ШОКАНТНА ОДЛУКА ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ!

ŠOKANTNA ODLUKA VELIKE BRITANIJE!

29 novembra 2018

Britanski admiral se oglasio usred eskalacije tenzija između Rusije i Ukrajine nakon što su tri ukrajinska ratna broda pogazila međunarodno pravo tako što su ilegalno ušla u teritorijalne vode Rusije što je Moskva nazvala unapred spremljenom provokacijom koju je organizovao Kijev.

Admiral Lord Alan Vest rekao je da upućivanje obaveštajnog (špijunskog) broda kraljevske mornarice Velike Britanije u Ukrajinu usred velikih tenzija sa Rusijom „nije pametna ideja“ i smatra da se umesto toga pošalje razarač tipa klase 45.

– Ako pošaljemo brod u oblast gde bi izbio sukob, bilo bi razumno poslati brod koji može da se brine o sebi i koji bi mogao da se bori – rekao je Vest.

On je takođe upozorio da akcije NATO-a mogu dovesti do napetosti u regionu nakon incidenta u Kerčkom prolazu.

– Morate vrlo pažljivo da razmišljate o raspoređivanju snaga blizu Rusije. Ako pošaljemo veliku vojsku NATO-a, to će se smatrati agresivnim stavom – ali mogli bismo imati ograničen broj brodova koji će nadgledati slobodu plovidbe.

Prošle nedelje britanski ministar odbrane Gejvin Vilijamson najavio je da će London u Ukrajinu rasporediti više trupa i brod kraljevske mornarice kako bi branio „slobodu plovidbe“.

– Sve dok se Ukrajina suočava sa ruskim neprijateljstvima, naći će čvrstog partnera u Ujedinjenom Kraljevstvu – rekao je svom ukrajinskom kolegi.

U nedelju su dve topovnjače i jedan tegljač plovili iz Crnog mora prema Kerčkom prolazu, ulazu u Azovsko more i ignorisali zakonske zahteve ruske strane da napuste to područje, a zatim su posegli za opasnim manevrima.

Kao rezultat toga, Rusija je otvorila vatru na brodove i zaplenila ih, takođe je zarobila mornare sa broda.

Moskva je izjavila da je to bila jasna provokacija u suprotnosti sa članovima 19 i 21 Konvencije Ujedinjenih nacija o pomorskom pravu i obećala da će sprečiti bilo kakav pokušaj da se ospori ruski teritorijalni integritet.

Reagujući na incident, kancelarija premijera Velike Britanije Tereze Mej osudila je ruski „čin agresije“:

– Osuđujemo akt agresije Rusije povodom zaplene tri ukrajinska broda i njihove posade. Ovaj incident pruža dodatne dokaze o destabilizacijskom ponašanju Rusije u regionu i kontinuiranom narušavanju ukrajinskog teritorijalnog integriteta.

(Pravda)

KOMENTARI16 komentara

 1. Pikt says:

  Nije problem u britanskim brodovima, potopiće I'm ostrvo.

 2. ergas45 says:

  A sto? Ja bas mislim da je to dobra ideja, manja ce biti steta kad rusi izbuse i posalju na dno mora tu jeftiniju kantu...

  • Miraš says:

   Šteta bi bila za Crno more da se zagadjuje sa potopljenim brodovima i britanskim lešinama. Sve države crnomorskog regiona planirale su da se razvijaju od turizma i trgovine, a kada na njihovom zajedničkom Crnom moru zapadne sile režiraju sukobe i rat sve to propada. Bugarska, Rumunija i Turska, bez obzira što su članice NATO-a, nemaju uticaja na odluke svoje NATO centrale - da im ne otežava privredni život i bukvalno život. Posebno zabrinjava lakoumnost aktuelnih ukrajinskih vlasti. Ukrajina izvozi žitarice za Indoneziju, Filipine. itd. te kojim putem se vrši transport. Ukrajinci pucaju i sami sebi u noge želeći da u Crnom moru naprave novo ratno žarište. Britanska arogancija takodje će doprineti osipanju i raspadu NATO-a.

  • SLAVKO-KNIN says:

   Os ti ici ratovati za Ruse eli a??????Os poslati svog sina u Rusiju da brani Rusiju i da tamo zagnjoji?????Ajde majkane kani se Rusa sta njesi tako ratoboran bijo 1995 kad je trebalo Krajinu braniti????Dje si bijo u Maju 1995 kad su ustase napale Zapadnu Slavoniju????Esi li tad peka janjce na prvoMajskom uranku eli Majkane.Tad te je bolijo k..ac za Krajinu zdera si janjetinu.A sad mudrujes o nakom ratu.Kani se Rusije Srbiji Rusija netreba i mora se Rusije otarasiti.Ki sta se mora otarasiti Kosova i Srba u Crnoj Gori.Kaki su to Srbi u Crnoj Gori koji mjenjaju naciju ki carape????1945 nji 90% se izjasnjavali ki Srbi a danas se nji jedva 30% izjasnjavaju ki Srbi.Pitam te eli to utemeljen narod??????NIJE cim mjenjaju naciju kako im kad godi.Je..s take Srbe toga se moramo otarasiti.

   • Roy says:

    Ma ko bi vas branio 1995 kad ste bili sverceri i kriminalci najgore vrste. Niko nije isao na liniju. Kad je stizala pomoc iz Srbije u hrani i opremi onda ste je prvi vi u Dalmaciji kupili i pljackali, a kad je trebalo ratovati onda ste digli sirotinju sa Korduna, Banije i Like da vam brane Dalmaciju. Iako je i moja kuca pala i unistena u Oluji bilo mi je jako drago sto su pali Knin, i Obrovac. Neka se i vama stalo pa neka i moja kuca ode. Hvala Tudjmanu sto vas je progna i popalio. Drago mi je sto vise nikad necete laprdati i lajati po Dalmaciji. Sad peri drobove od krmaka i gnjij u nekoj vojvodjanskoj podrumini.

    • SLAVKO-KNIN says:

     Koji si ti licemjeran cojek.Kad se pojavijo onaj Milosevicev snimak dje priznaje da je izda Krajinu.Tad si napada ove Srbijancine komentatore u stilu da je Milosevic i Srbija glavni krivac za nesrecu Krajiski Srba.A danas velis da ti je drago sta si izgubijo svoju kucu jer su Knin i Dalmacija izgubljeni.Pa ti njesi pravi Krajisnik cim tako govoris ti si vjerovatno onaj Krajisnik ciji su preci u Krajini prusutni jedva 300 godina.Moji Preci sa Cacine strane u Dalmatinskoj Zagori zive 640 godina po Crkvenim knjigami.A Preci sa Materine strane su autogtoni Dalmatinski Pravoslavni Morlaci.Cim tako bezosjecajno velis da ti je drago sta si izgubijo kucu.Bas bi volijo znati iz kojeg si djela Krajine Dalmatinac njesi to vidim.Dalmacija je Majkane oblast u Hrvatskoj sa naj vecom koncentracijom Srba bila do 1995.Oko 120 iljada Srba je zivilo od Splita do Zadra naj veca koncentracija je bila u Sjevernoj Dalmaciji dje je zivilo 89 iljada Srba.I kako ti onda ocekujes da Dalmatinci nebudu predvodnici dogadjaja u Krajini?????Pa svojim brojem je logicno da ce zauzeti prvo mjesto u odlucivanju u Krajini.Nes valjda ocekivati da Srbi iz Zapadne Slavonije budu predvodnici u odlucivanju koji je jedva bilo 30 iljada manje ih je bilo neg Licana????Na kraju krajeva prva puska u Krajini je vavje pucala prvo u Dalmaciji.I u vrjeme Mlecana,Austrije,pa onda amo perijod drugog Svjetskog rata preko Cetnicke Dinarske divizije zakljucno sa ovijem ratom iz devedesetije.Dalmacija je imala Vuka Mandusica to nikad ne zaboravi a imali smo i Stojana Jankovica dok drugi krajevi po Krajini to njesu imali.

 3. M says:

  Neprijateljski brodovi možda stignu ispaliti prvi plotun na Ruse u Ukrajini,ako Rusi tamo uđu!A onda će biti uništeni(a možda i prije toga)!A ako zapucaju na Rusko tlo,onda će i Rusija raketirani njihove matične države ili nalogbodavce!Tako da je slanje neprijateljskih brodova u malo zatvoreno Crno more na streljanu,zapravo ispis tih brodova i ljudi!Ako ne vjeruju,nek odu tamo i zapucaju na Ruse!

  • SLAVKO-KNIN says:

   Majkane ti ne razumijes nacin na koji ce Zapad ubiti Rusiju.Zapad ce Rusiji otvoriti dva istovremena rata u Ukrajini i Siriji pa ce im uvesti jos sankcija.Konkretno sankcije na avijo saobracaj i na plovni saobracaj pas onda viditi sta ce Ruse snaci.Nece nidje njevi putnicki avijoni moci letiti a niti ce im brodovi moci ploviti.Rusija ce krepati isto ki ona moja dva posjeka koja sam jutros zakla.Presjeka sam im arteriju a oni se samo ritaju bespomocno i tako sve dok njesu iskrvarili.Inace ja za razliku od vas Srbijanaca posjeke koljem na svoj tradicijonalni Dalmatinski nacin.Ne koristim nikakve mjesarske pistolje niti cekice niti teske mace za osamucivanje.Izvucemo posjeka sajlom iz svinjca 6-7 ljudi ga povali na zemlju i onda ga koljem na zivo.Ovaj sistem je naj bolji sistem mjeso poslje ima piseban i ljep ukus bilo da je sirovo ili suseno.E na taki nacin ce i Rusija da iskrvari.Zapad je Rusiju vec ubo nozem na par mjesta a to je Sirija Ukrajina Sankcije sad Rusija krvari i samo ce ceka da krepa.

   • Dani says:

    Svi vec znamo da si stara utovljena veprina,verovatno si isfrustriran,jer se ne dopadas zenama.O Srbima,Rusima,cojstvu,junastvu,obrazu,ratovanju,a narocito o svetskoj politici razumes se ko Marica u...znas ti vec cemu.Bolestan si i leka ti nema!Bolesta u glavu!

    • Velika Metla says:

     Deni,kamo sreće da je veprina,imali bi smo masti dosta,ovako samo...............goMna! Prezir je za takve najbolji "lek"!

 4. Vesko says:

  Rusija ce onda poslati svoje avione i podmornice, i brodove uz obale Britanije i onda ce se malo gledati preko nisana. I sta onda? NATO agresori idu na dno istorije kako god, krenuli u rat protiv Rusije ili ne.

 5. padre says:

  Ovi misle, da će tako kao sa Aegentinom!

 6. padre says:

  Na št a je spao imperij, gde sunce ne zalazi!Poslaće jedan brod, a ostala tri čuvaće za svaki slučaj!

 7. Miraš says:

  V.Britanija pre tri dana bila je na SBUN u grupi zemalja protiv stavljanja na dnevni red ruskog predloga da se razmotri situacija u Kerčkom moreuzu, a na ovaj način pokazuju da ih to pitanje itekako interesuje i to samo na mišiće tj. uz pomoć sile. Ovo pojačava sumnju - koliki je doprinos britanaca u kreiranju ukrajinske provokacije kod Kerča. Šta još planiraju za naredne dane? Jasno je da oni ne mogu da poraze Rusku Federaciju, ali prouzrokovanje i eskalacijom sukoba u Crnom moru ili još južnije u Egejskom moru mogu da uspore kretanje ruskih brodova prema Siriji. Imam utisak da je Sirija glavni cilj zapadnih hijena.

 8. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  "... ali mogli bismo imati ograničen broj brodova koji će nadgledati slobodu plovidbe." A nemate satelite???

 9. Barakuda says:

  Čiča Draža je davno rekao : da ne postoje englezi, nijemci bi bili najgori narod na svijetu !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *