ШОКАНТНА ИЗЈАВА НЕМАЧКОГ ПРОИЗВОЂАЧА ОРУЖЈА: Наша армија због наоружавања Украјине више не може да брани Берлин

ŠOKANTNA IZJAVA NEMAČKOG PROIZVOĐAČA ORUŽJA: Naša armija zbog naoružavanja Ukrajine više ne može da brani Berlin

11 decembra 2022

ZBOG isporuka oružja Ukrajini, vojni potencijal Nemačke je toliko iscrpljen da će naša vojska, ako bude potrebno, biti u stanju da zaštiti samo kakav mali grad – rekao je u intervjuu listu Süddeutsche Zeitung šef francusko-nemačkog vojnog holdinga KNDS Frank Haun.

„Zemlje NATO su spremne za odbranu jer postoji jak američki partner. Evropa je samo delimično odbranjiva. A Bundesver? Ranije je imao više od dve hiljade tenkova Leopard 2, sada ih ima oko 300. Možda će i dalje moći da štiti Augsburg uz pomoć njegovih građana (300 hiljada ljudi), ali ne i Berlin u kojem živi 3,6 miliona ljudi“ – objasnio je Haun.Naglasio je da je razlog za takvu vojnu slabost Nemačke verovatno to što je njegova zemlja najveći deo svog vojnog arsenala već isporučila Kijevu, pa ga nije bilo moguće brzo obnoviti.

Haun je sadašnje stanje nemačke vojske uporedio sa „isceđenim limunom”.

„Ne treba ni da mislimo da možemo ponovo da sakupimo limun od ostataka ako samo u njega ulijemo sok od 100 milijardi evra. Imamo dosta deficita koje sada treba da nadoknadimo“, rekao je.

Najviše od svega nemačkoj vojsci sada nedostaje, prema Haunu, raketna i topovska artiljerija.

„U prošlosti je postojalo samo nekoliko pravila za vojnu opremu. Danas, u borbenom odeljku tenka, moram da obezbedim da vazduh bude dobar kakav vi ili ja imamo na radnom mestu, čak i kada se puca“, objasnio je on.

Po procenama, Nemačkoj je samo za popunjavanje zaliha granata potrebno oko 20–30 milijardi evra.

(Fakti)

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Od KOGA da brani Berlin ? Aaaa..., da..., jasno mi je...., od Rusa treba da se Berlin brani, jer će Rusi da dođu u Berlin da vam otmu prirodne resurse, gas, naftu, vodu itd.... ! Sve to Rusiji treba da bi pravila Mercedes i ojačala svoju industriju. Poznato je da su Nemci uvek prodavali po izuzetno niskim cenama naftu i gas Rusiji. -:)))

    • Nebojša says:

      Ma oni nisu mogli da odbrane Berlin ni kad su samo radili za svoju vojsku ! 😁

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *