ШОКАНТНА ТВРДЊА ИЗ МОСКВЕ: Русија ће прекинути све односе са ЕУ јер јој ЕУ више није потребна! ЕВО И ЗАШТО…

ŠOKANTNA TVRDNJA IZ MOSKVE: Rusija će prekinuti sve odnose sa EU jer joj EU više nije potrebna! EVO I ZAŠTO…

25 februara 2021

Politikolog Rostislav Išćenko ukazao je na okolnosti koje su ruskom rukovodstvu dozvolile da otvoreno govori o svojoj spremnosti za prekid odnosa sa Zapadom.

Rusija je do sada uspela da izgradi prilično efikasan sistem odnosa sa Istokom i stvorila je neophodnu logističku infrastrukturu, na osnovu čega Moskva ne mora da brine o perspektivi potpunog prekida odnosa sa Zapadom.O tome je nedavno govorio politikolog Rostislav Išćenko, navodeći dostignuća ruskog rukovodstva koja su postignuta tokom protekle dve decenije rada Moskve na razvoju istočnih regiona zemlje:

„Rusija je aktivno gradila logistiku izvan Urala, u Sibiru, tamo su izgrađene pruge i autoputevi, položeni cevovodi, sklopljeni ugovori, otvorena su nova preduzeća“.

Ekspert je primetio da trenutni nivo razvoja infrastrukture u istočnom delu zemlje i preusmeravanje ka azijskim zemljama, omogućavaju Rusiji da u bilo kom trenutku prebaci prioritete sa Zapada na Istok, bez ozbiljnih gubitaka.

Takav razvoj situacije je na kraju omogućio da ruski predstavnici na međunarodnoj sceni počinju smelo i otvoreno da izjavljuju svojim zapadnim partnerima da je Moskva spremna da u potpunosti prekine odnose sa državama EU.

„Rusija može apsolutno mirno da preorijentiše svoje spoljnotrgovinske tokove, bez da to dovede do neke vrste katastrofalnog pogoršanja unutrašnje situacije u zemlji“, objasnio je situaciju Išćenko, naglasivši da u takvom scenariju Rusi neće biti ugroženi smanjenjem radnih mesta, niti bi došlo do smanjenja prihoda u budžet zemlje.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI15 komentara

 1. Goran says:

  EU je uvela sankcije Rusiji!

  • Mile says:

   Sankcije su manjeg značaja, protiv lica koja su osudila Navaljnog. Navaljni je takva pijandura da mu normalan čovek ne bi dao ni tuke (ćurke) da čuva. Ali EU i bezimeni komentator hteli bi samo ovoliko > da takva pijandura čuva rusko nuklearno koferče.

  • Miraš says:

   Brisel je smislio slučaj Navaljni da bi primenio svoje sankcije za "obuzdavanje Rusije“. Ali Moskva im je okrenula leđa. Koga će da obuzdavaju, naročito tokom zime? Bez dovoljnih količina ruskog gasa biće obuzdana Nemačka i Evropska unija.

 2. šiško says:

  Ana!!! Šta ćete sad? Cvokot, cvokot zubićima počev od zime 2021./22. A taman ste se ponadali da ste potpuno samleli Rusiju i da će sve njeno biti vaše! Neeema! Sorrrry!

 3. Milan says:

  Podseća ovo na 1941 godinu, od "prelijepe" i "predobre" veštice EU pobegoše Rusi sa fabrikama i razvojem iza Urala. Ipak nije isto kao 1941 jer zasad na prvom mestu ratuje se ekonomski. Rusi sada vojno stoje značajno bolje nego na početku drugog svetskog rata, a da toga nema već bi bilo i klasičnog rata sa ciljem širenja na Istok. Zašto Zapad uporno radi na reviziji istorije drugog svetskog rata? Zato da bi sve svoje snage poveo u novi rat protiv Rusije. Kod njih nema razvoja bez širenja, a to znači da je i pravo stanje njihove ekonomije upitno.

 4. milorad 5 says:

  Pa ako su to uradili onda su ozbiljno zavrnuli zapadne "partnere".U ovom trenutku zapad može bez ruskih sirovina i većine ruskih proizvoda,ali u nekom doglednom vremenu će sirovine i energija biti problem koji oni izgleda misle da reše nekom novom kolonijalnom politikom na račun afrike i j.amerike,pošto će b.istok biti UNIŠTEN kao energetska baza a na daleki istok ne mogu ni da prismrde od kine.Kao što primećujemo u mijamaru (burma,nekadašnja engleska kolonija) fokus operacija zapada za destabilizaciju i kolonijalno podjarmljivanje na d.istoku se pomerio DALEKO od kineskih granica na zapad.SADA je fokus na INDIJI i njenom okruženju,indokina i dalje na istok su van domašaja pritiska sa zapada.Kinesko-Ruski plan "pojas i put" predstavlja upravo geostrateški i geopolitički izazov zapadnim planovima u celoj evroaziji i mislim da zapad i ne može da spreči taj projekat i da je to i njima samima jasno.Rusi će se okrenuti istoku,a topove će uperiti na zapad i to je ono što je zapadu i poručeno otvoreno i bez uvijanja.I rusija i kina rade ubrzano na sopstvenom MAŠINSKOM SEKTORU INDUSTRIJE i uskoro neće ni trebati uvoz mašina iz nemačke ili tako nešto.Znači da komplementarnost ekonomija više neće postojati i stvarno ne vidim šta će zapad uskoro uopšte izvoziti na istok.ZATO sankcije i zabrane trgovine s rusima,zapad zatvara svoja tržišta a pri tome traži nesmetn pristup istoku, a to neće moći:)Kada se vrata zatvore ( a to će biti uskoro) možemo očekivati ŽESTOK FINANSIJSKI PAD zapadne monetarne kockarnice i TEŠKU ekonomsku krizu na zapadu(zato je izmišljen KOVID,VIRUS JE KRIV:)).NISU rusi i kinezi ti koji troše preko svojih realnih mogućnosti,zapad je taj koji je naduvao potrošnju do grotesknog nivoa koji nije moguće održati više,standard ide dole tamo i to opasno dole, a šta će se onda desiti sa njihovim unutrašnjim političkim statusom nije teško predpostaviti.IMA DA SE VRAĆAJU BRE OVAMO ODANDE koliko će LOŠE tamo da bude i to ne samo u srbiju.Sve ovo će se SIGURNO desiti u narednih 10god.ako ne izbije rat pre toga, a ako izazovu rat u očajničkom pokušaju da prisile rusiju na ekonomsko samoubistvo, JOŠ I BRŽE.

 5. test01 says:

  Poverovacu u to ONDA kada se to desi, do tada sve je to prazna prica kao i uvek do sada. To su Ruski "partneri" i ne daj boze da neki Ruski tajkun bude ostecen sa Ruskom politikom...

 6. 1389 says:

  Zapad će da povuče kratku šibicu... To se ZNA...Rusija će prekinuti odnose sa EU i tako prvi put u svojoj istoriji ostaviti Evropu da se dokrajče medjusobno, to je jasno ko beli dan...

 7. Gagi says:

  Drugacije sada Rusija prica kada su se opametili i poceli da razvijaju poljoprivredu. Nezavisnost jedne drzave najvise zavisi od razvoja sela i poljoprivrede, to stalno ovde pisem. Kada narod nije gladan, sve drugo se nadoknadi na neki nacin. Druga je stvar sto je narod pobesneo pa zeljama i prohtevima nema kraja. Strateska greska je forsiranje i unapredenje zivota u gradovima a zapostavljanje sela, u gradovima se vodi vestacki zivot. Logika je takodje vestacka, to je zapravo zivot od danas do sutra u nekim skucenim betonskim golubarnicima. Vazduh i hrana nisu zdravi jer uvozimo svakakvo djubre sa kojim hranimo nasu voljenu decu i nenamerno ih trujemo i razboljevamo. Znaju Rusi dobro da, ako se zarati, odakle da uvoze hranu za svoj narod. Selo je UVEK bilo prva odbrana drzave i njena prehrambena rezerva. Ovi nasi "prepametni" politicari svu prehrambenu radnu snagu dovukose u gradove da budu kelneri i fasaderi, krompir im po obicaju sade rvati i albanci. Vrednom i pametnom narodu nije potrebna EU, osim za ove njihove markirane dronje i sarene zvecke koje danas odlicno kopiraju i prave Kinezi. E, sada, ima mnogo onih koji su se oklembesili na fondove EU i od tog nerada mnogo lepo zive, ONI su najveci problem drzave. Te ljudske kreature su u stanju da nas zbog svog interesa nacionalno ponize i totalno zivotno i kulturno unakaze.

 8. radmila says:

  Bice EU na koljenima, prije ili kasnije.

  • pravda says:

   SRBI CE SE U EVROPSKOJ UNIJI PROVESTI KAO PRASE U DZAMIJI .

 9. Rista says:

  Svaka čast teste. Jedini komentar koji pokazuje kako se treba pristupiti shvatanju svega što pročitamo.

 10. Rista says:

  Rusija direktno izvozi deo svoje mašinske proizvodnje u Ameriku. Rusija izvozi deo kvalitetne, meke nafte direktno u Ameriku. To je ono što svi znamo, a koliko ima onoga što ne znamo? Rusija će isto tako nastaviti izvoz i u EU nakon sankcija. Međutim, već danas Rusija izvozi najveći deo svojih sirovina indirektno na Zapad i u Svet preko Istoka, na koji se "prebacuje" da bi lakše "prekinula" zavisnost od izvoza u EU. Dakle, preko Kine. Rusija je prihvatila te uslove kada je dobila sankcije od Zapada. Sledeća veća država koja je, posavetovana zapadnim sankcijama, počela izvoz na Zapad preko Kine je Iran. Najveći deo sirovina sveta a pogotovo siromašnih ili sankcionisanih država, danas Kina direktno uvozi a indirektno te sirovine prosleđuje na Zapad u vidu proizvoda, dakle Zapad ih više čak i ne prerađuje. Južni tok je preusmeren na Tursku i Evropa je spremna da Ruske sirovine kao što su nafta i gas, uvozi iz turske po znatno nižim cenama kao što uvozi i Kina i da po potrebi otvara cevi Ukrajine ili čak i Severnog Toka 2. Nemačka i EU će uvesti sankcije Rusiji čak i na sirovine koje su im neophodne, ali samo ako nađu jeftinije rešenje. A skoro da su ga našla. Neću previše da se bakćem da vam ne skrećem pažnju i na druge stvari. Kada shvatite kakav je to kvaran, genijalan, mračan i sjajan potez Zapada, biće vam sve mnogo jasnije.

 11. Rista says:

  Usput, razmislite zašto Zapad nije uložio nikakve napore da pokvari "saradnju" Kine i Rusije? Zašto Kina i Rusija ne uspevaju da stvore neko dublje savezništvo? Pa zato što je takav plan Zapada. I proizvodna Kina danas i Rusija pod sankcijama i Iran pod sankcijama je sve plan Zapada. Kao i izvoz sankcionisanih sirovina Rusije i Irana na Zapad preko Kine i to znatno jeftinije nego kada su direktno izvozili na Zapad. Posrednik je uvek skup, mada je ovaj kitajski posrednik pomalo čudan i vrlo jeftin. Znaju li to Kina i Rusija? Pa znaju, ali im nema druge. Još jedno usput, ako Rusija uspe da razvije svoju industriju i poljoprivredu, smanjiće zavisnost od izvoza sirovina a Rusija upravo na tome radi. Najslabija tačka Rusije je baš taj izvoz sirovina i to Rusija pokušava da reši. Nadam se da napreduju bar polako. Kome se najmanje isplati da se takva Rusija uspravi u ovom našem lopovskom svetu? Americi? Nemačkoj? Ne, jer Rusija je u poređenju sa njihovim industrijama premala, ali se ne isplati... I šta mislite? Zapad će, nakon ovakvih maestralnih siledžijskih poteza koji su dali vrhunske rezultate, sada gurnuti Rusiju ili Kinu u atomski rat protiv sebe??? Pa koj će mu atomski rat kada mu sve ide po planu? Boji li se Zapad Ruskog atomskog napada? Pa naravno da se boji i zato se trudi da ne pređe crvenu liniju. Sve radi ali vojno ne čačka Rusiju. Možda žrtvuje Poljsku ili neke druge bezvredne države, kao što to radi sa Ukrajinom, ali Amerika ne napada Rusiju vojno čak ni slučajno. Čak i ako neka od tih državica napadne Rusiju i bude atomski sravnjena sa zemljom, Amerika neće napasti Rusiju. To je zadnja mogućnost i sve se radi da se tako nešto ne dogodi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *