ШОКАНТНА ТВРДЊА РУСКОГ АМБАСАДОРА: Знате ли шта крију када Србију терају да уђе у НАТО?

ШОКАНТНА ТВРДЊА РУСКОГ АМБАСАДОРА: Знате ли шта крију када Србију терају да уђе у НАТО?

16 септембра 2019

„Русија се не залаже за поделу Косова, нити за било коју од варијанти решавања овог питања, али не разуме ни зашто би подела Косова била преседан у Европи“, изјавио је руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко.

„Бивша Југославија је рашчлањена на све могуће начине. И после свега, испада да преседан није био ни комадање СФРЈ, ни СРЈ, ни саме Србије, а да би подела Косова била преседан. Такве изјаве звуче чудно“, изјавио је Боцан-Харченко у интервјуу за „Политику“.Руски амбасадор је прецизирао да Русија не подржава евентуалну поделу, али и да такво решење може да подржи само као варијанту која доноси компромис.

Он примећује да сада нема ни преговора, ни услова, а ни предуслова.

„У суштини, сада нема ничега. Треба сачекати да прођу избори и да се појави резултат у Приштини, а затим анализирати њихову реалну политику, а не градити преговарачку тактику и тврдити да је преговоре могуће започети и брзо завршити, у ситуацији када немате апсолутно ништа“, додао је он.

Испада, како је напоменуо, да се врше притисци на две стране, „од којих је једна Београд, стварна и опипљива, а друга виртуелна“.

Боцан-Харченко је додао да је уверен да Запад, када је реч о Косову, „не жели дугорочна, избалансирана решења, заснована на међународном праву“.

„Желе да Русија оде са Балкана и да све земље, међу којима је и Србија, уђу у НАТО. Шта мислите, зашто су тако упорни да Србија уђе у НАТО? Зато што би улазак Србије у НАТО оправдао сва зверства која је НАТО овде починио“, нагласио је руски амбасадор.

Руски амбасадор каже да су данас услови за односе Београда и Москве повољнији него пре и да су у успону без преседана.

„Најважнији су поверење и интензитет политичких контаката на највишем нивоу. Србија заузима важно место у нашој спољној политици, то су дугорочни интереси“, истакао је руски амбасадор.

Боцан-Харченко сматра да су за такав успон у билатералним односима пресудна два фактора.

„Први је политика српског руководства, коју одређује председник (Александар) Вучић са својим сарадницима, а која је активна и окренута према Русији. Достигнут је најоптималнији баланс између евроинтеграцијског и руског вектора, а тај баланс није на штету ни једног, ни другог. Други фактору су повољнији услови за развој односа и руске компаније су спремне да уђу у реализацију стратешких пројеката“, истиче Боцан-Харченко.Упитан да прокоментарише критике из ЕУ због Споразума о слободној трговини између Србије и Евроазијске економске уније, Боцан-Харченко је рекао да кампања која је покренута против тог Споразума није утемељена на правним основама, нити се било ко позива на документа којима би поткрепио такве тврдње.

„Чујемо само позиве, упозорења и прекоре Србији — ако желите у ЕУ, не смете чак ни да гледате на другу страну. То су само покушаји да Србију, која није чланица ЕУ, вежу уз себе и изолују од Русије, а да Русију истисну одавде и да прекину наше односе“, закључује руски амбасадор.

(Спутњик)

KOMENTARI13 коментара

 1. rajko says:

  Da, ulazak Srbije u nato bi opravdao nato zverstva počinjena prema Srbima, a osim toga, omogućio bi im i delimično prikrivanje ili umanjivanje njihovih najgorih zločina, kao što su npr. uranijumske bombe, hemijsko i biološko oružje koje su koristili itd. Još kad bi uspeli da potpuno istisnu sve eventualne svedoke medju kojim je Rusija najvažniji, jer se njen glas najdalje čuje, onda bi ameri bili srećni ljudi. Nadam se da im se neće posrećiti, da Srbija nikad neće postati član natoa.

 2. 1 од њих says:

  1 од њих нас је бомбардова 1944, 1 од њих 1992 увео санкције, 1 од њих је протерао Србе из Крајине, 1 од њих је протерао Србе из Славоније, 1 од њих је протерао Србе иѕ Босне, 1 од њих је бомбардовао Србе у Босни, 1 од њих је бомбардовао Србију, 1 од њих је протерао Србе са КИМ ...

 3. Miraš says:

  Šta mislite, zašto su tako uporni da Srbija uđe u NATO? 1. Aleksandar Bocan-Harčenko: Zato što bi ulazak Srbije u NATO opravdao sva zverstva koja je NATO ovde počinio“. - Тo je u pitanju i pored SveUbihvatnog sporazuma Beograd-Priština još i ulaskom Srbije u NATO sasvim sigurno bi zacementirali otimačinu Kosova i Metohije. 2. Ako Srbija udje u NATO onda su sigurniji da njihov celokupan poredak namenjen za neokolonije, koji već uveliko sprovode u Srbiji, ovde neće biti uzdrman. 3. "Zapadni Balkan" bi tek tada zaozbiljno zaokružili pod njihovom zapadnom kontrolom.

  • Miraš says:

   ... namenjen = predvidjen za neokolonije

   • Ko To Tamo Peva says:

    Vucic Predsednik nemoze sam odbraniti ni Kosovo ni Srbe u Srbiji Amerika i svi Americki saveznici su protiv rbije i srba na balkanu

 4. Beli Orao says:

  Свака Ти част Руско момче !!! Поздрав Теби лично од Крајишника !!!

 5. milorad2 says:

  Ma ne kriju oni ništa i ne mogu da sakriju više ŠTA su ovde radili.To što je izostala odgovornost, politička i kriminalna u EU i USA zbog pokušja organizovanog genocida koalicije koja nas je napala, to znči samo jedno.Oni nisu odustali i nataviće napad na nas prvom prilikom, zato je krucijalno važno da imamo ili jaku garantovanu neutralnot sa solidnom armijom ili da udjemo u savez sa partnerima koji će braniti i naše ako ništa bar vitalne interese koji nam omogućavaju PREŽIVLJAVANJE daljeg NATO napada koji će sigurno uslediti.Ako udjemo u NATO e onda mogu na miru u tišini i mraku da na dokolju i niko nam neće pomoći, i ulazak u NATO i EU u ovakvoj situaciji sa ovakvim političkim akterima i zahtevima odatle je potpis na TESTAMENT "SAMOUBICE". Jer to oni hoće, našu zemlju, naše rude, naše reke, naše žito i zato moraju da nas pobiju da bi to bilo NJIHOVO LEGALNO :)Ne gajite iluzije ovaj haos nije još gotov, ovo je samo poluvreme i treba pametno da ga iskoristimo a najpametnije je da se vojno priključimo rusima i kinezima, to garantuje vrlo čvrsto da dalji napad na nas neć biti lako sprovedeni a možda i neće ni doći do toga, sve ostalo je kockanje sa glavom i životimja SVIH NAS OVDE.Ne gajite iluzije u z.evropi smatraju da smo mi nacija na izdisaju i već oštre viljuške za nove nekretnine TO je razlog njihovog ponašanja.

 6. persida says:

  Ovaj Bocan lupeta ko Maksim, on ni sam ne zna za koju je varijantu. Na pocetku navoda se vidi da on nije protiv podele, bas onako kao i Vucic. Bocane, idi kuci, takvih smo se nagledali.

  • Miraš says:

   Kad kaže da ne razume "zašto bi podela Kosova bila presedan u Evropi" u tome "podela" uopšte nije stav Rusije. Te reči se odnosi na poznati stav Nemačke i EU koji smo čuli ove godine, jer baš Nemačka je bila protiv ideje o podeli Kosova. On govori sasvim logično o veoma upadljivoj nedoslednosti Zapada. Dok su komadali tj. radili podele većih državnih teritorija južnih Slovena sve je bilo u redu ( Bošnjaci su takodje južnoslovenski narod), a kad treba dirnuti u tkzv. Kosovo sa nekakvom minimalnom podelom onda odjednom podele nisu dozvoljene. „Bivša Jugoslavija je raščlanjena na sve moguće načine.(rasčlanjena je u ratovima uz NATO i CIA prisutnost i još uz odluke UN, pa su otpale 3 republike Zlovenija, Rvatska i BIH, 4-ta Makedonija je izašla mirno, ostala je SR Jugoslavija). I posle svega, ispada da presedan nije bio ni komadanje SFRJ, ni SRJ (podeljena je mirnim putem na Srbiju i Crnu Goru, ali pod uticajem i nadzorom EU), ni same Srbije (de fakto podela na krnju Srbiju i tkzv. Kosovo), a da bi (na kraju) podela Kosova bila presedan. Takve izjave zvuče čudno“,

 7. persida says:

  Da li iko zna poreklo ovog Bocana, ja nikada nisam cula za Rusa sa takvim prezimenom?

  • T.M.N says:

   Ko se svojim neznanjem hvali - u glavi mu nesto fali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u