svedok je optužio da su planski izazivali civilne žrtve u Sarajevu, uključujući pijacu Markale, i u Srebrenici, da bi optužili bosanske Srbe i iznudili vojnu intervenciju NATO u korist muslimana.

„Najsnažniji uticaj“ na Izetbegovića, po svedoku, imao je reis-ul-ulema Cerić. Izetbegovićev glavni cilj bila je da se isposluje intervencija Zapada na strani Muslimana „izazivanjem masovne patnje“ u Sarajevu i Srebrenici, provociranjem Srba da uzvrate vatru na civilne objekte, uključujući bolnice.

KV-586 posvedočio je i da je čuo Izetbegovića i verskog poglavara Cerića kako razmatraju „šta bi se dogodilo ako bi granata pala na Markale“. Posle par dana, 5. februara 1994, to se i desilo, izjavio je svedok, tvrdeći da je ABiH ispalila granatu na Markale iz rejona sela Mrkovići.

Bivši mirovni izaslanik UN u Jugoslaviji Jasuši Akaši izjavio je na suđenju Mladiću, da 1994-95, vlada u Sarajevu, s ohrabrenjem iz SAD, nije želela dugoročni sporazum o primirju u BiH, za razliku od Srba.

Japanski diplomata tvrdi je i da je istraga UN utvrdila da su granatu na Markalama mogle da ispale obe zaraćene strane.

Još jedan svedok, čiji je identitet bio zaštićen pseudonimom GRM-097, izjavio je da su bosanski Srbi bili optuženi za Markale i pre nego što je istraga bila okončana. U komandu Unprofora ubrzo su, međutim, počele da stižu informacije koje su osporavale tu „pretpostavku“.

U napadu na sarajevsku pijacu Markale 1994. godine, za šta je brzopotezno optužena Vojska republike Srpske, stradalo je 66, a ranjeno 140 osoba. Mnogo godina potom zvaničnici UNPROFOR-a ali i predstavnici armije BiH negirali su da postoje dokazi da su Srbi krivi za taj masakr, naprotiv.

Britanski oficir, koji je bio na licu mesta, naznačio je da bi zbog visokih zgrada koje okružuju Markale, putanja minobacačke granate morala biti gotovo uspravna, što ga je navelo na zaključak da je bila ispaljena „iz neposredne blizine“. „Krajnje neobičnim“ nazvao je to što je pijacu pogodila samo jedna granata, ako se ima u vidu da je iz minobacača neophodno ispaliti više projektila da bi se cilj pogodio, što je VRS obično i činila.

I bivši zvaničnik UNPROFOR-a Dejvid Harland (David) potvrdio je danas na suđenju Ratku Mladiću pred Tribunalom u hagu da je Armija BiH snajperima pucala na „plave šlemove“ i civile u Sarajevu, i rekao da istraga Unpforora u zimu 1994. nije mogla da utvrdi ko je bio kriv za stradanje civila na pijaci Markale.

Nikada nije sprovedena nezavisna istraga o tom napadu, kao ni posle eksplozije gotovo na istom mestu krajem avgusta 1995. godine, koja je poslužila kao pokriće za masovne napade avijacije NATO-a na Republiku Srpsku.

(Alo)

KOMENTARI8 komentara

 1. Istina says:

  Ko sad još veruje u pravu istinu kad je laž obišla svet? Eto koliko istine posle laži pomažu Srbiji. I opet Srbija ispašta, jer nije istina izašla na vreme...

  • Kosovac says:

   @ Istina,…. „kad je laž obišla svet?“. Jeste laž obišla svet, tu nema potrebe da se uzaludno demantuje baš kod onih koji svesno iznose laž. Ta laž je kratkog daha, čak i kada se podupre sudskim odlukama ili onim realitijima u Srbrenici………. Problem je malo veći ako tu laž podupiru Biljana Plavšić, Boris Tadić, Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić, …. najmanje sa svojim priznanjima i izvinjenjima, zato što su oni vladaoci, sa srpskim „integritetom“ ………. Nenad Čanak, Čedomir Jovanović, Nataša Kandić, novinari, … i slični, nemaju nikakav uticaj sem što zagađuju srpski prostor i vređaju inteligenciju normalnih građana Srbije. Njih bi mogli da procesuiramo krivično, samo da pedagoški sasečemo krila budućem naraštaju Pete kolone, i pokažemo Zapadu da mi nismo mačiji kašalj. Nažalost, to ne radimo, tu smo tanki, pa je onda lako da nam se na leđa zalepi etiketa da smo zločinci, genocidni, etnički čistači, ubice Jevreja. fašisti. Kako da dokažemo da nismo fašisti, kada se naši mladi, Skojevci, bore protiv nas i pričaju o toj svojoj antifašističkoj borbi? Ne nabeđuju nas Nemci i Francuzi da smo fašisti, nabeđuje nas naša svetla omladina. ……….. Kada je 1912. godine Srpska vojska oslobodila od Turaka Kosovo i Južnu Srbiju, javio se neki naš srpski socijalista Dimitrije Tucović, koji je celom svetu objavio da je Srbija OKUPIRALA Kosovo. Ako je Austro-Ugarska to govorila, to je bio njen posao, nema potrebe da se zgražavamo nad tim. Ali kada to isto kaže i neki dobar čovek Srbin, pa još socijalista, zašto mu to ne poverovati? Pa još kada posle dođe neka nova vrsta ljudi – komunisti i tom Dimitriju Tucoviću naprave grob i spomenik na sred Slavije u Beogradu, znači da je on bio u pravu kada je davao one antisrpske izjave. Eto, to je pravi problem sa lažima, kada laži o svom narodu izriču profesori doktori, akademici, ministri, novinari, predsednici, naučnici, sve auroriteti……….Pa kada nekažnjeno ona karakondžula Borka Pavićević u sred beograda okači veliki poster Adema Jašarija, a milicija to čuva da se ne nađe neka „budala“ Srbin da to pocepa. A Borisu Tadiću dupe žvaću gaće, ne sme da uhapski Borku Pavićević, znate, ona je koleginica. Zadužena za kontaminaciju.

   • Istina says:

    Kosovac, gori su nam unutrašnji neprijatelji nego ovi sa zapada, rade na totalnom haosu u Srbiji, ovi naši političari nemaju nikavog obraza i časti da se suoče sa realnošču da mi nismo i nikada nečemo biti Evropska unija, ona unija koja je bombardovala Libiju, Siriju, Irak, Iran, Afganistan, stvarali arabska proleča po svetu kao što su oni to radili i skidali vlade po bliskom istoku. Mi nismo i nećemo to nikada ni raditi. Ovi naši izdajnici Tadić, Koštunica, Đinđić i ostali petooktobarski izdajnici su unakazili Srbiju i od Slobe pa na ovamo nema patriote na vlasti, jer jih sve zapad i vatikan ucenjuje. Zapamtite nešto srbi moji, dok ne dođe patriota ima da se prodaje srbska zemlja strancima, da se stvaraju novi narodi od srba i da se uništava srbski poredak. Koliko je samo omladine pobeglo i to nije slučajno. Sada su krenuli na stub srbstva i hriščanstva u srbiji a to je Srbska Pravoslavna Crkva. Neće jim uspeti jer neznaju sa kime imaju posla. Dolazi naše doba i dolazi velika promena, ne mogu nam pomoči ni Tramp ni Putin ni NIKO ko je sa spolja našihgranica. Sami moramo da stavimo tačku i da rešimo pitanje našeg postojanja. Ako neko misli da će Đinđić da udje u istoriju kao srbski političar varate se, ući će u istoriju srbije kao čovek koji je postavljajo lokatore po beogradu NATO pilotima da lakše ubijaju srbsku decu i civile. Kosovo će opet biti srbsko a zapad ima još malo vremena dok migranti ne krenu da traže svoju pravdu za ubijenu rodbinu, uništene domove i razorene zemlje. Evropa koju danas gledaš ima da nestane jer se sa pljaškanjem ne dolazi daleko. Ameriku čeka prirodna katastrofa koja ima da srvana pola istočne obale, a dolar ima da izgubi kredibilnost kao i 3 puta do sada u istoriji, zato jim smeta RA-SIJA (Rusija) koja ima zemlje i prirodnih bogatstva za ceo svet. Olbrajtova može da sanja da će Rusija da deli svoje prirodno bogatsvo sa ostalim narodima. Za unutrašnje i okoljne izdajnike se ne sikiraj ima da mole za povratak u savez sa srbijom jer će jim NATO upropastiti vojsku, ekonomiju, produktivnost... Živi bili pa videli...

   • Vladimir Međedović says:

    Upravo tako...od prvog do zadnjeg slova 👍👏👏👏

 2. Zbunjen says:

  Jesu li "Markale" izbačene iz optužnica u Hagu?

 3. Ivana says:

  Kakve koristi od zakasnele istine i naknadne pameti nama Srbima se to događe vekovima dok svi lažu protiv nas. U Srbiji cenzura da ni istinu o Hrvatima, Bošnjacima, Šiftarima i ostalim koljačima srpskog naroda ne smemo pisati ni govoriti prestrašno peta kolona na svim važnim mestima.

  • Istina says:

   Ivana ima da mole za povratak u savez sa srbijom, samo kad pravi čovek PATRIOTA dodje na vlast, ima da plaču moleći... Živa bila pa dočekala

   • Ivana says:

    Ne daj Bože nikad više s Hrvatima, Balijama, Šiftarima pa i Slovencima NIKAD više. Jedino može s Crnogorcima i Makedoncima ako se vrate srpskim korenima inače ni s njima. Dosta je naivnim i glupim Srbima da ratuju za druge i stvaraju im države na svoju štetu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *