ШОКАНТНЕ ВЕСТИ – КИНЕЗИ ОБЈАВИЛИ: Потписан је споразум, СРБИЈУ ЋЕ ЧУВАТИ НАШИ САТЕЛИТИ

ŠOKANTNE VESTI – KINEZI OBJAVILI: Potpisan je sporazum, SRBIJU ĆE ČUVATI NAŠI SATELITI

25 septembra 2019

Srbija i Kina postigle su sporazum po kojem će nam Kinezi, kad god nam to zatreba, dostavljati snimke svojih satelita, koji pokrivaju bukvalno celu planetu. A lansirali su ih čak 77 u svemir.

Informacije su potvrđene proteklih dana, tokom posete Beogradu zamenika predsednika Kineske nacionalne svemirske administracije Vu Janhua, kada je cementiran dogovor o uključenju Srbije u savremeni satelitski program te agencije.Po potrebi, moći ćemo u realnom vremenu da znamo svaki, pa i najmanji pokret vojnih trupa bilo koje od zemalja u našem okruženju. Takođe, ništa manju vrednost ovi snimci neće imati ni za poljoprivredu, meteorološke prognoze, praćenje migracija, kontrolu telekomunikacija…

– Kinezi su svoju tehnologiju usavršili do te mere da sateliti koje su lansirali u svemir mogu bez problema da detektuju čak i najsitnije detalje bilo gde na Zemlji, poput registarskih oznaka na automobilima i ljudskih lica. Na ovom dogovoru dugo se radilo, a da do njega dođe, najzaslužniji su svakako izuzetni odnosi dvojice lidera Aleksandra Vučića i Si Đinpinga – objašnjava sagovornik koji je od početka bio uključen u razgovore.

Vu Janhu razgovarao je u Beogradu sa nekoliko članova Vlade Srbije. Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović izjavio je nakon razgovora s njim da saradnja sa kineskim partnerima Srbiji treba da obezbedi korišćenje satelitskih snimaka i podataka sa kosmičkih platformi za navigaciju, telekomunikacije, daljinska istraživanja, kao i posmatranje zemlje iz kosmosa.

– Srbija i Kina će intenzivno razvijati saradnju u oblasti kosmičkih tehnologija, istraživanja i posmatranja svemira. Kosmičke tehnologije predstavljaju osnov tehnološkog razvoja u budućnosti, a taj razvoj se zasniva na povezanim uređajima, razmeni velike količine podataka i njihovoj obradi pomoću veštačke inteligencije – izjavio je Popović.

Srbija, kako kažu sagovornici upućeni u detalje buduće saradnje, očekuje i podršku od Kine u razvoju svojih satelitskih sistema.U kojim ćemo sve oblastima koristiti snimke

– osmatranje granica

– praćenje vojnih akcija

– borba protiv terorizma

– meteorološki podaci

– poljoprivreda

– praćenje migracija

– saobraćaj

– kontrola telekomunikacija

Vide se čak i bore na licu

Bivši diplomata Nebojša Vujović u knjizi „Poslednji let iz Dejtona“ opisuje kako ga je američki general Vesli Klark još 1995. u Dejtonu uverio u preciznost savremene tehnologije.

– Uključio je monitor i satelitsku sliku. Najpre sam video zemaljsku kuglu, zatim obrise svih kontinenata, pa onda redom u krupnom planu Evropu, Balkan, BiH i onda grad. Klark je rekao: „Evo, ovo je slika Goražda, vidimo ljude na ulicama, sada ćemo da zumiramo lica“. Zumirali su jedan balkon na kome je stajala starica. Jasno sam video njeno izborano lice – opisao je Vujović.

(Srpski telegraf)

KOMENTARI4 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Još da imamo pravu vojsku i oružje, pa da krenemo.

 2. milorad2 says:

  ektra ovime je GLAVNA prednost NATO-a i njegovih satelita ELIMINISANA.Sad možemo da imamo integrisanu vojnu komandumosmatranje i vatreno navodjenje(pogotovo bitno za art.) u realnom vremenu:)TO NATO neda nikome sem armijama iz tzv. "jezgra" pakta.Ostali dobijaju samo informacije i to one koje NATO filtrira ali nemaju pristup, niže komande satelitskih jedinica tom sistemu u punom obimu.Plaše se izdaje ali pošto kinezi ni na koji način ne mogu da budu umešani direktno na terenu ovde u neke moguće vojne sukobe oni ne moraju da brinu o tome:)Sada neko bombardovanje kao 1999.NIJE više ni moguće efikasno izvesti od strane NATO jer mi sad imamo kompletan uvid u aktivnosti njihovih baza i to u realnom vremenu, znači tačno bi znali odakle poleću , šta poleće i kuda su se uputili, pošto je nemoguće sakriti čak i stelt bombardere prilikom poletanja:)Takodje i za šiptarske bande po šumama dolazi loše vreme i samo ako obezbede dobru antielektronsku zaštitu oni mogu da računaju na prikrivenost svojih baza i logora inače su na TACNI.

 3. Cetnik says:

  Ekstra, sad mozemo da sredjujemo jednog po jednog siptara dok vrse nuzdu u zbunu.

  • milorad2 says:

   pa da oni jedino tako i mogu da se potrebe sa kosova, jer su računali na neku partizaniju itd, ali sada su najeb. Kosovo je mali prostor a sada mogu efikasno da se upotrebe vatrena podrška i hajkačke jedinice.Oni mogu da se smire samo ako ih pohvatamo SVE, iz tih klanova.Rusi su lovili čečenske pobunjene klanove 4 god po kavkazu dok ih nisu sve eliminisali a taj posao čeka i nas, armija bivše fnrj je do 1956 imala borbe sa balistima pa ti vidi.E sad to neće dugo da traje i neće mnogo naših da izginu po zasedama a neće trebati ni mnogo ljudstva da se angažuje pobiće ih dronovi ko miševe.Jedini način da imamo mir i stabilnu bezbedn u državu je potpuna eliminacija šiptarske mafije sa sve jatacima i familijama.DRUGE NEMA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *