ШОКАНТНЕ ВЕСТИ – КИНЕЗИ ОБЈАВИЛИ: Потписан је споразум, СРБИЈУ ЋЕ ЧУВАТИ НАШИ САТЕЛИТИ

ШОКАНТНЕ ВЕСТИ – КИНЕЗИ ОБЈАВИЛИ: Потписан је споразум, СРБИЈУ ЋЕ ЧУВАТИ НАШИ САТЕЛИТИ

25 септембра 2019

Србија и Кина постигле су споразум по којем ће нам Кинези, кад год нам то затреба, достављати снимке својих сателита, који покривају буквално целу планету. А лансирали су их чак 77 у свемир.

Информације су потврђене протеклих дана, током посете Београду заменика председника Кинеске националне свемирске администрације Ву Јанхуа, када је цементиран договор о укључењу Србије у савремени сателитски програм те агенције.По потреби, моћи ћемо у реалном времену да знамо сваки, па и најмањи покрет војних трупа било које од земаља у нашем окружењу. Такође, ништа мању вредност ови снимци неће имати ни за пољопривреду, метеоролошке прогнозе, праћење миграција, контролу телекомуникација…

– Кинези су своју технологију усавршили до те мере да сателити које су лансирали у свемир могу без проблема да детектују чак и најситније детаље било где на Земљи, попут регистарских ознака на аутомобилима и људских лица. На овом договору дуго се радило, а да до њега дође, најзаслужнији су свакако изузетни односи двојице лидера Александра Вучића и Си Ђинпинга – објашњава саговорник који је од почетка био укључен у разговоре.

Ву Јанху разговарао је у Београду са неколико чланова Владе Србије. Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић изјавио је након разговора с њим да сарадња са кинеским партнерима Србији треба да обезбеди коришћење сателитских снимака и података са космичких платформи за навигацију, телекомуникације, даљинска истраживања, као и посматрање земље из космоса.

– Србија и Кина ће интензивно развијати сарадњу у области космичких технологија, истраживања и посматрања свемира. Космичке технологије представљају основ технолошког развоја у будућности, а тај развој се заснива на повезаним уређајима, размени велике количине података и њиховој обради помоћу вештачке интелигенције – изјавио је Поповић.

Србија, како кажу саговорници упућени у детаље будуће сарадње, очекује и подршку од Кине у развоју својих сателитских система.У којим ћемо све областима користити снимке

– осматрање граница

– праћење војних акција

– борба против тероризма

– метеоролошки подаци

– пољопривреда

– праћење миграција

– саобраћај

– контрола телекомуникација

Виде се чак и боре на лицу

Бивши дипломата Небојша Вујовић у књизи „Последњи лет из Дејтона“ описује како га је амерички генерал Весли Кларк још 1995. у Дејтону уверио у прецизност савремене технологије.

– Укључио је монитор и сателитску слику. Најпре сам видео земаљску куглу, затим обрисе свих континената, па онда редом у крупном плану Европу, Балкан, БиХ и онда град. Кларк је рекао: „Ево, ово је слика Горажда, видимо људе на улицама, сада ћемо да зумирамо лица“. Зумирали су један балкон на коме је стајала старица. Јасно сам видео њено изборано лице – описао је Вујовић.

(Српски телеграф)

KOMENTARI4 коментара

 1. Za Srbiju says:

  Još da imamo pravu vojsku i oružje, pa da krenemo.

 2. milorad2 says:

  ektra ovime je GLAVNA prednost NATO-a i njegovih satelita ELIMINISANA.Sad možemo da imamo integrisanu vojnu komandumosmatranje i vatreno navodjenje(pogotovo bitno za art.) u realnom vremenu:)TO NATO neda nikome sem armijama iz tzv. "jezgra" pakta.Ostali dobijaju samo informacije i to one koje NATO filtrira ali nemaju pristup, niže komande satelitskih jedinica tom sistemu u punom obimu.Plaše se izdaje ali pošto kinezi ni na koji način ne mogu da budu umešani direktno na terenu ovde u neke moguće vojne sukobe oni ne moraju da brinu o tome:)Sada neko bombardovanje kao 1999.NIJE više ni moguće efikasno izvesti od strane NATO jer mi sad imamo kompletan uvid u aktivnosti njihovih baza i to u realnom vremenu, znači tačno bi znali odakle poleću , šta poleće i kuda su se uputili, pošto je nemoguće sakriti čak i stelt bombardere prilikom poletanja:)Takodje i za šiptarske bande po šumama dolazi loše vreme i samo ako obezbede dobru antielektronsku zaštitu oni mogu da računaju na prikrivenost svojih baza i logora inače su na TACNI.

 3. Cetnik says:

  Ekstra, sad mozemo da sredjujemo jednog po jednog siptara dok vrse nuzdu u zbunu.

  • milorad2 says:

   pa da oni jedino tako i mogu da se potrebe sa kosova, jer su računali na neku partizaniju itd, ali sada su najeb. Kosovo je mali prostor a sada mogu efikasno da se upotrebe vatrena podrška i hajkačke jedinice.Oni mogu da se smire samo ako ih pohvatamo SVE, iz tih klanova.Rusi su lovili čečenske pobunjene klanove 4 god po kavkazu dok ih nisu sve eliminisali a taj posao čeka i nas, armija bivše fnrj je do 1956 imala borbe sa balistima pa ti vidi.E sad to neće dugo da traje i neće mnogo naših da izginu po zasedama a neće trebati ni mnogo ljudstva da se angažuje pobiće ih dronovi ko miševe.Jedini način da imamo mir i stabilnu bezbedn u državu je potpuna eliminacija šiptarske mafije sa sve jatacima i familijama.DRUGE NEMA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u