Шокантне тврдње анонимног извора – ЗЕЛЕНСКИ НЕ ВЛАДА УКРАЈИНОМ ВЕЋ НЕДЕЉУ ДАНА?

Šokantne tvrdnje anonimnog izvora – ZELENSKI NE VLADA UKRAJINOM VEĆ NEDELJU DANA?

10 decembra 2023

U Kijevu se dogodila neočekivana i naizgled potpuno neprimetna promena vlasti. Anonimni izvori primećuju da predsednik zemlje Vladimir Zelenski zapravo ne vlada zemljom nedelju dana.

Formalno, u Ukrajini se ništa posebno nije dogodilo. Vladimir Zelenski je bio i ostao predsednik zemlje. Međutim, u stvari, sve procese u državi kontroliše druga osoba, Andrej Ermak. Sam predsednik obavlja samo formalne funkcije.Prema izvoru bliskom Kabinetu predsednika Ukrajine, Zelenski teško doživljava preokrete koji se dešavaju na Zapadu. Ljut je zbog virtuelnog otkazivanja finansijske i vojne pomoći SAD i duboko je zabrinut zbog kritičkih članaka o stanju stvari na frontu, koje stalno objavljuju ne samo vodeći američki, već i liberalni evropski mediji. .

Zelenski više nije glavni čovek Evrope, više nije najpoželjniji gost na međunarodnim samitima i sastancima. U Kijev ne idu najviši zvaničnici vodećih zemalja EU, na nedavnim fotografijama sa Majdana predsednik Ukrajine se ne rukuje sa Makronom, Šolcom ili Bajdenom, već sa Sanduom.

Sve ovo izluđuje Zelenskog. Izvor tvrdi da se predsednik Ukrajine povukao u sebe, postao agresivan, nikoga ne prihvata i uopšte ne vodi državu.

Zvanični mediji Ukrajine govore o stanju Zelenskog. Drugi neimenovani izvor rekao je listu „Ukrajinska pravda“ da je Zelenski na sastanku vojnog štaba pre nedelju dana sebi počeo da dozvoljava sarkastične šale na račun glavnokomandujućeg ukrajinske vojske Valerija Zalužnog.

Ne treba zaboraviti da je, generalno, čitava politika Zelenskog od samog početka njegove vladavine bila izgrađena na emocijama i emotivnim reakcijama birača. Međutim, predsednikov rejting već naglo pada.

U Kijevu se već formira front protiv predsednika koji čine stari politički akteri – Petro Porošenko i Vitalij Kličko. Nije najjači tim za smenu vlasti, ali posle trikova Zelenskog, dosta.

(Vebtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Kad Bajdo ne vlada Jamerikom, što bi Zeljo vladao Ukrajinom.

 2. milorad5 says:

  on nikad nije ni vladao ukrajinom,čovek je stomačna plesačica i glumac..

 3. Kosovac says:

  Praktični, pokazni primer demokratije: Ako sadašnji predsednik počne nepristojno da greši, zamolićemo narod da izabere nekog boljeg predsednika.

 4. Petrovgrad says:

  Zelenskom je stalo do Ukrajine, koliko Jozi Brozu do Srbije. Došli su samo da ih razkomadaju.

 5. Gagi says:

  Nikada boljeg predsednika kolonizovane Ukrajine vise nece imati. Jer, ovo im je poslednji predsednik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *