ШОКАНТНА ОТКРИЋА ИЗ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА! Срби продавали Србе?

ШОКАНТНА ОТКРИЋА ИЗ ХАШКОГ ТРИБУНАЛА! Срби продавали Србе?

18 октобра 2020

Српским оптуженицима у Хашком трибуналу главе су продавали баш Срби, како би избегли кривицу и дугогодишњу робију! Ово за домаће медије тврди познати београдски адвокат Боривоје Боровић у својој књизи „Хашки пут“, која ће светлост дана угледати после Нове године. Боровић тврди да је било педесетак лажних сведока, који су својим сведочењима послали српске оптуженике на дугогодишње робије.– У Хагу сам сретао наше генерале, војна лица и полицајце, који су сведочили и лагали против наших оптуженика у разним процесима, у страху да они не буду оптужени. Међу њима су били и разни заштићени сведоци из Србије, а неки од њих су били новинари, који су лагали у корист Хашког трибунала. Ја сам то и кроз пресуде доказао. На име тога су добијали паре, па су онда формирали разне невладине организације, чији су чланови држали предавања по свету о наводним злочинима Срба, све лажно. Било је десетак заштићених сведока, а у разним предметима против Срба било је око 50 лажних сведока – наводи Боровић , који је четири и по године у Хагу бранио Мирослава Радића (58), бившег официра ЈНА, ослобођеног оптужбе за помагање у убиствима и мучењу хрватских заробљеника у Вуковару 1991.

Албанци куповали пресуде

Боровић истиче да се у Хашком суду међу адвокатима увелико причало како су оптужени Албанци куповали ослобађајуће пресуде, иако је против њих било низ доказа у корист српске стране.

– Било је врло неуобичајено да се, и поред великог броја доказа против албанских војника, које је прибавило српско Тужилаштво за ратне злочине и доставило их Трибуналу у Хагу, да су исти напречац били листом ослобођени! Хрватски адвокати и други су се такође чудили томе и говорили да је врло могуће да су они купили пресуде. Докази су били толико очигледни, а они су ослобађани под необјашњивим околностима – открива Боровић шта се све дешавало из кулиса Хашког трибунала.

Тако је, истиче познати адвокат, на волшебан начин ослобођен и Рамуш Харадинај (52), некадашњи командант ОВК у подручју Дечана, који је у Хашком трибуналу ослобођен кривице за злочине над цивилима на западу Косова 1998. године.

– За Харадинаја се знало да је убијао сведоке, али није било доказа. За друге је доказа било, али су донете ослобађајуће пресуде – каже наш познати бранилац.

Сусрет са Милошевићем

Боровић открива и да је у Хагу имао прилике да се сретне са бившим председником СРЈ Слободаном Милошевићем и лидером радикала Војиславом Шешељем.

– Са Милошевићем сам се срео у суду и руковали смо се. Попричао сам са њим као човеком. Међутим, следеће сусрете сам избегавао, јер сам се сетио његовог понашања када је био диктатор у Србији. Али тамо сам се људски руковао, јер ми је било жао што је у Хагу. После тога је свом адвокату Зденку Томановићу стално говорио: „Ето, и Боровић ме подржава у одбрани српства“, што год то значило. Зденко ми је преносио и говорио ми: „Уби ме, сваки дан помиње како се с тобом видео и како ти подржаваш његову борбу за српство“. Са Шешељем сам се сретао, били смо у добрим односима. Раније сам био његов бранилац у Србији, виђали смо се и чак сам му давао сугестије за један његов предмет – открива Боровић, а у својој књизи коју ускоро завршава описаће одбрану, сусрете са хрватским и албанским адвокатима, али и друге пикантерије.

(Ало)

KOMENTARI4 коментара

 1. persida says:

  E, ako si blizak sa Seseljom, to samo znaci da si i ti radio za hrvatsku Udbu.

 2. šiško says:

  Već samo to što su lagali je nedopustivo i neoprostivo. Na stranu što su lažno optuživali svoje saborce, kolege ili sugradjane. Za to su zaslužili dodatne kazne i ne treba im oprostiti ni dana robije, ni trunku kazne. Ali MI ostali treba da shvatimo šta se to dešavalo u Hagu i oko njega, ne da bismo opravdali lažove ili im oprostili, već zbog sebe, da bismo naučili lekciju kako da slične strahote izbegnemo u budućnosti. Oko Srbije je bila ispletena gusta mreža potpune izolacije, sankcija, pljuštale su sa svih strana bombe, klevete, uvrede, nipodaštavanje, osporavanje i sumnjičenje za sve i svašta. Na sve strane samo bezizlaz i beznadje! U takvim uslovima većina ljudi u Srbiji se osećala potpuno izgubljeno i bespomoćno. Ja lično sam bio za to da se svi koje je hag optužio odmah odazovu pozivu, a da država angažuje najbolje svetske i naše advokate, stručnjake za kontinentalno i anglosaksonsko pravo koji će ih obučavati, predavače za engleski jezik i informacione tehnologije koji će pomoći našim advokatima i optuženima da prate i kontrolišu tok sudjenja, da obezbedi (država) finansijsku i svaku drugu podršku porodicama radi njihovog normalnog održavanja kontakata sa optuženima i života uopšte. Mnogo toga je trebalo uraditi i na medijskom planu, mada mislim da je već i samo redovno prenošenje zasedanja u najkrupnijim slučajevima bilo veoma značajno, ali ipak je moglo još štošta da se uradi (ne da se unapred brani optuženo lice, već da mediji nadziru ispravnost postupaka, jer se dešavalo svašta, i tužioci, a ponekad i sudije su obilato kršili čak i sopstvena pravila). I na mnotim drugim poljima se moglo mnogo učiniti. Država je, suprotno tome, optužene prepustila njima samima i pravila se blesava. U takvim uslovima ni od pojedinaca se nije moglo očekivati previše. Pad morala, izdaja države, naroda, kolega i prijatelja bili su očekivani i skoro normalni. LESSON LERNED: NIKAD VIŠE ne smemo ostaviti pojedince da se sami bore protiv svetskih nemani. Ako budu osudjeni, u redu, odležaće svoje kazne, ali dotle im se mora pomagati koliko god je to potrebno i moguće.

 3. Cp6a says:

  Хвалисави петао, благо речено.

 4. Косовац says:

  Можемо да замислимо какав је то „бранитељ“ на Хашком трибуналу, који је изјавио да је Ратка Младића требало убити пре него што је почео да чини злочине против човечности. ……….Чујеш, мали Ђокица се сетио какав је диктатор био Слободан Милошевић, док је он био СПОвца Вука Драшковића, па више није хтео да се дружи са Слободаном. ……….Заиста, треба човек да има јак стомак па прочитати све лажи које сервира овај српско-црногорски издајник сорошоид страни плаћеник „адвокат“. Али нека, треба видети која ће будала купити ову његову књигу коју је вероватно писао његов шура Вук Драшковић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u