ШОКАНТНА ИЗЈАВА МАКРОНА – Француска и Брисел изненађени

ŠOKANTNA IZJAVA MAKRONA – Francuska i Brisel iznenađeni

1 maja 2017

EU mora da sprovede reforme ili će se suoči sa izlaskom Francuske iz evropskog bloka, rekao je kandidat za francuskog predsednika Emanuel Makron na početku poslednje sedmice kampanje, pred drugi krug predsedničkih izbora koji će biti održani 7. maja.

– Ja sam proevropski orijentisan, branio sam stalno tokom izbora evropsku ideju i evropske politike jer veruje da je sve to veoma važno za francuski narod. Istovremeno, moramo da se suočimo sa situacijom, da slušamo glas naroda. Narod je besan, nestrpljiv i disfunkcija sa EU nije više održiva. U svom mandatu ću razmotriti potrebu da se Evropska unija dubinski reformiše – rekao je Makron.

Prema njegovim rečima, ako se dozvoli da EU funkcioniše na dalje kao što funkcioniše sad – to bi bila izdaja.

– Ja ne želim to da radim. Dan posle izbora bismo mogli da imamo Fregzit ili Nacionalni front, ponovo – upozorio je Makron na partiju svoje protivkandidatkinje.

U prvom krugu izbora, Makron je osvojio više glasova od svog protivkandidata Marin le Pen.

Le Penova je izjavila kako će raspisati referendum o mogućem izlasku iz EU. Ona je dobila podršku građana iz ruralnog dela Francuske i iz bivših industrijskih područja, tako što je obećala da će preuzeti od EU kontrolu nad granicama Francuske i smanjiti priliv migranata.

KOMENTARI8 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Laže sve što zine.

 2. Svedok says:

  Ovaj laze kao Vucic. Naravno da je on covek sistema i da je ovo samo predizborni trik.

 3. hristina says:

  Ups! Bice da ankete ne idu u prilog Rotsildovom bankarskom cati!

 4. Dule says:

  To je priča za malu decu koja je dogovorena definitivno sa Merkelovom i Junkerom kako bi ovaj derpe dobio izbore a iskupio za svoju anti-francusku retoriku koja je neizbrisiva.

 5. Nemanja Vlahović says:

  Ja mislim da laže. Neće on da pokuša ništa. Cipras 2.

 6. SLIP says:

  Mudra izjava kojom je pokupio deo neopredeljenih. Marin je svoje ugasila.

 7. Miraš says:

  "EU mora da sprovede reforme ili će se suočiti sa izlaskom Francuske iz evropskog bloka..." reče Makron da bi dobio jedan deo glasača koji su nezadovoljni sa EU. Ova je vešto otimanje glasova birača koji su neodlučni za koga da glasaju i kolebaju se. A završiće se kao "obećanje ludom radovanje".

 8. ramen says:

  foliranje pred izbore

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *