ШОКАНТНА ОДЛУКА Савета Европе!?

ŠOKANTNA ODLUKA Saveta Evrope!?

27 novembra 2017

Savet Evrope razmatra mogućnost donošenja odluke o ukidanju sankcija Rusiji, jer se plaši povlačenja Moskve iz ove međunarodne organizacije.

To piše “Fajnanšel tajms“ pozivajući se na generalnog sekretara Saveta Evrope Torbjorna Jaglanda, a prenosi “Sputnjik“.

“Biće veoma loše ako Rusija napusti ovu organizaciju, jer su konvencija i sud veoma važni za građane Rusije“, rekao je Jagland.

On je dodao da bi povlačenje Moskve iz Saveta Evrope imalo negativan uticaj na Evropu.

“Jer ćemo tada dobiti Evropu bez Rusije, što će biti veliki korak unazad“, istakao je Jagland, prenosi “Fajnenšel tajms“.

On je odbacio navode da su se ruski zvaničnici sastajali sa njim i pretili da će se povući iz organizacije, piše list. Prema Jaglandovim rečima, odbijanje Moskve da plati doprinose za budžet Saveta Evrope može dovesti do toga da Rusija napusti organizaciju dobrovoljno ili na inicijativu drugih zemalja.

Generalni sekretar Saveta Evrope naglasio je da organizacija neće dovoditi u pitanje svoje principijelne stavove i priznati “aneksiju“ Krima. Pritom je neophodno trezveno proceniti ovlašćenja organizacije koja štite ljudska prava svuda gde žive ljudi, uključujući i Rusiju i Krim, dodao je on.

Savet EU je 28. juna ponovo produžio za šest meseci restriktivne ekonomske mere protiv Rusije. Brisel nastavlja da povezuje sankcije sa punom implementacijom Minskih sporazuma o Ukrajini. Ruska strana smatra da je to apsurdno, jer ne predstavlja stranu u sukobu. Moskva je kao odgovor na proširenje sankcija EU produžila period embarga na uvoz prehrambenih proizvoda do 31. decembra 2018.

(Sputnik)

KOMENTARI5 komentara

 1. Kulak says:

  Savet Evrope je birokratsko čudovište u kome uhljebi dižu lovu.

 2. Pero Joksimovic says:

  Da, da. Ta ista Evropa sa svojim protivprirodnim institucijama je okupirala i opljačkala srpski narod u interesu "zaštite ljudskih prava". Evropi su važnija "ljudska prava" od života ljudi. Mi Srbi nismo mogli da se zaštitimo od neljudskih Evropejaca ali Rusi će tom tirjanstvu stati nogom zavrat...

 3. Velika Metla says:

  I ovi se Rusi svuda trpaju!!! Šta će,bre,vama tamo nekakvi eu-saveti i savezi??? Pa to je poljačkaška oligarhija,koja krv pije narodima!

 4. goran says:

  Bice kako naredi Rotsild.

  • Zaharije Serak says:

   Upravo tako.Nema skidanja sankcija,jer rade.Price o uspjesima Rusije na svim poljima su "suplja u Preduzecu " sto se govorilo i u mome Sarajevu.Istina je drugacija,najbolji pokazatelj Rublja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *