ШОКАНТНА ОДЛУКА ТРАМПА у вези Сирије!

ŠOKANTNA ODLUKA TRAMPA u vezi Sirije!

29 marta 2018

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da će američke snage uskoro da se povuku iz Sirije.

– Idemo uskoro iz Sirije. Neka se drugi brinu sada o njoj – rekao je Tramp tokom govora u Ričfildu u Ohaju.

On je odluku saopštilo pozivajući se na “poraz Islamske države“, ali i potrebu da se brane američke granice i izgradi urušena infrastruktura.

KOMENTARI6 komentara

 1. goran says:

  Tramp laze, to je vec obecavao pa nije ispunio. Teska lazovcina.

  • doktrina soka says:

   Hehe,naravno da laze,samo sto ne kaze da ce Cionisti kreniti na osvajanje I rat protiv Irana.

   • Velika Metla says:

    doktrina šoka,dok god ima dovoljno latinosa,rvata,crnaca,poljaka,novoformiranih "crnogoraca",i ostalog bašibozuka oni će ratovati! Topovsko meso od pomenutih se uvek gura u prve redove,jer se takvima najmanje veruje,a i pogodni su da se u prvim redovima dokažu na vernost svom novom gazdi!

 2. Miraš says:

  NEĆE MILOM VRATITI NAFTU SIRIJI: Amerikanci grade ogromnu vojnu bazu u Deir Ez Zoru! 03/27/2018 17:46 Ratni izveštaji Sirija / Irak Svet Planeta U nastojanju da osiguraju kontrolu nad najvećim rezervama nafte u Siriji, Sjedinjene Države počele su izfgradnju velike vojne baze u pokrajini Deir Ez Zor, izjavio je za tursko izdalje Sputnjika Mehdi Kobani, visoki oficir kurdske organizacije SDF, koja za račun Amerikanaca upravlja velikim delom sirijske teritorije na severu i istoku zemlje. Amerikanci grade vojnu bazu (Foto: JuTjub) Prema njegovim rečima, SAD gradi veliku vojnu bazu u regionu Al Omar, području Deir Ez Zora u kom se nalaze najbogatija nalazišta nafte u Siriji. - Zbog bezbednosnih pretnji, ne možemo da pružimo više informacija o veličini nove instalacije. U ovom trenutku teška mehanizacija vrši pripremne radove, a gradilište obezbeđuju snage SDF-a, rekao je Kobani. Ovo je samo još jedan u nizu pokazatelja da rizik od velikog obračuna između Rusije i SAD u Siriji raste iz dana u dan, jer će "veliku vojnu instalaciju", sasvim sigurno, pre svega popunjavati američki vojnici. Osim toga, Pentagon je u sirijsko okruženje uputio značajan broj vojnih snaga, o čemu više možete da pročitate OVDE.

 3. Miraš says:

  - Razvaljujemo Islamsku državu (ID). Izaćićemo iz Sirije, ono kao, vrlo vrlo uskoro. Ostavićemo drugim ljudima da se brinu o tome", rekao je Tramp tokom današnjeg govora u Ohaju. Kako kaže, iako drugi možda misle i da nije tako, on je bio protiv operacija u Siriji od saog početka, ali je naglasio da će američke snage uskoro stoprocentno uništiti ID i "vratiti sve", iako ije baš najjasnije šta je pod time mislio. On se Sirije dotakao govoreći o tome da je neophodno preusmeriti budžetsku potrošnju na domaću infrastrukturu. - Izaćićemo odatle vrlo uskoro i vratiti se u našu zemlju, kojoj pripadamo i u kojoj želimo da budemo, rekao je Tramp na oduševljenje prisutnih.

 4. Miraš says:

  ....... U prilično nesuvislom govoru, predsednik SAD rekao je i sledeće: - Mi izgradimo školu - oni je dignu u vazduh. Mi izgradimo školu - oni je dignu u vazduh. Znate li šta imamo za to? Ništa... Često sam govorio, zadržite naftu! Da smo mi zadržali naftu, bili bismo OK. Da smo zadržali naftu, ne bismo imali Islamsku državu! Oni su zadržali naftu, mi nismo zadržali naftu. Glupo! Glupo! Glupo! Malo ko je uspeo da shvati šta je Tramp ovim rečima želeo da kaže.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *