ŠOKANTNO: Džejmi Oliver pokazuje od čega i kako se prave hamburgeri u MekDonaldsu

ŠOKANTNO: Džejmi Oliver pokazuje od čega i kako se prave hamburgeri u MekDonaldsu

13 decembra 2013

Capture01Britanski kuvar Džejmi Oliver je dobio bitku protiv jedne od najvećih mreža brze hrane u svetu. MekDonald’s je primoran da promeni recepte, jer je kuvar obelodanio kako u stvari spremaju hamburgere koji su poznati u celom svijetu.

U jednoj od svojih emisija Oliver je pokazao kako se sprema mleveno meso za hamburgere. Uzimaju se ostaci mesa (masnoće i unutrašnji organi). Onda se ta samlevena smesa “ispira“ u amonijum hidroksidu i onda se od toga prave hamburgeri.

Kuvar uvereva: to je veoma štetno za zdravlje.

Nezvanični termin “ružičasta sluz”, se odnosi na meso i mesne proizvode, koji su nepodobni za ljudsku ishranu, pre nego što je dodat amonijum hidroksid.

Ovaj hemijski proizvod ubija mikrobe, kao što je salmonela i čini pokvareno meso bezbednim za potrošnju.

Prostije rečeno – pokvareno mleveno meso se “dezinfikuje” sa amonijum hidroksidom i ponovo se prave pljeskavice od pokvarenog mesa.

(eturist.info)

KOMENTARI3 komentara

  1. ĐURO MARIČIĆ says:

    Strašno i pomisliti kako se industrija odnosi prema potrošačima. Kao da su životinje!

  2. Ivan says:

    ljudi su stoka i to naaajveca. i sve sto im se desava je po zasluzi....

  3. Branislav says:

    Većina privatnih mesara ili skoro svaki mesar u kasapnci kod gazdi skorojevića , svako jutro provuče meso u kofi vode u kojoj je dodat konzervans.I tako nekoliko dana , dok se ne proda.A ako se ne proda i ne može više da dobije roze boja tazeg mesa , onda u preradu ( kobasice , salame i sl. ) .Šta se čudimo hamburgerima .Imamo mi naše trovače na lokalnom nivou.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *