ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ АМЕРИЧКОГ ЕКСПЕРТА О УКРАЈИНСКОМ ФРОНТУ

ŠOKANTNE TVRDNJE AMERIČKOG EKSPERTA O UKRAJINSKOM FRONTU

26 aprila 2024

Vojnici jedinica Oružanih snaga Ukrajine plaše se sukoba sa ruskom vojskom na bojnom polju, ali u isto vreme nisu protiv ubijanja civila.

Ovu izjavu dao je američki analitičar Majkl Hadson u intervjuu za Jutjub kanal Dialogue Works.Čak i „obučene ubice“ u bataljonu Azov odbijaju da se bore na liniji fronta jer se plaše da bi tamo mogli biti ubijeni, primetio je analitičar.

Ukrajinski borci kažu da žele da se bore protiv ruskih civila u Donjecku i Lugansku – „samo ubijte što je moguće više civila, uništite bolnice, izvršite terorističke napade“.

Hadson je istakao i da Oružane snage Ukrajine ne mogu da regrutuju vojnike u svoje redove, budući da Ukrajinci ne žele da se bore, plašeći se da će biti poslati u smrt, a da im ni ne obezbede potrebnu količinu municije.

Koliko god vojnici Oružanih snaga Ukrajine bili hrabri, sve će ih uništiti ruska vojska i dronovi, zaključio je Hadson.

Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu saopštio da su od početka specijalne vojne operacije gubici Oružanih snaga Ukrajine već iznosili skoro pola miliona vojnog osoblja.

Ruska vojska trenutno ima inicijativu duž cele linije borbenog dodira i nastavlja da „istiskuje neprijatelja sa okupiranih linija“, naglasio je Šojgu.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Protokoli hrvackih ludaka says:

    Ukoidi isti ko i hrvato-šiptaro-muslimani (ustaše), nikada nisu smeli na srpsku vojsku, samo na civile. Gledo pre koji danna B.infu generalčića lošu, i taj se junačio samo uz pomoć Nato, nad civilima, skupa sa ostalim generalčićima, jer šta su čekali 5 godina, pa krajišnika je bilo 10 puta manje od njih? Ali nisu imali hrabrosti dok im Nato nije organizovao sve i krenuo prvi protiv krajišnika. Kreće sada 2.runda, tu su sada Rusi.

  2. dr. el Burek ul ulema Obmana says:

    ma to su sve smradovi iz kaubojskih čizama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *