ШОКАНТНА ТВРДЊА ПОЛ КРЕЈГ РОБЕРТСА: Руси и Асад изгубили рат у Сирији због Путиновог оклевања

ŠOKANTNA TVRDNJA POL KREJG ROBERTSA: Rusi i Asad izgubili rat u Siriji zbog Putinovog oklevanja

6 oktobra 2018

Piter Ford, bivši britanski ambasador u Siriji, ističe da je Vašington brzo iskoristio Putinovo oklevanje u Siriji da eskalira izgovore pod kojima će Vašington započeti vojni napad na sirijske snage.

Ranije je Vašingtonov izgovor bio “hemijski napad“ pod lažnom zastavom za koji bi okrivili Siriju. Vašingtonov novi izgovor sprečava oslobođenje Idliba, jer je Vašington izjavio da će svaki pokušaj oslobađanja te pokrajine od Vašingtonovih saveznika rezultirati američkim vojnim napadom na Siriju.Zaista, čak i tok izbeglica, bez obzira na to da li je uzrokovan sirijskim napadom ili ne, smatra se “humanitarnim pitanjem“ koje opravdava američki vojni napad na Siriju. Trampov specijalni izaslanik za Siriju, Džejms Džefri, upravo je najavio da SAD neće tolerisati napad, tačka.

Očigledno, sirijsko-rusko oslobođenje Idliba od Vašingtonovih saveznika se sada ne može dogoditi, osim ukoliko je Putin voljan da uspostavi takvu vazdušnu nadmoć nad Sirijom, uz podršku ruskog oružja, da SAD ne budu u stanju da pokrenu napad.

Ukoliko poslednja i najvažnija pokrajina Idlib ne bude oslobođena, to će značiti da je rat u Siriji dobila Amerika a ne Rusija. Kako sada stvari stoje Idlib je u Američkim rukama jer ga drže američki saveznici.

Vašingtonova eskalacija njegovih provokacija znači da bi Putin morao da prihvati rizik da uništi bilo koje američke napadačke snage koje su bile dovoljno bezobzirne da testiraju odbrane.

Još jedna zagonetka je Putinova odluka da smiri Erdogana zamenjujući demilitarizovnu zonu u Idlibu umesto oslobađanja pokrajine. Kako su Putin i Erdogan došli do fantastičnog zaključka da će SAD i njihovi teroristički saveznici u pokrajini Idlib sarađivati sa njihovim planom demilitarizacije? Da li se ruska spoljna politika rastorila u samoobmanu?

Gledamo kako se odvija zabrinutost da će prihvatanje provokacija rezultirati sa još više provokacija i da će provokacije eskalirati u opasne pretnje. Šta će Putin uraditi sada? Ako ponovo odstupi, može očekivati još opasnije provokacije dok jedini izbor ne postane predaja ili nuklearni rat.

Vašingtonove provokacije ne bi dostigle trenutni nivo intenziteta da je Putin stao tome na kraj pre nekoliko provokacija. Zaista, čitava sirijska kriza bi se završila, osim za ponovljeno oklevanje i preuranjeno povlačenje ruskih snaga.

Da li ruska vlada ne razume da Vašington vodi rat protiv Rusije, a ne protiv terorista?

(Webtribune.rs)

KOMENTARI27 komentara

 1. milorad says:

  Pa jedina greška je u ovom tekstu što će čišćenje idliba početi uskoro.Glavni razlog odlaganja su bili životo desetina hiljaa TAOCA koje teroristi drže tamo, i sirija i ruske snage žele da daju vemena što većem broju njih da pokušaju da nekako pobegnu jer teroristi ne mogu toliko efikasno da kontrolišu čitavu teritoriju idliba.Drugi razlog je u tome što mislim da se upravo dovlače masivna pojačanja u zonu sirije baš zato da se odgovori na eventualnu američku provokaciju i to da se DOSTOJNO i vrlo JAKO odgovori. Dalje pretje USA više nemaju efekta a rusi će pucati sigurno i to će pucati surovo i bez zadrške, na kraju krajeva sami su to i poručili amerikancima. Ali neće tu biti rata bar ne svetskog. Amerika provocira da vidi efikasnost ruskog oružja i mislim da će im biti udobvoljeno želji i da će to malo da im spusti pritisak u bubnim opnama.Osim toga gotovo munjevcito je oslovbodjen ostatak sirije baš zbog predvidjanja ovakve američke pretnje , stvarno su žurili i rusi i sirijci i VEOma BRZO SU TO URADILI, ALI SVE IMA GRANICE A OSIM TOGA NA KRAJU KRAJEVA SU IZVUKI zver IZ PEĆINE DA OTVORENO I JASNO POKAŽE SVOJE PRAVE "HUMANITARNE" NAMERE.šTA ĆE RUSI NJHIOVIM FLOTAMA DA URADE TO NEĆE BITI HUMANO. VIDEĆETE.

  • Miraš says:

   Tekst je pun grešaka i većih i manjih.

 2. Dane Radakovic says:

  u Siriji su bile jake americke snage sa teroristima da putina nije bilo nebi ni mis ostao u slami putin je imao tezak zadatak da ima posla sa teroristima sirije

  • Roy says:

   Dane mi nebi znali da nam ti ne kazes. Ajde sad napisi detaljnu analizu vojnih, ekonomskih i svih drugih desavanja u svijetu.

 3. test01 says:

  Odlicna analiza. Odavno sam rekao da Rusija NE MOZE izbeci rat i ako ovako nastavi da ce docekati da bombe padaju po Rusiji kao sto se to desilo i Srbiji. Zapad postuje samo silu i dok ne osete batinu nece se smiriti, posebno sugavi britanci.

  • DUSKO says:

   TO CE SE I DOGODITI OD STRANE RUSIJE, SAMO POLAKO !!!

  • doktrina soka says:

   samo ti sanjaj mokre snove.Putin ima sve vreme ovog sveta,a Amerima preti gradanski rat i to kod kuce.

  • Miraš says:

   Ovo je možda baš najlošija analiza koju je Pol Krejg Roberts napisao! Toliko je loša da se pitam da li i on nastoji da navuče na tanak led Rusiju na svoj način glumeći ispravnog čoveka. Mislim da on prati sirijski rat uglavnom iz američkih izvora te zato ne razume. Rusi pišu o sirijskom ratu, ali o tome kako će ratovati ne pišu otvoreno što bi bilo naivno. Ono što razume i može da pretpostavi neki običan prosečan Rus, e to nema P.K. Roberts. Nema ni njihovo osnovno fundametalno iskustvo i razumevanje.

  • Velika Metla says:

   test01,upređivati Rusiju sa prslom Srbijom je u najmanju ruku potpuno nemoguće! Najsmešniji su mi kada počnu "milogorci,usRaše" i ostali bašibozuk da svrstavaju sebe u nekakve partnere sa nekom velikom državom,naprimer amerikom..............,a oni nema pas za šta da ih ugrize! Ja NIKAKO ne mogu biti partner s onim ko ima milijarde i milijarde,a ja ni za kutiju cigara(a takav je odnos ovih odvratnih služinčadi koje sam pomenuo)! Takvi nikada ne mogu biti partneri,mogu biti samo sluge i otirač velikima!

  • dizeta bm58 says:

   I osjetit ce je ne brini,tiha voda brijeg roni...

  • Miraš says:

   Unošenjem odbrambenih sistema S-300 i ostalih PVO sistema u bilans Sirije Rusija još uvek može da izbegava direktan sukob sa NATO silama. S druge strane kad god mogu NATO sile gadjaće Rusiju podmuklo, onako iza ugla, ali neće se usuditi na otvoren direktan sukob protiv Rusije. Tramp može da izgubi vlast zato što je ugadjajući dubokoj državi suviše se približio sukobu sa Rusijom. Paradoks je da Demokratska stranka može ponovo da pobedi Republikance u SAD baš zbog toga. ... Izrael je ispao najgluplji. Ugledni Jevreji po svetu, dakle njima bliski autori, više puta su napisali da su Rusi najnepokorniji narod na svetu, da su genetski prirodno takvi. Izrael je imao sa Rusima sporazum o izbegavanju incidenata u vazduhu i računali su fa sa tim imaju u džepu i ruski vojni vrh medju kojima sede najsposobniji predstavnici tog nepokornog naroda. Neoprezna superiornost i glupost Izraela obezbedila je da Rusija glatko tj. sa lakoćom može da ukine sporazum sa Izraelom iz 2013 o neisporućivanju sistema S-300 Siriji. Taj sporazum je imao smisla jer stvarno sa S-300 zbog njegovog dometa bila bi prizemljena celokupna tdašnja izraelska avijacija. Ovako sada Izraelcima ostaju na raspolaganju 3 komada aviona F-35I s kojim nadaju se da če moći da nastave dosadašnje napade po Siriji. F-35I sa svojim mogućnostima će biti dobro snimljen, možda i ulovljen, jer u Siriju nije unet samo S-300.

 4. DUSKO says:

  TO CE SE I DOGODITI OD STRANE RUSIJE, SAMO POLAKO !!!

 5. Miraš says:

  Amerikanci čak i kad su njihovi bolji likovi u pitanju uvek polaze od toga da je SAD centar sveta od koga sve zavisi i oko kog se planeta okreće. ... Šta sve Sirija i njeni saveznici dobijaju dok pokušavaju da naprave demilitarizovanu zonu Idlib, pa makar to samo delimično uspelo ili prilično neuspelo? 1. Dobijaju vreme da značajno ojačaju PVO cele teritorije Sirije te kasnije tj. kad budu morali vojno da rasčiste Idlib neće imati štete od Američkih vazdušnih udara. Takodje u ovom vremenu obustaviće vazdušne udare Izraela na ciljeve u Siriji. 2. Strategijski gledano mi ne možemo baš da procenimo šta su sada najvažniji ciljevi za Siriju. Da li je na prvom mestu oslobodjenje Idliba? Možda je na prvom mestu zatvaranje američke baze Tanf na jugu Homsa. Uvodjenjem S-300 i svega ostalog i još oslobadjanjem manjih džepova ISIS na jugu Sirije kao što je Safa ta baza baš gubi smisao postojanja. Veliki je uspeh da Amerikanci počnu da povlače svoje trupe bar iz ovog jednog dela Sirije. Ima još ozbiljnijih razloga ali da ih sve ne navodim mislim da je i sada najvažniji CEO JUŽNI DEO SIRIJE. 3. U naredna tri meseca počev od 15 oktobra teško naoružanje treba da bude povučeno iz demilitarizovane zone Idlib. Pripadnici džihadističkih grupa koje prihvate ovaj sporazum mogu da zadrže lično lako naoružanje. Deeskalaciona zona Idlib ima više od 6.000 km2 (otprilike 100 km x 60 km), a demelitarizovana zona je nešto manja i obuhvata oko 60% te iste teritorije. U demilitarizovanoj zoni ima i većih gradova i dosta naseljenih mesta. U ovom prvom koraku samo da izvuku teško naoružanje već je veliki uspeh. Kako god da bude kasnije, recimo neka bude sukoba ali neće biti razaranja sa teškim naoružanjem. Zatim sve manje je verovatno da će značajnih sukoba biti ako džihadisti znaju da je izvučen deo teškog naoružanja i da se i dalje izvlači. U ovoj fazi rata za Siriju je važnije da bude što manje novih razaranja. Ranije oslobodjena velika mesta kao što su gradovi Alepo i Hama i ostali takodje ovim dobijaju veću sigurnost. Jasno je već sada da će Sirija biti pobednik u ratu te da će jednom rasčistiti i Idlib. Sada mogu da razmišljaju kako da već prilično razrušenu zemlju ne izlože još većem razaranju. Po završetku rata treba imati i sredstva da se sve obnovi. 4. Da nisu oklevali nego da su se zaukali u Idlib činjenica je da bi novi talas izbeglica pogodio susednu Tursku, a procenjuje se da u Turskoj i sada ima oko 3,9 miliona sirijskih izbeglica. Verovatno bi bilo opet većeg priliva izbeglica u Evropu. Sada bi i Nemačka i Francuska trebale da priznaju da im je učinjena usluga. Sirija inače radi na povratku izbeglica koji se najčešće vraćaju iz Libana, zatim iz Jordana. Nova američka bombardovanja prekinula bi taj proces. Idlib je uglavnom poljoprivredni kraj, u njemu nema pustinje, te neka i oni proizvode to što mogu, a da ne beže. U potpuno mirno stanje Idlib treba dovesti u fazama. Ako se izvede odjednom u nekoj većoj operaciji biće više štete nego koristi. Stanovništvo Idliba će najverovatnije i ubuduće biti opozicioni kraj. Pa neka budu. Bitno je da ne budu opozicija sa oružjem. Asadov cilj i nije da poubija svoje neistomišljenike kao što Zapad nastoji da ga predstavi.

 6. Ramzaj says:

  Kako je rekao Veliki Staljin:"Zapoceli su prvi svetski rat i nisu ga zavrsili. Zapoceli su drugi svetski rat i nisu ga zavrsili. Zapocece i treci svetski rat, a mi cemo ga zavrsiti!

 7. Miraš says:

  Pukla je veza i sprega Teroristi-Beli Šlemovi.zapadna propagandna mašinerija-vazdušni napadi SAD i ostalih na Siriju. Razmeštanje po Siriji S-300, drugih PVO sistema i ostalih "rekvizita" uticače pozitivno na Idlib. Rok za uspostavljanje jedinstvenog i povezanog PVO sistema na čitavoj teritoriji Sirije je 20 oktobar. Od tada pretnje vazdušnim napadima neće ugrožavati Siriju, a to istovremeno znači da džihadisti u Idlibu neče moći da računaju da će im pomoći snage SAD, V.B. Francuske. Inače već su počeli da snimaju nove epizode filmske serije o tome kako Asad truje po Idlibu, čim su snage SAA počele da se koncentrišu oko Idliba. A u isto vreme razarači, nosači aviona, brodovlje SAD i ostalih okupili su se i još su se okupljali prema Sredozemlju, Persijskom zalivu itd. E uzalud su došli, a trebalo im je vremena da doplove. Sad kao veliki somovi mogu samo da glede, a neće moći ništa da urade. Tu silesiju su odsekli, a time gube i zapadni instruktori i njihovi teroristi-džihadisti. Kad znaju da im takve pomoći nema valjda će se lakše odlučivati da predaju teško naoružanje.

 8. slobo says:

  Odlican text I to se dalo naslutiti .Mi smo to mogli vidjet vec odavno .To je istina jer Putin se mnogo povlacio irazgovarao .Ameri ne razgovaraju .Oni rade .Da je dao Siriji s 300 prije 5 godina sada bi sve bilo zavrseno .Rusi gube rat u Siriji ako ga vec nisu izgubili ,a od nuklearnog rata nema nista to je upotreba za javnost.

  • Miraš says:

   S-300 nije mogao biti unet u Siriju ranije zato što je teritorija Sirije bila dobro prošarana sa raznim terorističkim grupama medju kojima ima i visoko obučenih instruktora sa Zapada i da ne nabrajam do kraja koga sve ima medju teroristima. Uništili bi na zemlji diverzijama i sabotažama te sisteme da su uneti ranije. Tek ove godine stvorena je kompaktna i povezana slobodna teritorija Sirije kada je oslobodjen Damask i okolina, ali ni to nije bilo dovoljno. Moraju imati što veću kontrolu granice zbog ulaska novih terorističkih grupa. Kontrolu značajnog dela granice i to dela prema Izraelu i Jordanu Sirija je ostvarila tek 01 avgusta nakon oslobodjenja Dare i Kunejtre. Ali idalje ne kontrolišu celu južnu granicu. Sada postoji takva opasnost sa teritorije američke baza Tanf na jugu Homsa tj. na sred južne granice Sirije jer odatle mogu da pokušaju da ubace diverzante koji bi uništavali sisteme S-300. Zato mislim da u narednih nekoliko meseci gledaćemo razna nastojanja da se Amerikanci povuku odatle ili bar da teritorija koju kontroliše ta baza bude značajno smanjena. Već rade na tome. ... Rusi ne gube rat u Siriji, naprotiv stalno napreduju. Dajte činjenice i dokaze za to da gube rat. Pratim baš studiozno taj sirijski rat već 4 godine. Sada mogu da smanjim to te da povremeno prelistam moje najbolje izvore.

   • test01 says:

    Kao i sve drugo u Siriji, Rusi sve sisteme dopremaju sa velikim transportnim avionima tako da su navedeni razlozi za neisporucivanje S300 Siriji potpno ppgresni (iako je Sirija narucila taj sistem odavno). Koliko se secam RUsi su rekli da imaju neki sistem i u svojoj bazi vec odavno? Razlog za neisporucivanje S300 Siriji je IZRAEL i Putin je ovaj put MORAO da popusti na zahtev Ruske vojske (vojnog vodjstva) posto se posle ZADNJEG obaranja Ruskog aviona situacija usijala u Rusiji! Tako da i ti Miras vodis neku vrstu Ruske propagande!

    • Miraš says:

     Pokrajine Latakija (ne bsš cela ali veći deo) i Tartus nikad nisu bile u rukama ni zelenih ni crnih terorista. Ima još takvih delova Sirije (Suvejda, itd.), ali su slobodne teritorije bile iskidane i nepovezane. Tek prošle godine u junu su napravljene četiri deeskalacione zone Idlib, severni Homs, Istočna Guta sa ist. Kalamunom i na jugu Dara sa Kunejtrom. Ali te zone nisu sigurne, bile su povremeno i nemirne. Napravljene su da bi snage SAA mogle da se posvete deblokadi velikog grada Deir ez Zor. Nisu tada imali dovoljno kopnenih snaga da ratuju i ovde na Zapadu i tamo na Istoku Sirije, samo zbog toga su napravljene deeskalacione zone. I tada sredinom prošle 2017 godine bilo je rizično unošenje sistema S-300 na druge lokacije po Siriji zbog nedostatka vojske i zbog nestabilnih terorističkih enklava, a zna se ko njih usmerava. O ranijim godinama da se i ne govori. Sada u aprilu kada su oslaobadjali istočnu gutu sirijska vojsku uhvatila je jednu grupu britanskih boraca na toj teritoriji,koji nisu bili tek obični teroristi. O tom problemu (nedostatak kopneneih snaga) bilo je dosta polemike tokom 2015 i 2016 godine - da li Rusija greši što ne pošalje veću pomoć i u svojim kopnenim trupama jer bilo je očigledno da Siriji takve vojske nedostaje. Mač sa dve oštrice da su to uradili ruski vojnici bi tamo bili meta broj 1. Neka pomoć je stizala, ali u vidu dobrovoljaca i ne direktno preko ruske vojske. Nikad nećemo saznati pravu istinu u kom broju. Amerikanci su ih sa zadovoljstvom u februaru ove godine bombardovali istočno od grada Deir ez Zor. Portparol Pentagona tvrdio je da su čak imali saglasnost ruskog centra u Siriji da ih bombarduju, što je bila laž sa ciljem izazivanja nezadovoljstva u Rusiji. Pompeo i Matis takodje su iznosili hvalisave cifre kako i koliko su ubili Rusa kod Deir ez Zora da bi uticali propagandno na izbore u Rusiji u sledećem mesecu martu. Britanska štampa takodje je radila u tom stilu. Ovo je veoma prljav rat, jako si naivan. Ne mogu oni na vojnom polju da poraze Ruse, ali mogu na drugi način > preko izazavanog nezadovoljstva kod ruskih civila, tj preko glasača. Uostalom zna se da nezadovoljne žene u Petrovgradu dale su kritičnu masu za onu prvu Februarsku revoluciju 1917 godine.

    • Miraš says:

     Nije problem kako sisteme PVO dopremaju, nego gde ih rasporedjuju. Hmejmim je od samog početka više puta napadan od strane terorista sa zemlje pa snage SAA u širem pojasu čuvaju tu bazu. Od kraja prošle godine pa do danas Hmejmim je mnogo puta napadan dronovima. Svaki taj kompleks S-300 bez obzira što je pokretan treba čuvati i od terorističkih tačnije diverzantskih napada sa zemlje, a Sirija je bila baš prošarana sa teroristima od kojih su neki baš visokoobučeni. Sada može da bude pokušaja ubacivanja takvih grupa. Izraelski agenti u Francuskoj su uništili delove koji su se tamo proizvodili za irački reaktor ako se dobro sećam 1979 godine. Ove godine u avgustu Izraelska vojska je javno priznala da su finansirali neke terorističke grupe u susednoj Siriji. Koliko pripreme i dodatne sposobnosti Izraelcima treba da pokušaju da izvrše neku diverziju sa zemlje u susednoj Siriji? Sigurno ne puno.

 9. Miraš says:

  "Kako su Putin i Erdogan došli su do fantastičnog zaključka da će SAD i njihovi teroristički saveznici u pokrajini Idlib sarađivati sa njihovim planom demilitarizacije? Da li se ruska spoljna politika rastopila u samoobmanu?" - Erdogan ima uticaja na deo tih teroriste jer Turska je ranije učestvovala u formiranju tih grupa, dok je radila sa SAD rame uz rame. Bitno je da je najveća i najgora teroristička grupa HTS (Hajat Tahrir al Šam) već prihvatila taj sporazum. Turska obaveštajna služba je vršila pritisak na terorističke grupe da prihvate taj sporazum. Ne samo da će predati teško naoružanje nego će se i povući iz te zone, promeniti ideologiju, itd. ... Turska ima 3,9 miliona sirijskih izbeglica. Izgleda da iz toga formiraju nove grupe koje su odane Turskoj i koje preuzimaju kontrolu nad Idlibom. U Idlibu već mesecima medju grupama odvija se rat, u tim njihovim okršajima ima i ovog uticaja Turske. ... Neki mislim opravdano sumnjaju da u likvidacijama najokorelijih terorista učestvuju i specijalne snage Sirije. Oni odavno koliko mogu unose pometnju medju teroristima u Idlibu. ... S druge strane kada se gleda tu ima dosta civilnog stanovništva koje je turkmensko i imaju veliko poverenje u Tursku, a ne u Damask. Erdogan računa da će i posle rata zadržati svoj veliki uticaj na Idlib. Damask računa neka ih smiri Turska jer ako to urade snage SAA to civilno stanovništvo će biti još u većoj konfrontaciji sa ostatkom Sirije. Osim toga tako štedi i živote svojih vojnika... Neće sve terorističke grupe prihvatiti taj sporazum, npr neće one u gradu Džej aš Šugar u kom ima baš mnogo stranih plaćenika. Ali Sirija opet dobija time da će ratovati npr, samo protiv njih, a veliki ostatak Idliba neka na svoj način smiruje Turska. ... Rusija ima svoja iskustva sa istim takvim terorizmom iz Prvog i Drugog čečenskog rata. Ne sumnjam da znaju sada i znaće i kasnije da procene kako do kraja smiriti Idlib. ... Ali Idlib nije strategijski toliko značajan kao prostor, a jeste značajno da se i tu očisti terorizam. Zato sada mogu raznim načinima borbe da rešavaju Idlib

 10. rajko says:

  Kakva im je ovo analiza?! Ili je glupa ili propaganda. Rat u Siriji je završen još pre nekoliko meseci, a dobili su ga Asad i Rusija, tačnije obrnuto. Ovi američki pokušaji da se oni i teroristi vrate u igru su nešto kao poslednji trzaj u smrtnom ropcu. Oni su od pobede udaljeni svetlosne godine. Ne ide to tako. Rat se ne dobija za dan-dva, jednim potezom, jednim pokličom, pretnjom, gestom, nego se pobeda gradi mic po mic, neprijatelj se sateruje u mišiju rupu. Amerikanci su upravo sad u toj mišijoj rupi iz koje cijuču u nadi da će se neko uplašiti njihovog cijukanja.

  • Miraš says:

   Čini mi se da je više glupa nego propagandna, mada liči na zamajavanje Rusije. Amerikanci na svojoj teritoriji nisu odavno vodili odbranbeni rat. To što su nekad podržavali npr Južni Vijetnam to nije bila odbrana u punom i pravom smislu reči.

 11. Miraš says:

  " Šta će Putin uraditi sada? Ako ponovo odstupi, može očekivati još opasnije provokacije dok jedini izbor ne postane predaja ili nuklearni rat." ... " Vašingtonove provokacije ne bi dostigle trenutni nivo intenziteta da je Putin stao tome na kraj pre nekoliko provokacija. ... Da li ruska vlada ne razume da Vašington vodi rat protiv Rusije, a ne protiv terorista?" - OVAJ PUT JE P.K. ROBERTS SKROZ PROMAŠIO TEMU. U VOJNOM RUKOVODSTVU SIRIJE KOJE JE NEPOSREDNO ZADUŽENO ZA SIRIJU BILI SU LJUDI KAO BONDAREV, SUROVIKIN, I OSTALI KOJI SU UČESTVOVALI U ČEČENSKOM RATU. Roberts je možda iša u lov na zečeve ili lisice, a možda ni to nije nikad probao. Dok pomenuta dvojica su HEROJI Ruske Federacije . Američki lovac na zečeve umišlja da on zna više te zato sav važan savetuje RUSKE GENERALE I HEROJE. On zaboravlja da Rusija u Siriji vodi odbranbeni rat. Ruska vlada zna šta je naumio Vašington. Ruski duh je drugačiji i oni ratuju sa drugačijom logikom. U puno težim situacijama Rusiju je odbranio duh ruskog čoveka, pritom mislim i na njihove stare proslavljene vojskovodje, a ne tamo neke kopije i imitacije Zapada.

 12. padre says:

  Bogami bi Ameri bili sretni, da su oni tako izgubili u Avganistanu, Iraku,Vietnamu pa čak i Koreji!

 13. Budi Bog s nama says:

  Ovaj rat u Siriji dobija na vremenu da se zemlja oslabi, istera stanovništvo kako bi Izrael-Amerika i Emirati podelili Asadove zalihe nafte i u zemlju uveli demokratiju koja će napraviti ropsku Siriju sa stranim firmama i bankama za stanovništvo. To se nama već desilo.

 14. M says:

  Zasad rat u Siriji nije izgubila Rusija,nego USA,koja ga je i započela,ali ne i završila kako je htjela,upravo zbog Rusije,na koju je ljuta,zbog toga itd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *