ШОКАНТНА ИСПОВЕСТ ГЕНЕРАЛА КФОР-а: Свако јутро смо проналазили убијене Србе, није било дозвољено да о томе говоримо!

ŠOKANTNA ISPOVEST GENERALA KFOR-a: Svako jutro smo pronalazili ubijene Srbe, nije bilo dozvoljeno da o tome govorimo!

21 avgusta 2018

Mauro Del Vekio, bivši general italijanske vojske koji je predvodio jedinicu od 7.000 vojnika koji su ušli na Kosovo u junu 1999, nakon završetka NATO bombardovanja na Srbiju, rekao je za italijanski list ‘Panorama’ da su tokom prve tri nedelje mandata „izveštaji o telima ubijenih Srba i Roma stizala na njegov stol svakog jutra „, ali da je to bila tabu tema, i da mu nije bilo dozvoljeno da o tome govori sa novinarima.– Ubistva su se nastavila i kasnije, ali ne tako često. Oni koji nisu pobegli sa Kosova bili pod stalnim rizikom da budu ubijeni ili silovani. Napuštene srpske kuće su sravnjene sa zemljom ili zapaljena.

Albanci su napadali i crkve i manastire. Njihov cilj je bio da izbrišu svaki trag srpskog prisustva na Kosovu , rekao je Del Vekio. Danas on predstavlja Demokratsku stranku u italijanskom Senatu.

– Niko nije sklanjao srpske leševe koji su nalaženi na svim mogućim mestima. Majke i supruge otetih Srba su preklinjali zvaničnike da im se najdraži pronađu, ali većina od njih nikada nisu pronađeni, čak ni oni koji su bili mrtvi , rekao je Del Vekio.

Italijanski nedeljni izveštaji kao „zastrašujuće“ nazivaju činjenicu da je 70 odsto od ukupnog broja otetih kosovskih Srba koji su nestali posle juna 1999, nestali kada je rat zvanično završen.

Časopis je takođe došao u posed fotografija koje su vojnici UNMIK našli u Dečanima 2003. godine, ali ih nije objavio jer su bili ‘užasni’. One pokazuju da su pripadnici OVK nasmejani sa odsečenom glavom srpskog rezerviste. Druga fotografija pokazuje kako stavljaju u torbu najmanje dve odsečene glave. U vreme kada su nastale fotografije ta zona je bila zona pod komandom Ramuša Haradinaja.

Haradinaja u aprilu 2013. godine, Hag oslobađa optužbi. Svedoci koji su ga optuživali umrli su u čudnim nesrećama ili im je ozbiljno prećeno.

(Beograd.in)

KOMENTARI6 komentara

 1. Deda Micko says:

  Pasce i tvoja zemlja pod mislimane, samo jos malo. Bice posle: mama mia, mama mia.

  • Velika Metla says:

   DM,nisu muslimani,mislim na Turke,a nije nam bilo lako sigurno pod njima,napravili zla Srbinu ni 10% od onoga šta je zapad napravio !

 2. Velika Metla says:

  Evropske "vrednosti"! Razapeti vas treba sve vas evropljane,da se usmrdite i da vam vrane oči vade!

  • Deda Micko says:

   Odlicna slika, kao da je iz Njegosa.

 3. Get says:

  O n i nama"uvode"vladavinu prava i "demokratske vrednosti"??? Isti ti jezuiti su tokom tzv. "trideseogodišnjeg rata", koji je usput budi rečeno, trajao oko 90 godina, masakrirali desetine miliona pravoslavnih Srba i tzv. Protestanata(pokatoličenih Srba danas Germana).Celu srednju i istočnu Evropu sa Skandinavijom. Ako se tome dodaju Tevtonski masakri nad Srbima, Kašubima, Rusima, krstaša, Napoleonovog, Hitlerovog a naročito ustaškog genocida nad istim narodom, onda se zatvara krug milenijumskog genocida germanske katoličke evrope nad Srbskom rasom tzv. Slovena. Rusi još jedini imaju odbrambeni refleks, snagu i samosvest. Ostatak,"snom mrtvijem spava"i čeka svoj poslednji krug pakla, nakon koga će ući u "odobrene" udžbenike istorije kao što su ušli i"tajanstveni" narodi Samarjani-Filistejci, EtRašani, od "milošte" nazvani Etrurci(?), Pikti,Arameji, Ainu,Alani, and Iliri, ... Koji su postojali, ali o kojima se vrlo malo zna., sem da im je svima jedno zajedničko kroz svo to vreme--sličan ili identičan jezik današnjoj ćirilici, srbici, ili tzv Vinčanskom pismu. .

 4. Barakuda says:

  Kakav je to general kada ne smije reći istinu o stravičnim događajima, koji su divljaci iz kamenog doba radili nad civiliziranim i miroljubivim narodom, Srbima ! Što se nisi ponudio da budeš svjedok u Hagu, možda su ti i to zabranili ! Ali je čudno da nisi rekao ko je taj, koji je sve to zabranio i nije dozvolio da istina izađe na svjetlo dana ! Svi vi sada pišete knjige i oglašavate se, nisi ti jedini, ali 20 godina kasnije, kada su naše generale, heroje, naše ratnike proglasili krivima i to drastičnim kaznama, a divljake puštali na slobodu !! Još danas treba da pregovaramo o razmjeni teritorija, znači dajemo svoje, za svoje sa našim mučenicima koji svojim prisustvom brane našu svetu zemlju !!! Sramota !!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *