ШОКАНТНО! АМЕРИЧКИ АДМИРАЛ РИЧАРДСОН НАЈАВЉУЈЕ РАТ С РУСИЈОМ НА СЕВЕРНОМ АТЛАНТИКУ: Припремите се за борбу, наш народ ОЧЕКУЈЕ И ЗАХТЕВА ПОБЕДУ

ŠOKANTNO! AMERIČKI ADMIRAL RIČARDSON NAJAVLJUJE RAT S RUSIJOM NA SEVERNOM ATLANTIKU: Pripremite se za borbu, naš narod OČEKUJE I ZAHTEVA POBEDU

14 avgusta 2018

Američka flota se priprema za sukob s Rusijom na Severnom Atlantiku, piše „Nešenel interest“. List citira izjavu glavnog komandanta Vojno-mornaričke flote SAD, admirala Džona Ričardsona, koji je u jednom od intervjua naveo da je nedavna aktivnost ruskih podmornica u tom regionu dostigla najviše pokazatelje u proteklih 25 godina.Kako navode autori teksta, sličan zaključak na dan svog imenovanja izneo je i viceadmiral Čarls Ričard, koji je 3. avgusta preuzeo dužnost komandanta američke podmorničke flote.

– Pripremite se za borbu! To je bila naredba admirala Tofala (prethodnika Ričarda), ali to je moja naredba. Samo zahvaljujući spremnosti za borbu možemo da sprečimo krvoproliće. Ako to ne uspemo da učinimo, naš narod očekuje i zahteva pobedu. Nećemo izgubiti – izjavio je Ričard.

Prema mišljenju eksperata, ovakve izjave odražavaju odredbe Nacionalne strategije odbrane za 2018. godinu, prema kojima je za SAD borba protiv Rusije i Kine važnija od borbe protiv terorizma.

U maju je američka vojno-mornarička komanda saopštila da obnavlja Drugu flotu Vojne mornarice SAD, čije su osnovne zone delatnosti obala SAD i Severni Atlantik. Glavni zadatak ujedinjenja jeste, kako navodi list, suprotstavljanje „teritorijalnim pretenzijama Moskve“ na saveznike Vašingtona.

Bez obzira na pretnju koja dolazi od kineskih podmornica, Vojna mornarica SAD je mnogo više zabrinuta zbog dejstava ruske flote. List navodi komentar admirala Džejmsa Foga koji je 2016. okarakterisao napetost u odnosima Rusije i SAD kao „četvrtu bitku za Atlantik“. Pod prve tri podrazumevao je dva svetska i Hladni rat.

Autori teksta skreću pažnju na sve veću aktivnost kineske vojne mornarice. Do 2020. godine na borbeno dežurstvo treba da stupi još 70 podmornica, pored pojačanja već dobijenog u poslednjih deset godina.

KOMENTARI6 komentara

 1. Beli Orao says:

  Sad samo galamite Jenki , držite se parole dreči na drugog da ga zaplašiš , medo se ne boji praznih kanti barem ne Ruski Medo a to ćete i doživjeti samo provocirajte!!!!

 2. Velika Metla says:

  "naš narod očekuje pobedu..........",hahahahahahahhahaa........,pa ta vaša glupa marva koju narodom,nazivate vređajući prave narode,i ne zna gde je Atlantik! Kao drugo,samo se vi pozivajte na narod,a kad taj narod počne dobijati po njušci onda će biti "to je nevin narod"! Nema nevinih!

 3. Roy says:

  Znaci to se odredi i dogovori bojno polje dje ce se sudariti dvije vojske. U ovom slucaju Atlantik. Hoce li onda Rusi smjeti sa Kamcatke gadjati Kaliforniju ili je striktno Atlantik u pitanju?

  • Velika Metla says:

   A zašto bi Rusija gađala Kaliforniju? Na Atlantiku će da oduvaju ove naciste američke i njihove podguzne mušice! Rusija ima jednog VELIKOG saveznika! I u savezništvu s tim saveznikom NIKO se osim Rusije nije mogao snaći!

   • Velika Metla says:

    Kad kažem podguzne mušice onda mislim na ovu "boraniju" zvana poljaci,rvati,šiptogorci,latinosi,i ostali nedovršeni i nepotpuni nazovi narodi!

 4. mister x says:

  KAKO ONO RECE ONAJ NAUCNIK GENERALU U FILMU "RATNE IGRE"-"CUTI VRECO GOVANA"!?OVE RIJECI VALJA PONOVITI:"CUTI ADMIRALSKA VRECO GOVANA"!KADA,RAKETAMA CIRKON SUPROSTAVITE ADEKVATNO ORUZJE,ONDA PRICAJTE,A DO TADA SE PRIPREMITE ZA DUGO PLIVANJE DO AMERIKE(PAR STOTINA MILJA),VODA JESTE HLADNA,ALI U SJEVERNOM ATLANTIKU BAREM NEMA AJKULA!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *