ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ КАРАЏИЋЕВОГ АДВОКАТА! Изненадићете се ко је финансирао скривање Караџића, а после га издао и поред договора!

ŠOKANTNE TVRDNJE KARADŽIĆEVOG ADVOKATA! Iznenadićete se ko je finansirao skrivanje Karadžića, a posle ga izdao i pored dogovora!

27 februara 2017

Former Bosnian Serb leader Radovan Karadzic attends a hearing at the United Nations tribunal in The Hague

Dr Radovana Karadžića (71), psihijatra i bivšeg predsednika Republike Srpske, alijas Dragana Dabića izdali su Amerikanci, iako su imali dogovor sa njim da ga ostave na miru da živi kako hoće kada je sišao sa vlasti u Republici Srpskoj.

Oni su potom, bez obzira na to što je Karadžić promenio identitet i postao dr Dragan Dabić, koji je čak držao javno predavanja o američkim farmacutskim preparataima, počeli da ucenjuju Srbiju da ga uhapsi i preda Haškom tribunalu.

Analitičar Dragomor Anđelković, komentarišući reči Karadžićevog advokata Gorana Petronijevića da su njegovog klijenta, tokom bekstva, čuvali i finansirali Amerikanci, kaže da dr Dabić ni na koji način nije kriv za ratne zločine u BiH.

– Amerikanaci su sa Karadžićem imali kompromisni dogovor da ga ne diraju, o čemu je govorio i Ričard Holbruk, jedan od kretora Dejatonskog sporazuma kojim je završen rat u Bosni i Hercegovini u novembru 1995. godine. Dogovor je bio da se Karadžić povuče sa mesta predsednika Srpske i da tako, posle Dejtonskog sporazuma, omogići Amerikancima, koji su ga optužili i stoje iza te optužnice, da sačuvaju čast, a sa druge strane, da prihvate da ga ne jure i ništa ne preduzimaju što bi ga ugrozilo. To je bila neka vrsta kompromisa među njima. Karadžiću je tako trebalo da se omogući da nastavi mirno da živi. Amerikanci su, međutim, sve to izneverili. Oni su na kraju vršili pritisak na Republiku Srpsku i Srbiju da ga uhapse, ali i na samog Karadžića. Da li su ga, u međuvremenu, finasirali? Pa to me ne bi čudilo! Amerikanci igraju vrlo podmuklo i prljavo. S jedne strane poštuju dogovor do određene tačke, s druge su to koristili kao pritisak na Srbiju da uhapsi Karadžića – naveo je on.

Darko Trifunović sa Fakultet bezbednosti kaže da se često čuje sa Radovanom Karadžićem i da su sve to izmišljene priče.

– Radovan Karadžić je imao dogovor sa Holbrukom i on ga je izigrao. Dogovor se, u međunarodnim odnosima, ne postiže usmeno nego na papiru. Da sada ima taj papir Karadžić bi sada bio slobodan čovek. da su njega čuvali Amerikanci, Karadžić nikada ne bi završio u Hagu. Kada iza nekog stane Amerika nikada neće biti procesuiran. Čujem se sa njim s vremena na vreme. On se mentalno jako dobro drži, ali je lože kada je dokuemntacija koja mu je neophodna u pitanju. Stojim mu na raspolaganju za svu dokumentaciju koja mu je neophodna – naveo je Trifunović.

Njegov kolega Branko Radun navodi da on ne može da tvrdi da je to tačno jer je u pitanju samo izjava Karadžićevog advokata, ali ono što je indikativno je to što je Karadžić imao dogovor za američkom administracijom, odnosno sa Holbrukom, da se povuče sa vlasti i da neće biti procesuiran.

– To Amerikanci nisu ispunili. Ali su verovatno neke njihove strukture pratile situaciju, a deo tih struktura možda su ga i pomagale. Nisu oni to radili zato što su ga nešto posebno simpatisali, već tbog toga što je Karadžić bio jedan od ključnih ljudi da bi uopšte došlo do dejtonskog sporazuma – istakao je Radun.

Podsetimo, Petronijević je izjavio za “Alo!” da ga je jedan američki novinar pitao u Hagu ko je čuvao i skrivao Karadžića, kada se Petronijević prisetio frapantnog slučaja da je Karadžić, koji je tada kao dr Dragan Dabić držao predavanja o upotrebi vitamina i alternativnih sredstava prevencije, koja je plaćala američka farmaceutska kuća 300 ili 400 evra za nekoliko predavanja za redom.

KOMENTARI12 komentara

 1. milija suzović says:

  govorilose da ga je prodao neki Montenegrin za 5 miliona dolara

  • Đuro says:

   Tako je prodao ga je monteniger.

 2. Beli Orao says:

  Sve je to džaba ako nema crno na bijelo !!!

 3. ilija krneta says:

  daje bija rvat nei ga izdali

  • jastreb says:

   Nebi vraga i oni su svoje slali u Hag

 4. Dondon says:

  Nisam siguran, ali sklapali su dogovore i sa bin ladebom i na kraju ga otuzili za sve i svasta pa ubili da se ne cuje na sudu njegiva strana price. Moguce da je i Karadzic imao dogovor. Uzmimo u obzir njegovu ulogu u padu krajine kada je dozvolio opkoljavanje zarad oruzja. Sve je moguce.

 5. marko says:

  analiticar dragoljub andjelkovic..dalje nisam citao

 6. ilija krneta says:

  RADOVANje mora prihfatiti politiku ako nije hteo komunisti su ga naterali da vodi rat u bosni ili zivot ili smrt

 7. micky says:

  americki smrdljivci i "dogovor"... Ajde bre, idi.

 8. Ivan says:

  Bas ste me iznenadili..

 9. Gordan says:

  Holbruk je, pre svoje smrti, negirao svaku tvrdnju o nekakvom dogovoru sa Karadžićem![zato što je Karadžić, tada kada mu je Holbruk to predložio, premda tajno predložio, to ODBIO]

 10. bato says:

  NEMA TOGA KOGA AMERI NIJESU PREVARILI. SVAKI SPORAZUM KOJI SU POTPISALI SA RUSIMA SU PREKRSILI ,I PREVARILI RUSE NEKOLIKO PUTA, A NE DA NE PREVARE KARADZICA. TO SU NAJKRVOLOCNIJE ZVIJERI I HULJE NA ZEMALJSKOJ KUGLI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *