ШОКАНТНА ТЕОРИЈА: Ми смо само део паралелног света који постоји у космосу!

ŠOKANTNA TEORIJA: Mi smo samo deo paralelnog sveta koji postoji u kosmosu!

30 decembra 2016

fdgtrtrghersgf34we-640x400Vodeći astronom je otkrio da naš univerzum nije jedini i da je moguće da živimo u paralelnom ili alternativnom univerzumu.

Ranga Ram Čeri je nedavno mapirao pozadinsko kosmičko zračenje – svetlo preostalo od Velikog praska – a zatim je uočio „misteriozni sjaj“.

Čeri je rekao da se uglavnom skeniranjem pozadinskog kosmičkog zračenja može pronaći samo buka, ali je dodao da su sjajne tačke koje je uočio bile 4.500 puta sjajnije nego što bi trebalo da budu.

On je u svom radu napisao da postoji 30% šanse da taj sjaj nije ništa neuobičajeno, ali i da postoji šansa da on potiče od sudara dva univerzuma.

On je naveo da je moguće da je došlo do sudara našeg univerzuma sa alternativnim univerzumom čiji je odnos bariona i fotona 65 puta veći od našeg.

Čeri, koji je inače menadžer projekta Centra podataka Plank u Kaliforniji, rekao je da bi drugi univerzum mogao da se „meša“ sa našim.

Ukoliko on dokaže svoju teoriju, to bi značilo da je naš univerzum samo „region u sklopu večno rastućeg super-regiona“.

Ipak, drugi astronomi su prilično skeptični oko Čerijevih tvrdnji i veruju da taj sjaj potiče od našeg univerzuma.

U svakom slučaju, potrebno je još istraživanja pre nego što bi neki zaključak mogao da se donese.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI8 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Naši su stari oci znali da postoji nekoliko univerzuma. Postoje stari pojmovi Svarogova noć i Svarogov dan, koji traju po hiljadu godina i smenjuju se. Za vreme Svarogove noći, naš univerzum koji se sastoji od 7 elementarnih materija, pod uticajem je univezuma od 6 elementarnih materija. Tada smo izloženi negativnim silama, koje nas blokiraju na putu prosvetlenja, a pojačavaju materjalni uticaj. Od 2000.g. ušli smo u razdoblje Svarogovog dana, kada smo pod uticajem univerzuma od 8 elementarnih materija i imamo veće mogućnosti za duhovni razvoj i prosvetlenje. Počelo je raspoznavanje lažnog matriksa, koji je stvaran 1000 godina. Sve više ljudi traga za istinom.

 2. kuka says:

  Ma nije valjda! Živimo u paralelnom ili alternativnom univerzumu? A čemu je ovaj svet u kom živimo paralelan ili alternativan? Možda bi ovaj Čeri trebalo da smanji to što uzima.

 3. Aleksandar says:

  Šta smo da smo - u ovom obliku samo smo sad, i nikad više.

 4. cile mile says:

  Ko bi rekao, a ja mislio da nema drugog sveta osim ovog u kojem caruje Vucic.

 5. Pero Joksimovic says:

  A meni je sasvim lepo u Dekartovom pravouglom sistemu i "Euklidovoj kutiji" :)

  • Jovan says:

   A Nikolaj Lobacevski?!

 6. Dont mess with Russia says:

  Veliki Prasak je sotonisticka podvala i izmisljotina. Naucnici lupaju. Pricaju o necem o cemu pojma nemaju, ali vazno je da se zarade pare na lupanjima i namisljanjima. Ko je svojim ocima vidio kako je svijet postao?

 7. Dondon says:

  Ukoliko krenemo da razmisljamo o svemiru zaista pocinje svasta da nam pada na pamet. Medjutim da bi smo razumeli svemir prvo treba da shvatimo zemlju, a nju nismo ni zagrebali. Drzimo se zastarelih teorija koje su potpuno netacne. Dovoljno je Darvinovu pogledati i nasmejati se. Nejasno je kako je moguce da je prihvaceno nesto takvo gde je u vise slucajeva evolucija prikazivana kao slucajnost. Sve sto nije umeo da objasni jednostavno je pripisao slucajnosti. Dalje da ne diramo...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *