ШОКАНТНА ОДЛУКА ТРАМПА: Уводи санкције за четири града у АМЕРИЦИ

ШОКАНТНА ОДЛУКА ТРАМПА: Уводи санкције за четири града у АМЕРИЦИ

3 септембра 2020

ДОНАЛД Трамп је објавио да ће градове попут Њујорка, Вашингтона, Сијетла (држава Вашингтон) и Портланда (Орегон) лишити федералног финансирања зато што њихове власти не спречавају „анархију, насиље и разарања“.

Учинио је то у форми меморандума који је дистрибуирала Бела кућа.У том документу се наглашава:

„Моја администрација неће дозволити да се долари од савезних пореза користе за финансирање градова који себи дозвољавају да се претворе у зоне безакоња“.

Према меморандуму, влада САД ће успоставити надзор над федералним финансирањем Сијетла, Портланда, Њујорка и Вашингтона:

„Неопходно је да федерална влада преиспита употребу савезних средстава од стране јурисдикција које толеришу анархију, насиље и разарање у америчким градовима“.

Амерички председник се претходно прогласио за браниоца „реда и закона“ који је спреман да чврстом руком обнови нормалан живот у земљи након превирања и немира који су уследили након мајског полицијског убиства црнца Џорџа Флојда.

То је за Трампа – у политичком смислу – потенцијално повољан потез. Неки су га већ упоредили са изборном стратегијом Ричарда Никсона у ситуацији након смрти Мартина Лутера Кинга 1968. године.

Могуће је да ће му у предизборној кампањи помоћи и полицијско убиство које се управо догодило у Вашингтону.

Све је почело од дојаве полицији да се у једном паркираном аутомобилу налазе „мушкарци са оружјем“.

Кад су се полицајци појавили, неки из тог аутомобила су почели да беже. Један од полицајаца је пуцао и тешко ранио црнца који је убрзо умро у болници.

Неки очевици тврде да жртва није била наоружана и да је убијена са леђа.

Полиција је објавила да је запленила два пиштоља, али без објашњења због чега се пуца у леђа лицима која беже а да полицајци нису уверени да су починили неко кривично дело.

Како се и могло очекивати, на месту убиства убрзо су се окупили активисти покрета Black Lives Matter.

Треба ли подсећати да у свим градовима које Трамп има намеру да казни ускраћивањем федералног новца власт држе представници Демократске партије?!Неки од њих су, иначе, већ кажњени и од демонстраната које подржавају.

Градоначелник Портланда Тед Вилер објавио је да је напустио властити стан због пожара који су демонстранти изазвали у згради у којој се налази.

Трамп је Вилера пре неколико дана назвао „безумним леворадикалним демократом који пасивно посматра како се уништава град који му је поверен“.

KOMENTARI2 коментара

  1. kk says:

    Cinjenica je da se anarhisticko-teroristicke akcije, protiv savezne vlade i predsednika Trampa, odvijaju u gradovima kojima upravljaju demokrate.

  2. električar says:

    Je l' to nešto obojeno, kao obojena revolucija?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u