ШОКАНТНА ИЗЈАВА зеленског у вези ДОНБАСА и ПУТИНА

ŠOKANTNA IZJAVA zelenskog u vezi DONBASA i PUTINA

3 decembra 2019

U naporima sa ciljem pronalaska rešenja za sukobe u Donbasu neće biti napretka bez dijaloga sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, izjavio je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski.

On je u video-snimku objavljenom na „Fejsbuku“ rekao da bi se moglo „raditi i bez dijaloga, ali da bi to bilo kao korišćenje sprave za trčanje na kojoj se trči u mestu bez pomeranja napred“.– Ne želimo da trčimo u mestu, želimo da se sve ovo završi – istakao je Zelenski.

Zelenski je naglasio da njegovo učešće na sastanku Normandijske četvorke, koji će se održati 9. decembra u Parizu, neće biti izdaja naroda, jer je samo održavanje sastanka – pobeda.

Ukrajinski lider je naglasio da ne postoji alternativno rešenje za smirivanje sukoba kojim bi se zamenila diplomatska sredstva, uz upozorenje Ukrajincima da ne treba da veruju političarima koji kritikuju održavanje dijaloga, prenio je TASS.

– Diplomatija je jedini način – ubijeđen je Zelenski.

Na pitanje da li veruje Putinu, Zelenski je za poljski „Izborni list“ rekao da se u politici nikome ne može verovati i da nikome ne veruje u politici.

– Voleo sam matematiku u školi. Tu rešavate jednačine sa jednom ili dve nepoznate. S druge strane, ovde je sve nepoznato, uključujući našu zemlju, političare u njoj. Ja dolazim iz poslovnog sveta i smatram da se nikome ovde ne može verovati. Umesto toga, svako gleda svoje interese – kaže predsednik Ukrajine.

(Srna)

KOMENTARI17 komentara

 1. Slobodanka says:

  Dijalog sa Vladimirom Putinom za koji se sad hvata Vladimir Zelenski nikako ne može da nadoknadi dijalog sa Donbasom koji je zvanični Kijev namerno propustio i godinama propuštao igrajući na silu protiv tog istog Donbasa. Izmedju Donbasa i Ukrajine sada je baš velika klisura (jaruga), koju ni Putin ne može da zatvori ma koliko da je moćan. Zapad od Zelenskog očekuje da vrati Donbas pod kontrolu Kijeva, još više od njega očekuju ekstremne snage u Ukrajini, ali od toga biće ništa (nula). Igranka se sad odvija ne u srži problema, nego okolo spolja > da pritisnemo Rusiju recimo zbog njenih interesa u Evropi, te da baš ona Rusija smiri ili zadavi Donbas. To se neće desiti. Rusija ne računa sa ukidanjem antiruskih sankcija, niti će prva tražiti njihovo ukidanje, po pitanju Donbasa Rusija neće učestvovati na podmukao-svirep način da ona Rusija bude daviteljica Donbasa.

 2. Slobodanka says:

  Normandijska četvorka ima dva EU predstavnika Francusku i Nemačku, a prisutne su još Ukrajina i Rusija. Ali čije interese Francuska i Nemačka zastupaju u normandijskoj četvorci? Rusko-evropski odnosi ne zavise od Evrope ni od EU, ni od Francuske i Nemačke, nego od sila poput SAD, V,Britanije, zajedničkog NATO-a, itd. Kakav značaj i ulogu u tome igra Ukrajina? Ona je mala igračka u rukama zapadnih centara moći i biće korišćena i cepana do samouništenja. U grupi Istočnih Slovena pronašli su Ukrajinu i Ukrajince da oni prljavo igraju protiv Rusije u interesu najvećih zapadnih moćnika, a pritom u velikim dvorištima zapada je mir i blagostanje. Može li podlije od ovoga? Ukrajinci su nevidjeno glupi, pa koliki god IQ da im izmere.

 3. persida says:

  Zelenski je kreten, niko i nista. Ali, Putin nije mnogo bolji, on ne moze sa Zelenskim da se razracuna jer mu to ne dozvoljava jevrejski lobi iz Moskve. Imamo istu pricu kao i sa Vajcmanom Porosenkom. Odnos prema ukrajinskim Rusima je jedna od najvecih propusta Putinove politike. Njega vise zanimaju Sirijci nego ukrajinski Rusi. Ako se izuzme vojni arsenal, Putin je sinteza Slobe Milosevica i Vucica.

  • Mile says:

   Interesantno je da uvek navijaš za rešenje koje djavolu sliši (odgovara). Zašto po tebi treba Putin da se razračuna sa Zelenskim? Zelenski ima ozbiljnih problema u svom dvorištu, a ne Putin. Celo vreme cilj SAD i NATO je baš to da zarate Ukrajina i Rusija, a ti baš za to najglupavije rešenje navijaš. Tvoje izazivanje Putina je lažno i podlo, jer Ukrajina je prvenstveno napadnuta od strane Zapada. Ako s nekim predsednik Ukrajine Zelenski treba da se obračuna, to su onda najpre peta kolona, ukrajinski tajkuni, ukronacisti i Zapad, a ne Rusija ili Putin. Kako god mi gledali probleme Ukrajine, ali tamo rešenje nije dvoboj izmedju dva slovenska lidera pred kapijama opkoljene Troje (Ukrajine-Donbasa), pa čiji odabrani ratnik pobedi tome će pripasti grad (tj. Donbas). Danas se ne ratuje na taj način. Danas osvajači neće čestito da žrtvuju ni svoje ratnike, nego vrbuju ratnike iz meni bliskog susednog sela i dovedu te korisne idiote pred moje selo da odrade rat. Ja mogu lako da pobijem Šaju, Gaju i Paju tj. vrbovane iz susednog sela. Ali time neće biti likvidiran glavni neprijatelj, nego imaću samo ozbiljan problem sa susednim selom (državom) biću u dužem neprijateljstvu. Da li tvoj IQ dozvoljava da ovo dohvatiš? Ili već pljuješ po rusofilima, kao najbešnji pas?

 4. Miraš says:

  Zasad nemam utisak da je predsednik Ukrajine Zelenski loša osoba, nego dolaskom na vlast preuzeo je velike probleme koji će se teže rešavati. Najpre velika su i različita su očekivanja od Zelenskog unutar zemlje, a najteže će ugoditi ukronacistima. A tek spolja šta od njega očekuje SAD, zatim EU i ceo Zapad? Dokle je stigla Ukrajina za ove dve decenije? Stigla je dotle da je medju najnerazvijenijim zemljama Evrope. Da li Vam ovo zvuči nekako poznato? Slično Ukrajini i mi smo nakon tri decenije uvedeni u najnerazvijenije zemlje Evrope. Nas Slovene Zapad je baš blagodario. Ovo je vreme zlih moćnika nad planetom, a koji se prvenstveno bave proizvodnjom teške sirotinje po svetu. Što je više sirotinje to su oni uspešniji. Rade pod devizom_ "Opljačkaj države i narode, a upakuj to u finu ambalažu tobožnje borbe za demokratiju i ljudska prava". Što je više sirotinje i opljačkanih država, time postaju bogatiji vodeći svetski imperijalisti-globalisti, a i njima prdružene i poslušne domaće kvazielite; te dve kategorije su u zajedničkom zločinačkom poduhvatu.

 5. Miraš says:

  Evo sad me je Zelenski demantovao po pitanju koliko je on lično "dobar". Mediji Zelenski o Donbasu: "Ja znam da tamo (u Donbasu) postoje oni koji jesu za Ukrajinu. Postoje i oni koji su se izgubili. A postoje i oni koji su za Rusiju. Ovi poslednji mogu da odu." On je takodje istakao da svako može da bira gde hoće da živi. Po njegovim rečima na teritoriji Ukrajine nije časno reći: Ja sam gradjanin Rusije i ovo je moja zemlja. To ne treba (ne može) da bude, javio je predsednik Ukrajine. ... Problem je što on ne uvažava da u Ukrajini živi više od 8 miliona Rusa (bar tako je bilo na zadnjem popisu), a broj onih koji koriste ruski jezik je značajno veći. Cela naša država nema 8 miliona stanovnika. Koji iole ozbiljan državnik sme da na teritoriji svoje države da omalovažava i stavlja u niži neravnopravan položaj 8 miliona stanovnika? I još da im kaže da se sele. Pritom treba imati u vidu i duži istorijski proces tokom kog je Ukrajina nastala. On ne uvažava činjenicu da je Ukrajina u suštini bipolarna država, da njegova država ima i Ukrajince i Ruse, nego hoće celu teritoriju samo za Ukrajince i pored njih eventualno mogu da prodju samo oni Rusi koji su ponizni pred Ukrajincima. Dakle teški čabar je i u zelenkovoj glavi.

 6. Miraš says:

  Evo kako mu je odgovorila Marija Zaharova. Marija Zaharova pozvala je ukrajinske vlasti da garantuju prava stanovnicima Donbasa. „Nisu se ljudi izgubili, već se država izgubila, a onda je izgubila i ljude! A tenkovi poslati iz Kijeva da ‘traže’ ljude neće ih naći. Garantujte stanovnicima njihova prava i oni će se naći sami“. Zaharova je pozvala ukrajinske vlasti da potraže izvor svih zala u svojim redovima. ... Žitelji Donbasa nisu ni učestvovali na izborima 2019 godine, u istočnoj Ukrajini Kijev tada nije organizovao izbore. Žitelji Donbasa nisu ni birali ovog predsednika te da bi im on sada mogao reći kuda da idu tj. da mogu da odu iz njegove države Ukrajine. Zelenski je sasvim sigurno u mentalnom ratu sa Rusima, a hteo bi da uvede mir u celoj zemlji. Kao minimum treba primetiti da ipak je glup. Izgleda da Rusi su za njega samo remetilački faktor, a ukronacisti kojima mora da tetoše i povladjuje izgleda da njih smatra za faktor mira. Alal vera.

  • Miraš says:

   Rekao je i ovo "Diplomatija je jedini način". On prvi nije diplomata unutar svoje zemlje, čim ovako govori. On ne sme da se oštrije suprotstavi ukronacistima, ali zato sme da gnjavi one koji nisu poput ukronacista. Eto tako nekako zna da spolja sada mu treba baš diplomata Putin i to da otkloni njegove veoma grube diplomatske nedostatke. Ovaj zelenko je mladi ukrajinski skorojević, po svoj prilici težeg kova. Verovatno mu smeta što sada žitelji Donbasa mogu da uzmu državljanstvo Rusije. Medjutim oni na osnovu toga računaju na veću pomoć Rusije. Na koga drugog oni mogu da računaju i to nakon 5 godina rata i prilično stresnog života? Da li treba da zovu malenu Kirgiziju u pomoć, ako bi Rusija ostala gluva na njihove probleme?

  • persida says:

   Zelenski je samo kelner nacistickog cionizma, nista vise.

 7. M says:

  Što je šokantno u izjavi Zelemovskog?!?

  • Miraš says:

   Deo domaće ukrajinske javnosti, onaj najagresivniji, veoma je sumnjičiv po pitanju susreta Zelenski-Putin; oni ne žele da se taj susret dogodi. Zelenski se ovim opravdava što će do tog susreta uopšte doći. Ali čim tako mora to znači da su Zelenskom male moći da popravi stanje u Ukrajini. Poseban problem je što i neki moćni krugovi u SAD i na Zapadu, očekuju samo to da Ukrajina i dalje bude njihov ker napadač na Rusiju.

 8. padre says:

  Iz kojeg to poslovnog sveta dolazi ovaj komičar?

 9. Pera says:

  Kad neko hvali ukrajince na vlasti, to mu dodje isto kao kad bi hvalio ustase u hrvatskoj !

  • Milan says:

   Zelenski se rodio u Krivom Rogu u Dnjepropetrovskoj oblasti u Ukrajini u jevrejskoj porodici, ponegde piše u ukrajinsko-jevrejskoj porodici. Po nacionalnosti Ukrajinci su na vikipediji uneli da je Jevrej. "Nacіonalьnіstь єvreй".

  • Milan says:

   Zelensьkiй, narodženiй u Krivomu Rozі bіlя Dnіpra v rodinі včenih-єvreїv, ne zgaduvav pro svoю єvreйsьku іdentičnіstь v іnterv’ю do či pіd čas kampanії Gazeta Haaretz, Іzraїlь Zelenski je rođen u Krivom rogu u porodici jevrejskih naučnika. Nije pominjao svoj jevrejski identitet u intervjuima pre ili u toku kampanje. Novine Harec, Izrael. ...

  • Slobodanka says:

   Ponegde piše da Rima majka Vladimira Zelenskog je Jevrejka, ali i da je on oženjen sa nejevrejkom. E ovo je šou. Putinova majka je poreklom Jevrejka, a oni u Ukrajini kao sa kopi-paste lepo nameste predsednika čija je majka takođe Jevrejka.

 10. Sarmat says:

  Ja pouzdano znam da se ukrajinskim nacistima ništa ne može vjerovati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *