ШОКАНТНА РУСКА АНАЛИЗА: Трећи светски рат ће највероватије ПОЧЕТИ ОВДЕ!

ŠOKANTNA RUSKA ANALIZA: Treći svetski rat će najverovatije POČETI OVDE!

3 maja 2019

Zamenik predsednika Akademije ratnih nauka i ruske artiljerije, pukovnik Konstantin Sivkov, izdvojio je mesta gde bi lokalni sukobi mogli prerasti u Treći svetski rat.

U svom članku objavljenom u časopisu Military-industrial Courier, Sivkov opisuje svoj stav da se vojni sukobi intenziviraju zbog pogoršanja regionalnih tenzija i to od strane zapadnih sila.„Jedan okidač mogao bi biti pojava kurdske države uz separaciju dela Iraka i Sirije“, upozorio je stručnjak. Sivkov takođe ne isključuje da bi unutrašnji problemi velikih zemalja, na primer Turske, mogli izazvati građanske ratove. Prema njegovim rečima: „Postoji mogućnost agresija SAD, Izraela, zemljama NATO-a i njihovih saveznika monarhija Persijskog zaliva protiv Irana“.

„Ovo bi bio rat na lokalnom nivou“, piše Sivkov uz upozorenje da sledi nastavak iranskog nuklearnog i raketnog programa ili početak vojnog sukoba između Teherana i jedne od ključnih zemalja Persijskog zaliva, verovatno Saudijske Arabije. „Geopolitička osnova ovih i drugih sukoba biće protivljenje Saudijskoj Arabiji i SAD s jedne strane, i Kini i Iranu s druge strane, za dominaciju u regiji“, rekao je ovaj ruski analitičar.

Konkretno, Sivkov je kao na druga potencijalna žarišta ukazao na rat u Avganistanu gde bi se Kina mogla umešati, zatim deljenje sfera uticaja na Arktiku i posvećenost nekih zemalja Južne Amerike oslobađanju od američkog uticaja. Prema rečima ovog analitičara, u Aziji glavni izvori srednjeročnih vojnih tenzija leže na Korejskom poluostrvu, između Japana i Kine oko spornih ostrva, i između Japana i Rusije oko Kurilskih ostrva, kao i pitanje Tajvana.

Sivkov je inače poznat po svojim tvrdnjama da je američka vojna snaga inferiorna u odnosu na rusku i po svojim hiperdramatičnim vojnim predlozima. Naime, ranije je Sivkov predložio gradnju termonuklearne rakete po ceni od 210 milijardi dolara kako bi se sprečila pretnja od udara asteroida. U više navrata je preporučio raspoređivanje oružja za masovno uništenje kako bi se Rusija suprotstavila SAD-u. Osim toga je tvrdio da Rusija mora graditi tako moćne nuklearne bojeve glave da bi mogle pokrenuti katastrofalne geofizičke procese na američkoj teritoriji kao što je aktiviranje vulkana Jelouston.

(Index.hr)

KOMENTARI9 komentara

 1. Bole says:

  Pametno zbori čovek. Aktivirati Jelovston i rešiti sve planetarne probleme.

 2. Vojna i ojdesve says:

  Samo napred...

 3. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  JELOUSTOUN...KAKVA BI TO ROKERICA BILA :-)))

 4. Rasta malog, čupave i ulepljene kosurine na ogromnoj rohavoj glavi, kratkih i krivih nogu, kroz koje bi se, kad stoji u stavu „mirno“, bez muke provukao kakav debeljko da se ne očeše, toliko je prostrano O što ga one prave, u starom prepravljeno says:

  Šokara. Predvideo sam i da će Srbija da nestane nakon tog rata.

  • Kujsibrepati says:

   Remember remember remember samo WW3 spasava Ameriku od ekonomske propasti

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   Slabo razmišljaš ili si slabo obrazovan; kao i '45. kad su nacisti i 3.Rajh nestali, tada su nestali i njihovi vazali-KROmanjonci (hdh) i ostali koji su tada dobili "svoje države" od Hitlera, tako će da nestanu isti oni koji su i od kauboja dobili "svoje države". Bežanija će da bude preko Drave kao što je bila bežanija preko Save '92.

  • Gardista says:

   Ma ajde i sta jos...pricaj, pricaj...

 5. pravda says:

  Amerika MORA NESTATI ,da bi se covecanstvo oslobodilo zla .

 6. Budi Bog s nama says:

  Kada ovo budu čuli Ameri o pokretanju geofizičkih i termalnih aktivnosti vulkana Jelouston dobiće mekanu stolicu. To nije nikako nije smeo da pomene jer oni uvek unapred prave scenario i deluju na njega kao "bolje sprečiti nego lečiti." A posle ove šok izjave mogu samo da razmišljaju kako i oni to isto da urade na Ruskom tlu. Ova izjava bi mogla da posluži kao opravdanje zašto su uveli sankcije Rusiji, i zašto žele da Rusi ne postoje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *