ШОКАНТНИ САТЕЛИТСКИ СНИМЦИ СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ: Це свет се пита: „ЗАШТО?“ (ВИДЕО)

ŠOKANTNI SATELITSKI SNIMCI SEVERNE KOREJE: Ce svet se pita: „ZAŠTO?“ (VIDEO)

21 aprila 2017

Analitičari koji pregledaju satelitske snimke Severne Koreje izvestili su da su uočili neobičnu aktivnost na lokaciji za nuklearne probe ove izolovane zemlje.

Posmatračka grupa „38 Nort“ sa sedištem u Vašingtonu navela je u utorak da se na satelitskim snimcima napravljenim u nedelju vidi kako bezbednosno osoblje i radnici u još dvema zonama na lokaciji za testiranje Pungje-ri igraju odbojku.

„To nagoveštava da postrojenje možda prelazi u stanje pripravnosti“, kaže Džozef Bermudes, ekspert za Severnu Koreju i analitičar te posmatračke grupe.

On, međutim, napominje da snimci možda nagoveštavaju da Severnokorejci igraju odbojku znajući da ih neko posmatra i da će to prijaviti.

Igranje odbojke usred međunarodne krize, tvrde analitičari, verovatno je bila poruka, budući da je Severna Koreja svesna činjenice da je to područje pod intenzivnim nadzorom. No, nije baš jasno koju je tačno poruku Severna Koreja ovime želela da pošalje.

„Oni nam ili šalju poruku da to postrojenje stavljaju u stanje pripravnosti, ili pokušavaju da nas prevare“, ocenjuje Bermudes.

Na vojnoj paradi održanoj u subotu, Pjongjang je pokazao brojne rakete, a u nedelju je jednu i ispalio, no eksplodirala je nekoliko sekundi nakon lansiranja. Ove slike, koje izgledaju kao da zaposleni tog područja igraju odbojku, snimljene su baš u nedelju te iako svi traže neki skriveni razlog, još uvek postoji mogućnost da su zaposleni igrali odbojku, bez nekih posebnih motiva.

(Agencije)

KOMENTARI2 komentara

  1. Goran says:

    A da su igrali mali fudbal? Kakve su ovo vesti?

  2. Savremenici says:

    „Oni nam ili šalju poruku da to postrojenje stavljaju u stanje pripravnosti, ili pokušavaju da nas prevare“. Analiza u stilu "ako preživiš, nisi umro". Tako i ja ponekad tumačim vesti. Nema druge. Kakva vest tako reaguješ. Sa ovim tupooglavim izveštajima iz CIjE, može naglo da nam opadne sposobnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *