ШОКАНТНЕ ВЕСТИ ИЗ ТУРСКЕ! Турска војска прети Ердогану да ће почети масовни одлазак из службе – НЕ ЖЕЛЕ РАТ СА РУСИЈОМ

ŠOKANTNE VESTI IZ TURSKE! Turska vojska preti Erdoganu da će početi masovni odlazak iz službe – NE ŽELE RAT SA RUSIJOM

28 novembra 2021

Pokušaj turskog predsednika Redžepa Erdogana da sukobi tursku vojsku sa ruskim, sirijskim i iranskim trupama u Siriji doveo je do toga da turski vojnici prete pobunom i masovnim odlaskom iz nacionalne armije.

Razlog za to su postupci turskog predsednika, kao i što je važno, skoro dvostruko smanjenje plata od početka ove godine.Tursku vojsku zahvatio je talas nezadovoljstva postupcima turskog predsednika, jer u stvari, oružani sukob u Siriji ne samo da neće dovesti do bilo kakvog rezultata (Rusija to neće dozvoliti), već postoji verovatnoća sukoba sa zemljama kao što su Rusija.

Štaviše, od početka ove godine plate turskih vojnih lica smanjene su skoro za polovinu, što je u velikoj meri posledica sankcija koje su Turskoj uvedene, zbog podsticanja oružanih sukoba.

Ako se situacija ne stabilizuje u bliskoj budućnosti, onda je sasvim verovatan pravi revolt u turskim oružanim snagama i predsednik Erdogan to veoma dobro razume.

„Oficiri masovno beže od turske vojske jer niko ne želi da izvrši Erdoganova naređenja zbog njegovih ambicija da oživi Otomansko carstvo. Do kraja godine očekuje se još veći kolaps turske lire i to može dovesti do još jednog pokušaja državnog udara u Turskoj, kao što je već primećeno pre nekoliko godina, jer je u stvari Erdogan sam kriv za situaciju“, napominju analitičari.

Webtribune.rs

KOMENTARI6 komentara

 1. Ovcoizovani covid idioti says:

  Samoubistvo i jos duplo manja plata??? Pa bas privlacno ko i ove "vakcine"-samoubistvo.

 2. radmila says:

  Bilo bi bolje da se pozabavite vijestima sa ulica Srbije. Manite se Turske. Vec vidim da cete mi izbrisati komentar al neka. Mogu ja napisati ponovo.

  • Srbski vitez says:

   A što da se manu turske!? Šta su to turčeskanje nedodirljive!? J.IM P.M.

 3. persida says:

  A sto nisi, Erdogane, uzeo srpske vojnike? Oni slusaju klao mule, nikada se ne bune?

  • Suzuki Vitara says:

   Zato persido, sto Srpski vojnici imaju debele krute kobaje, pa se Turci plase da im hanume ne razvale. Kao sto si i ti razvaljena, dropljo usraska.

 4. Vlada Kostić says:

  Nisu u pitanju samo plate pripadnika Turske vojske, već uplitanje Turske u sukobe koje se nju ne tiču. Svaka vojska je tu da bi štitila svoj narod i državu, a ne "janičari" po okolnim državama. Sukob sa Ruskom vojskom bi verovatno bio poguban po Tursku Republiku, a pogotovo za njenu vojsku, bez obzira na NATO pakt. Ako neko treba da kao vojnik položi svoj život za svoj narord i državu, na to je se zakleo, ali se sigrno nije zakleo da ratuje za interese drugih država.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *