ШОКАНТНА ИЗЈАВА НЕМАЧКОГ ПРОИЗВОЂАЧА ОРУЖЈА: Наша армија због наоружавања Украјине више не може да брани Берлин

ШОКАНТНА ИЗЈАВА НЕМАЧКОГ ПРОИЗВОЂАЧА ОРУЖЈА: Наша армија због наоружавања Украјине више не може да брани Берлин

11 децембра 2022

ЗБОГ испорука оружја Украјини, војни потенцијал Немачке је толико исцрпљен да ће наша војска, ако буде потребно, бити у стању да заштити само какав мали град – рекао је у интервјуу листу Süddeutsche Zeitung шеф француско-немачког војног холдинга KNDS Франк Хаун.

„Земље НАТО су спремне за одбрану јер постоји јак амерички партнер. Европа је само делимично одбрањива. А Бундесвер? Раније је имао више од две хиљаде тенкова Леопард 2, сада их има око 300. Можда ће и даље моћи да штити Аугсбург уз помоћ његових грађана (300 хиљада људи), али не и Берлин у којем живи 3,6 милиона људи“ – објаснио је Хаун.Нагласио је да је разлог за такву војну слабост Немачке вероватно то што је његова земља највећи део свог војног арсенала већ испоручила Кијеву, па га није било могуће брзо обновити.

Хаун је садашње стање немачке војске упоредио са „исцеђеним лимуном”.

„Не треба ни да мислимо да можемо поново да сакупимо лимун од остатака ако само у њега улијемо сок од 100 милијарди евра. Имамо доста дефицита које сада треба да надокнадимо“, рекао је.

Највише од свега немачкој војсци сада недостаје, према Хауну, ракетна и топовска артиљерија.

„У прошлости је постојало само неколико правила за војну опрему. Данас, у борбеном одељку тенка, морам да обезбедим да ваздух буде добар какав ви или ја имамо на радном месту, чак и када се пуца“, објаснио је он.

По проценама, Немачкој је само за попуњавање залиха граната потребно око 20–30 милијарди евра.

(Факти)

KOMENTARI2 коментара

  1. Velika Metla says:

    Од КОГА да брани Берлин ? Аааа..., да..., јасно ми је...., од Руса треба да се Берлин брани, јер ће Руси да дођу у Берлин да вам отму природне ресурсе, гас, нафту, воду итд.... ! Све то Русији треба да би правила Мерцедес и ојачала своју индустрију. Познато је да су Немци увек продавали по изузетно ниским ценама нафту и гас Русији. -:)))

    • Nebojša says:

      Ma oni nisu mogli da odbrane Berlin ni kad su samo radili za svoju vojsku ! 😁

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u