ШОКАНТНИ РЕЗУЛТАТИ АНКЕТЕ У НЕМАЧКОЈ!

ŠOKANTNI REZULTATI ANKETE U NEMAČKOJ!

4 aprila 2019

NAJNOVIJA anketa sociološkog institut YouGov – koji nije ni srpski, ni ruski, ni antinatovski – pokazala je da u zemljama Evropske unije sve više slabe i nestaju simpatije prema zapadnoj vopjnoj alijansi.

Ta anketa je, naime, pokazala da je 2017-te članstvo svoje zemljeu NATO podržavalo 68 odsto Nemaca, a danas – samo 54 odsto. To je 14 odsto minusa za samo dve godine.Slična situacija je i u Velikoj Britaniji: podrška NATO opala je sa 73 na 59 odsto. Minus je takoe – 14 odsto. U Francuskoj je pre dve godine za NATO bilo onoliko koliko je Nemaca sada (54 odsto), a sada je – jedva 39 odsto.

NATO gubi pozicije i u Skandinaviji, ali osetno sporuje. Pre dve godine je za zapadnu vojnu alijansu bilo 75 odsto Norvežana, a sada – 66 odsto Među Dancima je podrška opala sa 80 na 70 odsto.

Najmanji pad je u Sjedinjenim Državama – samo 3 odsto. Samo, 2017-te je NATO podržavalo 47 odsto Amerikanaca (manje od polovine!), a trenutno – 44 odsto.

Obavezu zemalja članica alijanse da se međusobno podržavaju odobrava 58 odsto Nemaca, 53 odsto Francuza, 66 odsto Britanaca i 57 odsto Amerikanaca.

Međutim, i ovo ima svoje naličje. Čak 68 odsto Nemaca je protiv pomoći NATO Turskoj ukoliko zaratila sa Rusijom (jedva 14 odsto je `za`).

Za podršku Turskoj nije ni 48 odsto Francuza i 31 odsto Britanaca. Većina Nemaca i Francuza nije ni za vojnu zaštitu Ukrajine i Rumunije. Za učestvovanje u zaštiti Sjedinjenih Država spremno je tek 31 odsto Nemaca (u 2017-oj takvih je bilo 41 odsto).

Ali, više od polovine Amerikanaca (54 odsto) voljno je da učestvuje u zaštiti Nemačke (samo je 15 odsto protiv)…

 

KOMENTARI2 komentara

  1. dane says:

    i ovako je period demokratije na izmaku.dok procenat padne ispod kriticnog nivoa nestace i demokratije tako da narod vise nista nece ni pitati

  2. Gardista says:

    Sta amer zna sta je Nemacka!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *